Avocadoen > Banankage uden mel

Banank­age uden mel

Banankage uden mel - med karamelglasur

Gluten­fri kage med banan, mar­ci­pan og karamel­glasur på toppen

I denne opskrift på banank­age uden mel har jeg brugt man­dler malet til mel i stedet for hvedemel. Dvs. banank­a­gen er gluten­fri og uden stivelse. Den er bagt med 3 banan­er og mar­ci­pan og så er den glaseret med den lækreste karamelglasur.

Banank­age er altid godt, men karamel­glasuren er alt­så stjer­nen i denne kage. Karamel­glasuren blandes sam­men af smør, brun farin, lidt fløde eller mælk og flormelis og hældes over den afkølede kage.

Det gode ved banank­age er, at man bare skal have et par over­modne banan­er i frugt­skålen for at have en und­skyld­ning for at bage kage. Og hvem har ikke brug for en und­skyld­ning for at bage kage? Og så bliv­er banank­ager alt­så så lækre bløde og søde og hold­er sig saftige længe. 

Det er en nem kage, som ikke tager lang tid at blande sam­men. Mar­ci­pa­nen giv­er kagen en rigtig lækker smag og kon­sis­tens. Men som med alle mel­frie kager er den en smule mere blød i det. Banank­age uden mel kan dog sagtens skæres, når den er nybagt, så den behøver ikke at være kold, før du spis­er den. Forde­len ved at lade den stå nat­ten over, er, at mar­ci­pans­ma­gen bliv­er end­nu bedre, når kagen er kold. 

En sun­dere ver­sion af banank­age uden mel

Banank­a­gen er uden tilsat sukker ud over det, der er i mar­ci­pan. Ønsker du at spare end­nu mere på sukkeret, kan du und­lade glasur på kagen, og du vil stadig have en sød og lækker banank­age. Ikke at jeg vil anbe­fale det for andet end din sund­hed, for glasuren er alt­så virke­lig god til kagen. Kagen vil ikke være helt sukker­fri, da der er tilsat sukker i mar­ci­pa­nen, men det bliv­er da en lidt sun­dere ver­sion af banank­age. Vil du have en kage, der er en tak sødere, end det mar­ci­pan og banan giv­er, kan du til­fø­je op til 100 g sukker, når du pisker banan og mar­ci­pan sammen.

Banankage uden mel - med karamelglasur
Udskriv
5 fra 1 stemme

Banank­age uden mel med karamelglasur

Banank­age er altid godt, men karamel­glasuren er alt­så stjer­nen i denne kage. Banank­a­gen er uden mel og med mass­er af mar­ci­pan og banan i dejen. 
Forb. tid20 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid50 min­ut­ter
Ret: Bagværk, Dessert
Diæt: Gluten­fri
Antal: 8 stykker
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Spring­form ca. 21 cm i diameter

Ingre­di­enser

Banank­age

  • 200 g mar­ci­pan
  • 3 banan­er (modne)
  • 1 tsk. vanil­jepul­ver
  • 100 g smør (+ lidt til at smøre formen)
  • 3 æg
  • 100 g man­dler

Karamel­glasur

  • 50 g smør
  • 2 spsk. Farin
  • 1 spsk. Fløde kan erstattes af mælk
  • ½ tsk vanil­jepul­ver
  • dl flormelis

Pynt

  • Fry­setørrede hindbær

Sådan gør du

Kage

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Åbn spring­for­men og læg et stykke bagepa­pir hen over bun­den. Når spring­for­men lukkes lig­ger bagepa­piret pænt glat i for­men. Smør for­mens sider med lidt smør.
  • Smelt smøret og lad det køle af.
  • Skær imens banan­erne i små stykker eller mos dem med en kartof­fel­moser, hvis du har sådan en.
  • Klip/riv eller skær mar­ci­pa­nen i små stykker og pisk mar­ci­pan, vanil­je­sukker og banan sam­men til blandin­gen er jævn.
  • Hæld det smelt­ede smør i blandin­gen, mens du pisker.
  • Slå æggene ud i en skål og tilsæt dem et ad gan­gen, mens du pisker.
  • Mal man­dlerne til mel i en mini­hakker, og vend man­delmelet i dejen med en dejskraber.
  • Hæld dejen i en spring­form og bank den let ned i bor­det, så dejen fordel­er sig jævnt i formen. 
  • Bag kagen i ca. 30 min­ut­ter. Prik i kagen med en træpind for at se, om den er færdig.

Karamel

  • Lad kagen køle af, før du laver karamellen.
  • Smelt smør i en gryde sam­men med brun farin og vanilje.
  • Tilsæt fløde og rør til blandin­gen er jævn.
  • Sluk for var­men og tilsæt flormelis.
  • Rør til glasuren er glat og hæld den over kagen.
  • Pynt med fry­setørrede hindbær.
Banankage uden mel med karamelglasur

Lad dig inspirere

2 Comments

  1. 5 stars
    Virke­lig god kage.
    Mar­ci­pan og banan er godt sam­men. Og man­dlerne i dejen giv­er god struk­tur som gør kagen luftig og med lidt at tygge i. Og så selvføl­gelig karamel­glasuren på top­pen gør sma­gen fuldendt.
    Hvis man ikke har fået spist sine banan­er i tide, har man en meget per­fekt und­skyld­ning for at bage denne kage i utide. Og så er den let at lave.

    1. Tak for de fine ord Lene 😀. Jeg er glad for, at du find­er kagen let at lave. Og ja, jeg synes også bare det er super­godt med mar­ci­pa­nen i dejen 😋.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften