Avocadoen > Avocadokoldskål og mandelknas med smag af kammerjunkere

Avo­cadokold­skål og man­delk­nas med smag af kammerjunkere

Avocadokoldskål med lime og mandelknas.

Avo­ca­doens bed­ste kold­skål er selvføl­gelig en avo­cadokold­skål. Kold­skål med avo­ca­do er afsindig lækkert. Det er tykt og cremet og det er helt unød­vendigt med æg. Jeg har erstat­tet cit­ron med lime, og det bliv­er kold­skålen bestemt ikke dårligere af. Og så skal der – selvføl­gelig – mass­er af vanil­je i.

På Avo­ca­doen bruger jeg ikke mel, så jeg har eksper­i­menteret med, hvor­dan jeg kunne finde en erstat­ning for kam­mer­junkere. Jeg er kom­met frem til, at det bed­ste – og nemmeste – er man­delk­nas med hon­ning og vanil­je. Det smager og knas­er fuld­stændig som kam­mer­junkere helt uden mel. Og man­delk­nas bliv­er ikke blødt som kam­mer­junkere, når de har ligget for længe i koldskålen. 

Man­dlerne skal hakkes groft og så ristes først alene og dernæst med hon­ning og vanil­je. Her bruger jeg min air­fry­er. Man kan også godt bruge en ovn og pande, men det er så nemt i airfryer.

For at få det rigtige udseende af knuste kam­mer­junkere, har jeg også taget en mini­hakker i brug. Jeg hakker ca. ¼ af man­dlerne til groft man­delmel, og så vender jeg man­delk­nasen deri. Hvis du ikke har en mini­hakker, eller synes, det bliv­er for besværligt, kan du sagtens und­lade denne del – det smager aku­rat lige så godt. 

Avocadokoldskål med lime og mandelknas.

Synes du denne kold­skål er god, vil du sikkert også kunne lide min opskrift på avo­ca­dos­mooth­ie eller avo­cadois. Er du på udkig efter en mere tra­di­tionel hjem­melavet kold­skål (med et lille bitte twist), så prøv kold­skål med ymer og lime­quat.

Avo­cadokold­skål og man­delk­nas med smag af kammerjunkere

Avo­ca­doens bed­ste kold­skål er selvføl­gelig en avo­cadokold­skål – med lime og man­delk­nas (uden mel), der smager som kammerjunkere.
Forb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Dessert, Drinks
Køkken: Dan­sk
Diæt: Gluten­fri, Vegetarisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er
  • Mini­hakker
  • Stavblender, blender eller foodprocessor

Ingre­di­enser

Kold­skål

  • 1 l kærnemælk
  • 1 avo­ca­do
  • 1 vanil­jes­tang (kornene der­fra)
  • 4 lime (saften der­fra)
  • 6 spsk. sukker

Man­delk­nas

  • 100 g man­dler
  • 2 tsk. hon­ning
  • 1 tsk. vanil­je
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

Kold­skål

  • Put ingre­di­enserne til kold­skål i et stort blender­glas og blend til kold­skålen er ensartet og cremet. 

Man­delk­nas

  • Hak man­dlerne groft.
  • Rist dem i air­fry­er 8 min ved 150 grad­er (jeg bruger et pro­gram, der hed­der bake).
  • Ryst man­dlerne undervejs.
  • Tag 1/4 af man­dlerne fra (ca. 25 g) og kør dem til groft man­delmel i en minihakker.
  • De resterende man­dler for­bliv­er i air­fry­eren og blandes med hon­ning, vanil­jepul­ver og salt.
  • Rist videre i 5 min ved 150 grader
  • Rør i blandin­gen undervejs.
  • Bland de hon­ningrist­ede man­dler med mandelmelet.
  • Serv­er.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften