Avocadois
Denne avocadois er næsten magisk. Ikke alene tager avocadoisen ingen tid at lave, den bliver også cremet og blød helt uden ismaskine. Og så får isen den smukkeste lysegrønne farve og smager så fint og delikat, at man bare har lyst til at spise den for sig selv.
Avocado og lime passer så godt sammen. Isen får en meget mild smag, der balancerer mellem det søde og syrlige, så det er næsten synd at spise isen sammen med kage. Jeg serverer avocadois som en enkelt og let dessert blot pyntet med limeskal og pistacienødder.
Blød og cremet is
Til isen skal du foruden avocado bruge kondenseret mælk, lime og piskefløde. Det er altså en is uden æg. Det er normalt æggeblommer, der er med til at jævne og sørge for, at is ikke krystalliserer. Med avocado og kondenseret mælk får du en meget blød og cremet is uden æg. Det samme gælder fx æbleisen i denne islagkage med æbleis og marcipan, som også bliver blød og cremet, selv om man ikke laver den på ismaskine.
Du har brug for en blender eller foodprocesser, men glem alt om ismaskine. Du behøver heller eller at gå og røre i isen, mens den stivner. Isen får faktisk den lækreste konsistens, uden at du behøver at røre en finger.
Efter omkring 3 timer er isen cremet og blød med konsistens som softice. Temperaturen i din fryser og temperaturen på ismassen, når du sætter den i fryseren, påvirker frysetiden, så hold øje med, hvornår du synes konsistensen er rigtig, hvis du ønsker at spise den som softice. Fryser du natten over, bliver massen som is, der kan kugles med en isske. Her er det en god idé at lade den stå på køkkenbordet 5–10 minutter, før du tager af den.
Hvis du kan lide denne is, vil du nok også kunne lide avocadosmoothie. Det er næsten samme ingredienser. Avocadokoldskål er også superlækkert.
Avocadois
Equipment
- Blender eller foodprocessor
Ingredienser
- 3 avocadoer
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2 lime (saften derfra)
- 1 knsp. salt
- 2½ dl piskefløde
Til pynt
- 60 g pistacienødder
- Limeskal fra økologisk lime
Sådan gør du
- Blend avocado med kondenseret mælk, limesaft og salt til massen er ensartet. Skrab ned fra kanterne undervejs, så det hele bliver blendet.
- Pisk fløden til skum og vend det i avocadoen med en dejskraber.
- Put isen i en fryseegnet beholder.
- Frys isen ca. 3 timer for softice eller natten over for is.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.