Blommesyltetøj i airfryer
![Blommesyltetøj af friske danske blommer](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/08/blommesyltetoej_i_airfryer_1000x667.jpg)
Det er virkelig smart at lave blommesyltetøj i airfryer. Det er ikke en hurtig metode, da det tager op til en time. Men det er nemt, fordi blommesyltetøjet stort set passer sig selv i airfryeren. Man skal blot huske at røre en gang i mellem, for at det øverste lag blommer ikke bliver brændt, og for at opløse sukkeret.
Når du koger blommesyltetøj i airfryer, skal bruge et ildfast fad. Og så skal du virkelig passe på, for både fad og syltetøj bliver brandvarmt.
Blommesyltetøj i airfryer bliver bedst med modne danske blommer. Bruger du købeblommer fra udlandet, kan du evt. tilsætte lidt citronsaft for mere smag.
Jeg bruger lige så meget sukker som blommer, da jeg ikke tilsætter konserveringsmiddel. Man kan godt nøjes med halv mængde sukker, men så holder syltetøjet sig ikke så længe og bør opbevares i køleskab. Her kan du læse mere om syltetøj og marmelade uden tilsætningsstoffer, og hvordan man rengør glas til syltetøj og tjekker, om syltetøjet er færdigt.
Har du flere blommer, så prøv også denne opskrift på blommetrifli med nøddecrumble (uden mel). Den lægges sammen med en lækker vaniljecreme.
Blommesyltetøj i airfryer
Equipment
- Airfryer
Ingredienser
- 400 g blommer udstenet og skåret i små stykker
- 400 g sukker
- 1 stjerneanis kan udelades eller erstattes af vanilje
Sådan gør du
- Bland blommer, sukker og krydring i et ildfastfad.
- Sæt fadet i airfryer ved 170 grader og bag indtil sukkeret er helt opløst, og konsistensen er passende. Det tager ca. 1 time.
- Husk at røre i syltetøjet.
Se nyeste opskrifter på syltetøj og marmelade
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
![Blommesyltetøj med blommer](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/08/blommesyltetoej_i_airfryer_1000x1500_400-683x1024.jpg)