Avocadoen > Surt slik af limequat – hjemmelavet slik af 2 ingredienser

Surt slik af lime­quat – hjem­melavet slik af 2 ingredienser

Hjemmelavet surt slik af limequat

Kan du lide surt slik, så skulle du prøve at lave disse søde lime­quat­ter. Sma­gen min­der om de vingum­mi­er, der hed­der Syr­linger – de gule af slagsen. Du skal kun bruge 2 ingre­di­enser, nem­lig lime­quat og sukker. En slags hjem­melavet veg­an­sk vingum­mi uden gela­tine eller andre ani­malske ingredienser.

De søde lime­quat­ter er på ingen måde sunde. De er ganske vist lavet af frugt, men der er også mass­er af sukker i. Til gengæld er de helt uden unød­vendi­ge tilsæt­ningsstof­fer. Hvis du vil prøve et naturligt alter­na­tiv til surt slik, så er de søde lime­quat­ter et sjovt og fint bud.

Det er ikke hur­tigt at lave de søde lime­quat­ter, men ven­te­ti­den er det værd. Det er ikke for­di der er meget arbe­jde, men der er en del køletid og tør­retid. Man kan godt tage børnene med i køkkenet, men man skal ikke gå i gang 10 min­ut­ter i fredagshygge.

Du kan læse mere om lime­quat her, hvis du ikke kender dem. Lime­quat er særlig egnet til denne type surt slik. Skallen er så tynd, at de ikke skal koge og trække så længe i lagen, som hvis man bruger appelsin­er eller cit­roner. De smager heller ikke så bit­tert som cit­roner, for­di det hvide bitre lag lige under skallen på lime­quat også er ret tyn­dt. Og så bliv­er det hjem­melavede slik så fint, for­di lime­quat­ter er så små, at man kan man bruge hele skiv­er af citrus.

Surt slik af 2 ingre­di­enser – opskrift på hjem­melavet slik

Dette er en opskrift på surt slik af lime­quat og sukker. Det hjem­melavede slik min­der om de vingum­mi­er, der hed­der syr­linger, men er uden e‑numre og gelatine. 
Tilb. tid40 min­ut­ter
Køle/tørretid12 timer
Sam­let tid12 timer 40 min­ut­ter
Ret: Slik
Diæt: Veg­an­sk
Serv­ings: 1 por­tion
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 150 g lime­quat
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g sukker (til at vende de færdi­ge stykker slik i)

Sådan gør du

  • Skær lime­quat i skiv­er og fjern omhyggeligt alle sten. Nu skal cit­russkiverne koges i alt 6 gange i 5 min­ut­ter hver gang som beskrevet i de næste to punk­ter. Se uddy­bende fork­lar­ing under noter. 
  • Kog to gange i koldt vand – skift van­det mellem hver gang. 
  • Kog fire gange i sukker­lage. Lad cit­rusfrugterne køle af i gry­den mellem hver gang. 
  • Sæt på køl nat­ten over.
  • Læg lime­quater­ne til afdryp­n­ing på en rist med et stykke bagepa­pir eller mad­pa­pir under. Lad dem tørre en times tid og vend dem så i sukker. 
  • Du kan vælge at se stort på, at de nok klistr­er en smule og spise dem nu, eller lade dem tørre på køkken­bor­det til næste dag. Giv dem et lag sukker mere, hvis de stadig klistrer.

Not­er

Lime­quat­terne skal koges således:

Første runde i koldt vand:

1) Kog 5 min­ut­ter i koldt vand.
Hæld van­det fra gen­nem en sigte.
2) Kog i 5 min­ut­ter i koldt vand. 
Hæld van­det fra gen­nem en sigte. Lad lime­quat­terne blive i sigten. 

Anden runde i sukkerlage

Bring 100 g sukker og 1 dl vand i kog i en lille gryde. Nu skal cit­russkiverne koges i alt 4 gange i sukker­la­gen. Mellem hver gang køler de af i gryden. 
3) Kog 5 min­ut­ter i sukkerlage.
Lad lime­quatskiverne afkøle i gryden.
4) Kog 5 min­ut­ter i sukkerlage.
Lad lime­quatskiverne afkøle i gryden.
5) Kog 5 min­ut­ter i sukkerlage
Lad lime­quatskiverne afkøle i gryden.
6) Kog 5 min­ut­ter i sukkerlage.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Hjemmelavet surt slik af limequat og sukker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften