Abrikossyltetøj i mikroovn
Man kan lave et lille glas abrikossyltetøj på bare 10 minutter i mikroovn. Længere tager det ikke at få de aromatiske orange skønheder på glas.
Abrikossyltetøj i mikroovn
Equipment
- Mikroovn
- Glas som tåler kogning (gerne med tilhørende låg)
Ingredienser
- 100 g abrikoser
- 50 g sukker
- ½ citron saft og skal
- ½ Vaniljestang brugt
Sådan gør du
- Udsten abrikoserne og skær dem i meget små stykker.
- Put sukker i glasset, som du vil koge syltetøjet i og tilsæt dernæst vaniljestangen, citronsaft- og skal og abrikosstykkerne. Undlad at røre. På den måde undgår du, at sukkerkrystallerne klistrer fast til kanten
- Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt efter det første minut. Pas på – glasset bliver meget varmt. Jeg lader det stå i mikroovnen, når jeg rører rundt.
- Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 180–350 W, til det har en passende konsistens. Det tager ca. 5 minutter. Hold øje med syltetøjet, mens det koger, og tag det ud og rør rundt ca. hver minut. Juster mikroovnens effekt, hvis det enten går af kog eller koger for vild.
- Fisk vaniljestangen op, og sæt låg på glasset.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Abrikos har en helt unik sød-syrlig smag med noter af honning og noget blomster- eller nektaragtigt. Når man sylter abrikoser, bliver denne abrikossmag fremhævet, så abrikossyltetøj i mikroovn har sin helt egen særlige smag. I konsistensen kan abrikoser til gengæld godt være melede. Så meget desto bedre, at det er så nemt at lave abrikossyltetøj.
Til opskriften bruger jeg 100 g abrikoser og 50 g sukker, som jeg koger i mikroovn. I dette forhold mellem frugt og sukker, er syltetøjet ikke langtidsholdbart. Men det kan sagtens holde et par uger i køleskabet. Abrikoser kan godt være lidt syrlige, så smag på dem. Er de meget sure, kan det godt være, at der skal mere sukker i syltetøjet. Hvis du bruger lige så meget sukker som abrikoser, behøver du ikke at opbevare det i køleskab. Her kan du læse mere om syltetøj og marmelade uden tilsætningsstoffer, og hvordan man rengør glas til syltetøj.
Brug fx syltetøjet i cremen til denne jordbærkage uden mel. Abrikossyltetøj smager også rigtig godt på disse pandekager uden mel, eller på kokos-blomkålsgrød.
Se alle Avocadoens opskrifter på syltetøj og marmelade i mikroovn.
Tips til at koge syltetøj og marmelade i mikroovn:
Man skal bruge en skål eller et glas, som tåler kogning, fx et sylteglas eller henkogningsglas. Det er smart at bruge et glas med låg. Så kan man bare kan sætte låg på glasset og putte det i køleskab efter afkøling. På den måde sparer man opvask.
Sæt glasset i mikroovnen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 minutter, til syltetøjet er kommet i kog. Rør rundt efter det første minut. Pas på – glasset bliver meget varmt. Jeg lader det stå i mikroovnen, når jeg rører rundt. Vær meget forsigtig, når du tager glasset ud af mikroovnen.
Nu koges syltetøjet færdigt ved lav effekt, ca 180 W, til det har en passende konsistens. Det tager ca. 5 minutter. Se her, hvordan du bedømmer, om syltetøjet er færdigt. Mikroovne er forskellige, så hold øje med syltetøjet og juster mikroovnens effekt, hvis syltetøjet enten går af kog eller koger for vildt. Rør rundt ca. hver minut i starten til sukkeret er opløst. Fremgangsmåden for solbær, stikkelsbær og ribs er lidt anderledes. Følg opskriften på solbærsyltetøj, hvis du ønsker at koge disse bær til syltetøj.
Opskriften er på 100 g frugt, men man kan godt koge op til 300–400 g frugt. Bruger du mere bær eller frugt, kan det bedre svare sig at koge syltetøjet i en gryde. Hvis du bruger mere frugt, skal sukkermængden også øges, så der altid er mindst halvt så meget sukker som frugt.
I modsætning til, når man koger i gryde, skal kogetiden forlænges, når man koger i mikroovn. Hvis du fx laver en portion med 150 g frugt og 75 g sukker, skal du måske koge 3 minutter ved fuld effekt og 7 minutter ved lav effekt. Her må du prøve dig lidt frem. Syltetøjet skal boble over hele overfladen, før du skruer ned for effekten.
Med disse små portioner, skal man fylde i små syltetøjsglas. Jeg bruger en lille sovseske til at få syltetøjet ned i glassene.
Se alle mine opskrifter på syltetøj og marmelade i mikroovn.
Enkelt og nemt bygget op.
Dejligt at høre, du synes det 😀. Det er virkelig også en nem måde at lave syltetøj.