Mochaccino iskaffe med sød daddelmælk

Mochaccino iskaffe er en slags kold cappuccino med chokoladesmag. Som en rigtig mochaccino er denne lavet på espresso, men dog er der ikke steamet mælk eller sukker i. I stedet laver jeg en sød kakao-daddelmælk og hælder i iskaffen. Det er mælk kogt med kakao og dadler, og det smager sødt og lækkert med sødmen fra dadlerne. Ved at koge dadlerne bliver det nemmere at blende dem, så kaffen bliver cremet og glat, selv om den er lavet med dadler.
Måske kender du mochaccino under navnet columbine (som i harlekin og columbine). Det er i hvert fald sådan jeg stødte på kombinationen af kaffe og kakao første gang i tidernes morgen på Cafe Klostertorvet i Aalborg. Klostertorvet har stadig den lækre kaffedrik på menukortet, hvor man får serveret den varm med flødeskum. I denne kolde version, som jo så må være en is-columbine, har jeg undladt flødeskum, da jeg ikke bryder mig om flødeskum på kolde drikke. Har du det anderledes, kunne du sagtens toppe din iskaffe med flødeskum.
Sådan får du mochaccino iskaffen til at smage af chokolade
I opskriften får du mit tip til at lave en meget lækker kakao, der smager som om, der er chokolade i. Hemmeligheden er at varme kakaopulveret op i lidt smør. Denne behandling trækker de bedste smagsstoffer frem i kakaopulveret, så kakaosmagen bliver rund og rig. Det fungerer rigtig godt i denne iskaffe uden sukker, men man kan også bruge tricket til varm kakao. .
Der skal bruges ekstra mange isterninger, da både daddelmælk og espresso skal køles ned. Jeg beregner derfor 8 isterninger pr. glas. Ellers bliver kaffen ikke iskold, som en iskaffe skal være.
Sød iskaffe uden hvidt sukker
Denne iskaffe er naturligt sød uden hvidt sukker og kunstige sødemidler, fordi den er sødet med dadler i stedet for raffineret sukker. Jeg synes ikke, den smager af dadler, men dadlerne bidrager med en sød let karamelliseret smag, som passer rigtig godt til kaffe.
Sukker er sukker, uanset om det er hvidt sukker eller frugtsukker. Men dadlerne bidrager med lidt flere næringsstoffer og fibre end raffineret sukker, så jeg synes, det er et lidt bedre valg for en sød iskaffe. Det bedste vil selvfølgelig være helt at undlade sukker. Vil du prøve opskriften på en iskaffe, der sagtens kan drikkes uden sukker, så prøv Mathildes iskaffe. Her er fløde med til at give kaffen en mere cremet og sød smag.
Vaniljepulveret er også med til at fremhæve den søde smag. Du kan se her, hvordan du kan lave dit helt eget vaniljepulver af vaniljestænger uden sukker.
Mochaccino iskaffe med sød daddelmælk
Equipment
- Blender,
Ingredienser
- 2 tsk smør
- 2 tsk kakaopulver
- ¼ tsk. vaniljepulver
- 2 dobbelte espressoshots kan erstattes af 4 tsk. instant kaffe rørt op i 3/4 dl koldt vand
- 16 isterninger
Sådan gør du
- Tag stenene ud af dadlerne og hak eller klip dem fint
- Smelt smøret i en lille gryde.
- Tilsæt kakaopulver og varm det op til det er blevet en cremet masse.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring, og dernæst vanilje og dadler.
- Bring forsigtigt daddelmælken i kog under omrøring, og lad blandingen simre ved svag varme et par minutter.
- Blend dadelmælken til den er glat.
- Lad dadelmælken køler af. Imens brygges 2 dobbelte espressoshots. Lad kaffen lidt af.
- Tilsæt den afkølede espresso til daddelmælken sammen med halvdelen af isterningerne og blend.
- Hæld i glas og server med resten af isterningerne.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Se andre opskrifter på iskaffe
