Avocadoen > Avocadosalat med limedressing

Avo­ca­dos­alat med limedressing

Avocadosalat

Der er en lille smule 80’er-nos­tal­gi over denne avo­ca­dos­alat med lime­dress­ing. Jeg tror, det er kom­bi­na­tio­nen af may­on­naise, lime og sriracha, der giv­er en lidt thou­sand island-agtig vibe. Men dressin­gen er langt mere spicy og syrlig end en Thou­sand Island dress­ing. Så lad os sige Thai møder 80’erne.

Salat­en består af avo­ca­do, agurk, man­go og spid­skål, og chili-lime­dressin­gen er det, der får den til at skille sig ud. Det er en ret sim­pel dress­ing af få ingre­di­enser, men den bliv­er meget lækker og bal­ancer­er godt med den cremede avo­ca­do og søde mango. 

Sriracha er en chilisovs, men jeg synes ikke, at selve dressin­gen bliv­er meget stærk, når sriracha
blandes med may­on­naise. Er man ikke til stærk mad, kan man nøjes med den halve mængde chilisovs. Det samme gælder lime. Det er en ret syrlig dress­ing, og er man bange for, at det bliv­er for syrligt, kan man starte med en halv mængde lime­saft og så smage til under­ve­js. Jeg synes godt, der må være drøn på både syrlighed og chili, når dressin­gen skal op mod avo­ca­do og mango.

Jeg har også testet dressin­gen med andre chilisovs­er som tabas­co, men jeg synes alt­så, at sriracha gør sig bedst i dressingen,

Til­føj æg, og du har en flot påske­salat til frokostbordet

avocadosalat med æg

Denne salat kan bruges som tilbe­hør til en hov­e­dret, men den er også god som en frokost­salat, hvis man top­per med hård­kogt æg. Avo­ca­dos­alat med æg kunne også være en rigtig flot salat til påske.

Avo­ca­dos­alat

Avo­ca­dos­alat med agurk, spid­skål, man­go og dress­ing med chili og lime. Salat­en er god som tilbe­hør til aftens­mad eller kan spis­es som frokost med æg på.
Forb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Frokost, Salat
Diæt: Veg­e­tarisk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • ½ spid­skål
  • ½ agurk
  • 2 små avo­ca­do­er eller 1 stor
  • 1 man­go kan erstattes af papaya eller melon

Dress­ing

  • 5 spis­eske­fulde mayonnaise
  • 1 lime (saften)
  • 2 tsk sriracha
  • Salt og peber

Pynt

  • Purløg

Sådan gør du

  • Bland dressin­gen.
  • Snit spid­skålen fint og læg det i et fad.
  • Skær agurken i tern og læg i et lag over spidskålen.
  • Skær avo­ca­do i tern og fordel ud over salaten.
  • Hæld dress­ing ud over salaten.
  • Pynt med klip­pet purløg og serv­er straks.

Not­er

Tip: Til­føj et æg pr. per­son, og du får en flot påskesalat.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften