Avocadoen > Æggesalat med avocado og ærter

Ægge­salat med avo­ca­do og ærter

Æggesalat med avocado og ærter

Her får du opskriften på en grøn udgave af ægge­salat med avo­ca­do, ærter purløg og kar­ry. Ægge­salat er en klas­sik­er til påske, men vi spis­er nu ægge­salat året rundt til både frokost og brunch. 

Opskriften stam­mer fra min barn­dom, hvor vi af en eller anden grund kaldte ægge­salat for æggetjøms. Jeg har været i tvivl, om der var grund til at dele en opskrift på ægge­salat. De find­es jo allerede derude. Men sid­ste gang vi fik ægge­salat sagde en af mine store drenge (som vel at mærke er ret glad for pro­tein og spis­er meget æg): “Mor, det her er alt­så ver­dens bed­ste ægge­salat”. Opskriften kunne jo ikke få bedre anbe­falinger, om den så fik fem stjern­er her på bloggen. Så nu del­er jeg opskriften på “æggetjøms” – forhåbentlig synes du også, det er ver­dens bedste.

Sådan piller du æg nemt – uden at skallen sid­der fast

Der find­es så mange tricks til nemt at kunne pille skallen af kogte æg. De fleste af dem virk­er ikke, eller de fores­lår, at man skal putte under­lige ingre­di­enser i kogevan­det. Dette er det mest sim­ple trick til nemt at få skallen af æg – og det bed­ste. Det virk­er næsten hver gang:

  • Når æggene er færdigkogte hældes van­det fra, og de over­hældes med koldt vand i gryden.
  • Hæld van­det fra med det samme og fyld gry­den med koldt vand igen.
  • Lad æggene ligge i gry­den i nogle min­ut­ter til van­det er lunkent. 
  • Skyld hvert enkelt æg under koldt vand lige inden du piller det. Resten af æggene skal blive liggende i det kogende vand, til du piller dem. 

På helt friske æg sid­der skallen bedre fast. Friske æg er der­for være sværere at pille end lidt ældre æg. Får du et æg, hvor skallen sid­der fast på trods af, at du har ful­gt oven­stående metode, må du glemme ærgrelsen og i stedet glæde dig over, at du står med et helt frisk æg. 

Få mild og god karrysmag

Ægge­salat bliv­er bedst med may­on­naise i dressin­gen. Ud over at bruge frisk kar­ry, er det mit bed­ste tip til en god kar­ry­dress­ing. Den fede may­on­naise fremhæver kar­ry- og sen­neps­ma­gen, så dressin­gen bliv­er mild og rig på smagsnu­ancer. Hvis man bruger et magert pro­dukt som skyr – og det har jeg prøvet – bliv­er sma­gen meget mere skarp. Jeg har skruet lidt ned for sen­nep og kar­ry, for ikke at overdøve avo­ca­doen. Du kan godt doble op på både kar­ry og sen­nep, hvis du vil have den fulde kar­rysmag. Giv også ægge­salat­en et godt drys friskkvær­net peber. Det har den godt af.

Ægge­salat­en er ikke kun lækker på brød eller brøder­stat­ninger som avoa­co­brød eller oste­brød. Jeg spis­er den nu lige så ofte som en hverdags­frokost med grøn salat eller spid­skål i bun­den. Så kunne jeg godt finde på at lave lidt ekstra af dressin­gen (men jeg er også en sovse-søber). 

Salat med avocado

Da der er avo­ca­do i denne ægge­salat, skal den spis­es den, lige når den er lavet. Orig­inalt var der hverken avo­ca­do eller ærter i ægge­salat­en, og begge dele kan sagtens und­lades for en helt tra­di­tionel ægge­salat. I så fald ville jeg bereg­ne 1/2 æg ekstra pr. per­son. Men det smager nu godt med den cremede avo­ca­do og de søde ærter. Og så synes jeg, det er en nem måde at snige flere grøntsager ind i maden, hvis man sørg­er for at put­ter lidt grønt i i hist og pist. 

Synes du også, at avo­ca­do er lækker i salat, har jeg flere gode opskrifter på salat med avo­ca­do: brasil­ian­sk salat med dobbelt avo­ca­do, spid­skålssalat med feta og avo­ca­do (den salat jeg altid lige laver) og avo­ca­dos­alat med lime­dress­ing.

Ægge­salat med avo­ca­do og ærter

Ægge­salat med avo­ca­do og ærter er en lækker grøn ægge­salat. Sæt ægge­salat­en på brunch- eller påske­bor­det med brød, eller spis til hverdag på en bund af salat.
Tilb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Frokost
Køkken: Dan­sk
Diæt: Veg­e­tarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Dress­ing

  • 4 spsk may­on­naise
  • ½ tsk sen­nep evt. det dobbelt.
  • ½ spsk kar­ry evt. det dobbelte.
  • 2 tsk lage fra sure agurker
  • 40 g sure agurk­er fint hakket ca. 8 skiver
  • 1 bundt Purløg finthakket eller klippet
  • Friskkvær­net peber
  • Salt

Salat

  • 4 æg hård­kogte. Tilsæt 1/2 æg mere pr. per­son, hvis du laver salat­en uden avo­ca­do og ærter.
  • 2 avo­ca­do i små tern (kan und­lades)
  • 100 g optøede fine ærter – eller friskpillede hvis det er sæson (kan und­lades)

Sådan gør du

  • Hvis ærterne er frosne, så over­hæld dem med koldt vand og lad dem stå. Skift van­det et par gange, til ærterne er tøet op. 
  • Rør dressin­gen sammen. 
  • Kog æggene. Når de er færdigkogte, over­hældes de med koldt vand i gry­den. Hæld van­det fra med det samme og fyld gry­den med koldt vand igen. Lad æggene ligge i gry­den i nogle min­ut­ter til van­det er lunkent. Skyl hvert enkelt æg under koldt vand lige inden du piller det.
  • Skær æggene i små tern. Har du en æggedel­er, så brug den til at dele æggene på to leder.
  • Skær avo­cao­den i små tern.
  • Bland det hele sam­men med dressingen.

Andre ideer til frokost

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften