Avocadoen > Græskarlasagne med kylling og mascarpone

Græskar­lasagne med kylling og mascarpone

Græskarlasagne med kylling

Denne meget lækre græskar­lasagne med kylling er uden lasag­ne­plad­er. Det er en helt speciel opskrift på lasagne, og jeg tror, du vil blive over­ras­ket over, hvor godt den smager. Det siger flere, som jeg har serveret græskar­lasag­nen for.

Som erstat­ning for lasag­ne­pladerne bruger jeg skiv­er af bagt græskar. Det bety­der, at lasag­nen er gluten­fri, helt uden mel og stort set uden stivelse. Lasag­nen er uden tomat og er meget anderledes i kry­dring, så den min­der på ingen måde om en tra­di­tionel lasagne. 

Orig­i­nalop­skriften står Louisa Lorang bag. Jeg elsker hen­des opskrifter, som altid er meget unikke. Men med denne græskar­lasagne synes jeg, at jeg har et tip, der kan gøre din græskar­lasagne end­nu bedre. I hen­des opskrift skal græskarskiverne over­hældes med kogende vand, og det er synd, da kogt græskar efter min mening er ret kedeligt. Jeg bager der­for græskarskiverne i ovnen. På den måde får man trukket den nød­deagtige smag frem i græskaret, og hele lasag­nen bliv­er end­nu mere smagsfuld. 

Der skal korian­der i lasag­nen, og jeg bruger tør­ret korian­der. Frisk korian­der er et kry­d­deri, der del­er van­dene. Tør­ret korian­der smager helt anderledes og kan ikke sam­men­lignes med den friske. Man kan evt. ser­vere lasag­nen med frisk hakket korian­der i en skål ved siden af, så hver enkelt kan vælge, om de vil have det på. 

Græskar­lasagne kan laves med både hokkai­do og but­ter­nut squash

Jeg har lavet lasag­nen både med hokkai­do græskar og but­ter­nut squash. Begge dele smager fan­tastisk! Hokkai­do er dog lidt sværere at få reg­ulære skiv­er ud af. Man kan så vælge at skære squashen i skiv­er i stedet for at rive den, og bage dem på samme måde som græskaret. Hverken but­ter­nut squash eller hokkai­do er helt fri for stivelse, men det er min­i­malt sam­men­lignet med lagsag­ne­plad­er på hvedemel. Og så har disse grøntsagslasag­ne­plad­er så meget mere smag.

Græskar­lasagne er ikke en hur­tig ret, da der skal skæres en del grøntsager, før man kan gå i gang, så afsæt god tid. Til gengæld skal man ikke lave ostesovs til denne opskrift, da den består af mas­car­pone. Mas­car­pone er er en ital­ien­sk flødeost og bruges typisk i tiramisu. Her sørg­er den for, at lasag­nen ikke bliv­er tør, men der­i­mod meget lækker og cremet. Mas­carone kan erstattes af anden flødeost eller af hyt­teost for en mere mager ver­sion. Men hyt­teost har selvføl­gelig ikke den samme fede lækre cremede smag og konsistens.

I orig­i­nalop­skriften bruges hele kyllinge­fileter, der skal skæres i små stykker, og det gør opskriften end­nu mere tid­skrævende. Jeg bruger hakket kyllingekød, og det fun­ger­er rigtig godt. Man kan også sagtens bruge andre slags hakket kød. 

Low carb lasagne – og alter­na­tiv­er, hvis den ikke skal være low carb

Denne lasagne er ret lav på kul­hy­drater. Er der nogen i fam­i­lien (børn), som har brug for kul­hy­drater­ne, kan du jo ser­vere flutes til. 

Eller du kan lave lasag­nen med almin­delige lasag­ne­plad­er og nøjes med at putte græskar i sovsen. Jeg synes abso­lut den er bedst med græskarskiverne. Men nogle (ingen navne nævnt, men det kunne fx være et af mine børn) synes ikke om græskarskiv­er. Lasag­ne­plad­er sug­er i mod­sæt­ning til græskarskiverne en del væske. Så for at undgå at lasag­nen bliv­er tør, hælder jeg lidt mælk i sovsen og i bun­den af lasag­ne­fadet, og så gem­mer jeg lidt af mas­car­po­nen til at smøre lasag­ne­pladerne med. Det er samme prin­cip som i denne tor­tillalasagne, hvor tor­tilla­pan­dek­agerne smøres med flødeost. 

Uanset om du laver lasag­nen med eller uden lasag­ne­plad­er, er den ret tung, så den kan bruge en grøn salat som for eksem­pel denne franske mor­mor­salat.

Græskar­lasagne med kylling og mascarpone

Lækker cremet græskar­lasagne med kylling, mas­car­pone og bagte græskarskiv­er som erstat­ning for lasag­ne­plad­er. Lasag­nen er low carb, gluten­fri og uden stivelse.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Bagetid45 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 25 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Serv­ings: 4
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • Olie til steg­n­ing
  • 1–2 but­ter­nut squash eller hokkaido­græskar (alt efter størrelse)
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1–2 løg groft hakket
  • 2 fed hvidløg knust eller presset
  • 1 squash revet
  • 2 gulerød­der revet
  • ½ spsk oregano tør­ret
  • 1 tsk korian­der tør­ret
  • ¼ – ½ tsk. chiliflager tørrede
  • 250 g mas­car­pone (1 bøtte)
  • 1 lime saften fra den
  • salt
  • peber
  • 150 g lagret havar­ti (eller anden ost) revet

Server­ing

  • Sylt­ede jalapenos

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grad­er varmluft.
  • Skræl but­ter­nut squash – bruger du hokkaido­græskar, er det ikke nød­vendigt at skrælle.
  • Skær så tyn­de skiv­er, du kan, af græskaret. Bruger du but­ter­nut squash, skær­er du oppe­fra, indtil du når til kern­erne. Halver resten af græskaret, skrab kern­erne ud og skær resten af græskaret i skiv­er. Bruger du hokkaido­græskar, er det nemmeste at hal­vere hokkai­doen, tage kern­erne ud, og derefter skære hver halvdel i skiver.
  • Læg ca. 3/4 af græskarskiverne på to bage­plad­er – udvælg de største og mest reg­ulære skiv­er. Hvis du har en oliespray kan du nu spraye skiverne med et tyn­dt lag olie. Ellers kan du bruge en bagepensel til at pensle et meget tyn­dt lag olie på græskarskiverne. Giv dem også lidt salt.
    Skiver af butternutsquash på en bageplade.
  • Bag græskarskiverne i ovnen i 10–15 min­ut­ter til de er møre. Tag dem ud og skru ovnen ned til 190 grad­er almin­delig ovn.
  • Resten af græskaret skæres i små stykker. Hvis du alligev­el bruger en food­proces­sor til at rive gulerød­der og squash, kan du også bruge den til at hakke eller rive græskaret groft.
  • Steg løgene i lidt olie i en gryde. skru ned for gry­den og tilsæt hvidløg. Lad løgene sim­re ved svag varme, mens du svitser græskarternene i lidt olie på en pande ved siden af ved god varme. Tilsæt den revet squash og gulerod og lad stege et par min­ut­ter. Hæld det hele i gry­den og rør rundt.
  • Giv pan­den lidt olie igen og brun kyllingekødet. Tilsæt oregano, korian­der, chiliflager, salt og peber, og lad kry­d­derierne brune lidt med.
  • Hæld kyllin­gen over i gry­den og tilsæt mascarpone.
  • Lad gry­den sim­re ca. 10 min­ut­ter og smag til med lime­saft, salt og peber.
  • Saml lasag­nen. Start med græskarskiv­er, så et lag af kyllinge­b­landin­gen og så revet ost. Gen­tag med græskar – kylling – ost – til det hele er brugt.
  • Sæt lasag­nen i ovnen og bag tre kvarter

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Græskarlasagne med kylling og grøn salat til

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften