Avocadobearnaise – supernemt
![Avocadobearnaise med estragon](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/08/avocadobearnaise_1200x800.jpg)
Avocadobearnaise er et meget lækkert og lidt sundere alternativ til traditionel bearnaisesovs. I stedet for smør og æggeblommer bruger jeg avocado og creme fraiche. Det giver en virkelig lækker og flot grøn dip med smag af bearnaise.
Avocadobearnaise er meget nem at lave. Der er ikke noget med at svede over en gryde med æggeblommer, der ikke må få for meget varme, eller at sovsen skiller eller bliver for tynd. Avocadoen skal blot blendes og røres sammen med de øvrige ingredienser. Det er derfor også en kold bearnaise.
Til denne bearnaise skal man bruge frisk estragon. Derudover tilsætter jeg skalotteløg for at give lidt kant, og bearnaiseessens for at få den fulde bearnaisesmag. Man kan erstatte creme fraiche med lidt citronsaft for en vegansk bearnaise.
Spis avocadobearnaise koldt til kød, laks eller fx disse sellerifritter.
Kold avocadobearnaise
Equipment
- Stavblender eller minihakker (kan også laves med en gaffel)
Ingredienser
- 2 avocado
- 2 spsk. creme fraiche (kan erstattes af en lille smule citronsaft for en vegansk bearnaise)
- ½ lille skalotteløg
- 1 håndfuld estragon
- 2 tsk. bearnaiseessens
- Salt og peber
Sådan gør du
- Blend avocado, bearnaiseessens, creme fraiche, salt og peber.
- Hak løg fint.
- Hak estragon.
- Bland det hele og server straks.
Video
Se nyeste opskrifter på dip og dressing
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/08/avocado_bearnaise_1000x1500_400-683x1024.jpg)