Blomkålsmos
![Blomkålsmos](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/blomkaalsmos_1000x667.jpg)
Blomkålsmos er et virkelig lækkert tilbehør uden stivelse. Når blomkål er kogt og blendet, bliver det utroligt cremet og lækkert. Jeg tilsætter ikke mælk til mosen, da den ellers bliver for tynd.
Mos af blomkål er meget hurtigere at lave end kartoffelmos, da der ikke skal skrælles og blomkålen bare skal koge i 5 minutters tid.
Jeg bliver stadig overrasket over hvor godt blomkålsmos er. Den bliver virkelig mild og delikat. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at jeg synes, det smager endnu bedre end kartoffelmos.
Blomkål er kål, og kål er godt for kroppens mikroorganismer. Nogle kalder ligefrem kål for gaven til maven. Kål udfordrer ikke blodsukkeret på samme måde som ris, hvid pasta og andre hurtige kulhydrater. Så blomkålsmos er også et godt alternativ, hvis man går efter et keto-venligt tilbehør.
Blomkålsmos
Equipment
- Stavblender eller blender
Ingredienser
- 1 blomkål eller to, hvis de er små
- 50 g smør
- 1 knsp. muskat (stødt eller revet)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær blomkålen i kvarte og skær stokken i kvarte. Dels resten af blomkålen i buketter, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det tager ca. 5 minutter.
- Hæld vandet fra gryden og tilsæt smør. Blend til mosen er jævn medmindre du ønsker en mere rustik blomkålsmos. I så fald kan du mose den med en kartoffelmoser.
- Smag til med muskatnød, salt og peber.
Brug fx blomkålsmos som tilbehør til gryderetter som stroganoff eller som låg på shepherds pie.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![Blomkålsmos](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/03/blomkaalsmos_700x700.jpg)