Surt slik af limequat – hjemmelavet slik af 2 ingredienser

Kan du lide surt slik, så skulle du prøve at lave disse søde limequatter. Smagen minder om de vingummier, der hedder Syrlinger – de gule af slagsen. Du skal kun bruge 2 ingredienser, nemlig limequat og sukker. En slags hjemmelavet vegansk vingummi uden gelatine eller andre animalske ingredienser.
De søde limequatter er på ingen måde sunde. De er ganske vist lavet af frugt, men der er også masser af sukker i. Til gengæld er de helt uden unødvendige tilsætningsstoffer. Hvis du vil prøve et naturligt alternativ til surt slik, så er de søde limequatter et sjovt og fint bud.
Det er ikke hurtigt at lave de søde limequatter, men ventetiden er det værd. Det er ikke fordi der er meget arbejde, men der er en del køletid og tørretid. Man kan godt tage børnene med i køkkenet, men man skal ikke gå i gang 10 minutter i fredagshygge.
Du kan læse mere om limequat her, hvis du ikke kender dem. Limequat er særlig egnet til denne type surt slik. Skallen er så tynd, at de ikke skal koge og trække så længe i lagen, som hvis man bruger appelsiner eller citroner. De smager heller ikke så bittert som citroner, fordi det hvide bitre lag lige under skallen på limequat også er ret tyndt. Og så bliver det hjemmelavede slik så fint, fordi limequatter er så små, at man kan man bruge hele skiver af citrus.
Surt slik af 2 ingredienser – opskrift på hjemmelavet slik
Ingredienser
- 150 g limequat
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 50 g sukker (til at vende de færdige stykker slik i)
Sådan gør du
- Skær limequat i skiver og fjern omhyggeligt alle sten. Nu skal citrusskiverne koges i alt 6 gange i 5 minutter hver gang som beskrevet i de næste to punkter. Se uddybende forklaring under noter.
- Kog to gange i koldt vand – skift vandet mellem hver gang.
- Kog fire gange i sukkerlage. Lad citrusfrugterne køle af i gryden mellem hver gang.
- Sæt på køl natten over.
- Læg limequaterne til afdrypning på en rist med et stykke bagepapir eller madpapir under. Lad dem tørre en times tid og vend dem så i sukker.
- Du kan vælge at se stort på, at de nok klistrer en smule og spise dem nu, eller lade dem tørre på køkkenbordet til næste dag. Giv dem et lag sukker mere, hvis de stadig klistrer.
Noter
Første runde i koldt vand:
Anden runde i sukkerlage
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
