Avocadoen > Avocadois

Avo­cadois

Avocadois med lime og pistacienødder

Denne avo­cadois er næsten magisk. Ikke alene tager avo­cadoisen ingen tid at lave, den bliv­er også cremet og blød helt uden ismask­ine. Og så får isen den smukkeste lyseg­rønne farve og smager så fint og delikat, at man bare har lyst til at spise den for sig selv. 

Avo­ca­do og lime pass­er så godt sam­men. Isen får en meget mild smag, der bal­ancer­er mellem det søde og syrlige, så det er næsten synd at spise isen sam­men med kage. Jeg server­er avo­cadois som en enkelt og let dessert blot pyn­tet med limeskal og pistacienødder.

Blød og cremet is

Til isen skal du foru­den avo­ca­do bruge kon­denseret mælk, lime og piske­fløde. Det er alt­så en is uden æg. Det er nor­malt ægge­blom­mer, der er med til at jævne og sørge for, at is ikke krys­tallis­er­er. Med avo­ca­do og kon­denseret mælk får du en meget blød og cremet is uden æg. Det samme gælder fx æbleisen i denne islagk­age med æbleis og mar­ci­pan, som også bliv­er blød og cremet, selv om man ikke laver den på ismaskine.

Du har brug for en blender eller food­process­er, men glem alt om ismask­ine. Du behøver heller eller at gå og røre i isen, mens den stivn­er. Isen får fak­tisk den lækreste kon­sis­tens, uden at du behøver at røre en finger.

Efter omkring 3 timer er isen cremet og blød med kon­sis­tens som soft­ice. Tem­per­a­turen i din fryser og tem­per­a­turen på ismassen, når du sæt­ter den i fry­seren, påvirk­er fry­se­ti­den, så hold øje med, hvornår du synes kon­sis­tensen er rigtig, hvis du ønsker at spise den som soft­ice. Fryser du nat­ten over, bliv­er massen som is, der kan kugles med en isske. Her er det en god idé at lade den stå på køkken­bor­det 5–10 min­ut­ter, før du tager af den. 

Hvis du kan lide denne is, vil du nok også kunne lide avo­ca­dos­mooth­ie. Det er næsten samme ingre­di­enser. Avo­cadokold­skål er også superlækkert. 

Avo­cadois

Denne avo­cadois får helt af sig selv en cremet og blød kon­sis­tens. Isen har en delikate smag og den smukkeste lyseg­rønne farve.
Forb. tid10 min­ut­ter
Tid i fryser3 timer
Sam­let tid3 timer 10 min­ut­ter
Ret: Dessert
Køkken: Mexikan­sk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 6 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Blender eller foodprocessor

Ingre­di­enser

  • 3 avo­ca­do­er
  • 1 dåse kon­denseret mælk
  • 2 lime (saften der­fra)
  • 1 knsp. salt
  • dl piske­fløde

Til pynt

  • 60 g pista­cienød­der
  • Limeskal fra økol­o­gisk lime

Sådan gør du

  • Blend avo­ca­do med kon­denseret mælk, lime­saft og salt til massen er ensartet. Skrab ned fra kan­terne under­ve­js, så det hele bliv­er blendet.
  • Pisk flø­den til skum og vend det i avo­ca­doen med en dejskraber.
  • Put isen i en fry­seeg­net beholder. 
  • Frys isen ca. 3 timer for soft­ice eller nat­ten over for is.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Avocadois med lime og pistacienødder

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften