Avocado-lassi med cherimoya eller banan (avocadosmoothie)

En lassi er en smoothie lavet på yoghurt. Denne lassi er med avocado og frugten cherimoya. Cherimoya er ikke så kendt i Danmark og det er synd. Cherimoya er en meget mild og delikat frugt, der smager af vanilje og søde frugter som ananas, pære og banan. Sådan lidt som en københavnerstang-ispind.
Når cherimoya er moden, er den meget sød og blød og derfor supervelegnet i lassier og smoothies. Jeg har ikke set cherimoya i supermarkedet i Danmark. Jeg køber dem i online frugtfirmaer, der henter dem hjem fra Sydeuropa. Du kan bruge en moden banan som erstatning for cherimoya i lassien. Har du flere cherimoyaer, du skal have brugt, så kig her: opskrifter med cherimoya.
Jeg bruger hel limequat i opskriften. Er der ikke sæson for limequat eller lemon snacks, som de også hedder, kan du sagtens erstatte med saft og skal fra en økologisk lime.
Yoghurten giver en frisk perlende smag i lassien sammen med mynte. Sammenlignet med opskriften på vietnamesisk avocadosmoothie med kondenseret mælk, som er ret sød, er denne avocado-lassi lidt mere til den friske side. Man kan tilsætte lidt honning eller anden sødning, men med cherimoya eller banan, synes jeg sagtens man kan lave en lassi uden sukker.
Avocado-lassi er ret mættende, så den kan bruges som morgenmad.
Lassi eller smoothie – hvad er forskellen?
Jeg var i tvivl, om jeg skulle kalde denne opskrift for en smoothie eller en lassi. Lassi er en drik lavet på yoghurt. Den stammer fra Indien og har været tilberedt i hundredvis af år, før vi fandt på at lave smoothies i vesten.
Det, der kendetegner en lassi, er smagen af yoghurt, og det synes jeg netop karakteriserer denne avocado-drik. Både avocado og cherimoya er milde frugter med fin delikat smag, som ikke overdøver yoghurtsmagen. Så jeg tænker, at den kan karakteriseres som en avovadolassi. Smoothies kan også laves med yoghurt, men her er frugtsmagen mere dominerende. Havde jeg kaldt denne kolde drik for avocadosmoothie med cherimoya, var der dog nok heller ikke nogen, der ville løfte et øjenbryn.
Avocado-lassi med cherimoya eller banan (avocadosmoothie)
Equipment
- Blender,
Ingredienser
- 1 avocado
- 1 Cherimoya (kan erstattes af en moden banan)
- 1 limequat (kan erstattes af saft og skal fra en lime)
- 2 dl yoghurt naturel
- 2 dl mælk
- ½ tsk. vaniljepulver
- 1 lille håndfuld frisk mynte
- 8 isterninger
Sådan gør du
- Skær skrællen af cherimoyaen skær den i kvarte og fjern den mørke streng, der udgår fra stilken. Fjern alle de sorte kerner. Mos frugtkødet med en gaffel, så du sikrer dig, at der ikke er kerner tilbage.
- Tag kødet ud af avocadoen.
- Skær limequat i kvarte og dernæst i skiver, så du kan fjerne alle kerner.
- Put alle ingredienser i et blenderglas.
- Blend til lassien er jævn og cremet.
- Server iskold.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Se andre opskrifter på kolde drikke
