Avocadokoldskål og mandelknas med smag af kammerjunkere
Avocadoens bedste koldskål er selvfølgelig en avocadokoldskål. Koldskål med avocado er afsindig lækkert. Det er tykt og cremet og det er helt unødvendigt med æg. Jeg har erstattet citron med lime, og det bliver koldskålen bestemt ikke dårligere af. Og så skal der – selvfølgelig – masser af vanilje i.
På Avocadoen bruger jeg ikke mel, så jeg har eksperimenteret med, hvordan jeg kunne finde en erstatning for kammerjunkere. Jeg er kommet frem til, at det bedste – og nemmeste – er mandelknas med honning og vanilje. Det smager og knaser fuldstændig som kammerjunkere helt uden mel. Og mandelknas bliver ikke blødt som kammerjunkere, når de har ligget for længe i koldskålen.
Mandlerne skal hakkes groft og så ristes først alene og dernæst med honning og vanilje. Her bruger jeg min airfryer. Man kan også godt bruge en ovn og pande, men det er så nemt i airfryer.
For at få det rigtige udseende af knuste kammerjunkere, har jeg også taget en minihakker i brug. Jeg hakker ca. ¼ af mandlerne til groft mandelmel, og så vender jeg mandelknasen deri. Hvis du ikke har en minihakker, eller synes, det bliver for besværligt, kan du sagtens undlade denne del – det smager akurat lige så godt.
Synes du denne koldskål er god, vil du sikkert også kunne lide min opskrift på avocadosmoothie eller avocadois. Er du på udkig efter en mere traditionel hjemmelavet koldskål (med et lille bitte twist), så prøv koldskål med ymer og limequat.
Avocadokoldskål og mandelknas med smag af kammerjunkere
Equipment
- Airfryer
- Minihakker
- Stavblender, blender eller foodprocessor
Ingredienser
Koldskål
- 1 l kærnemælk
- 1 avocado
- 1 vaniljestang (kornene derfra)
- 4 lime (saften derfra)
- 6 spsk. sukker
Mandelknas
- 100 g mandler
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. vanilje
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
Koldskål
- Put ingredienserne til koldskål i et stort blenderglas og blend til koldskålen er ensartet og cremet.
Mandelknas
- Hak mandlerne groft.
- Rist dem i airfryer 8 min ved 150 grader (jeg bruger et program, der hedder bake).
- Ryst mandlerne undervejs.
- Tag 1/4 af mandlerne fra (ca. 25 g) og kør dem til groft mandelmel i en minihakker.
- De resterende mandler forbliver i airfryeren og blandes med honning, vaniljepulver og salt.
- Rist videre i 5 min ved 150 grader
- Rør i blandingen undervejs.
- Bland de honningristede mandler med mandelmelet.
- Server.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.