Avocadoen > Avocadobearnaise – supernemt

Avo­cadobear­naise – supernemt

Avocadobearnaise med estragon

Avo­cadobear­naise er et meget lækkert og lidt sun­dere alter­na­tiv til tra­di­tionel bear­nais­esovs. I stedet for smør og ægge­blom­mer bruger jeg avo­ca­do og creme fraiche. Det giv­er en virke­lig lækker og flot grøn dip med smag af bearnaise. 

Avo­cadobear­naise er meget nem at lave. Der er ikke noget med at svede over en gryde med ægge­blom­mer, der ikke må få for meget varme, eller at sovsen skiller eller bliv­er for tynd. Avo­ca­doen skal blot blendes og røres sam­men med de øvrige ingre­di­enser. Det er der­for også en kold bearnaise.

Til denne bear­naise skal man bruge frisk estragon. Deru­dover tilsæt­ter jeg skalot­teløg for at give lidt kant, og bear­naiseessens for at få den fulde bear­nais­es­mag. Man kan erstat­te creme fraiche med lidt cit­ron­saft for en veg­an­sk bearnaise. 

Spis avo­cadobear­naise koldt til kød, laks eller fx disse sel­l­er­ifrit­ter.

Kold avo­cadobear­naise

Kold avo­cadobear­naise er et meget lækkert og sun­dere alter­na­tiv til tra­di­tionel bear­nais­esovs. Den er supernem at lave og skiller aldrig.
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Dress­ing og dip
Køkken: Fran­sk
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Stavblender eller mini­hakker (kan også laves med en gaffel)

Ingre­di­enser

  • 2 avo­ca­do
  • 2 spsk. creme fraiche (kan erstattes af en lille smule cit­ron­saft for en veg­an­sk bearnaise)
  • ½ lille skalot­teløg
  • 1 hånd­fuld estragon
  • 2 tsk. bear­naiseessens
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Blend avo­ca­do, bear­naiseessens, creme fraiche, salt og peber.
  • Hak løg fint.
  • Hak estragon.
  • Bland det hele og serv­er straks.

Video

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften