Blommetrifli med nøddecrumble uden mel (i airfryer)
![Blommetrifli med nøddecrumble](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/08/blommetrifli_med_noeddecrumble_1200x800.jpg)
Blommetrifli kan laves i airfryer. Dvs. at både blommekompot og crumble bages i airfryer. Ved at bage blommerne i stedet for at koge dem, får man virkelig smagen frem i dem. Jeg har to skuffer i min airfryer, så jeg kan bage blommerne og crumble i airfryer på samme tid. Hvis du ikke har den mulighed, så bag blommekompotten først, så den kan køle af, mens du laver nøddecrumble.
Crumblen til triflien er uden mel. Jeg har lavet den af blandede nødder, som jeg rister knasende sprøde med rørsukker i airfryeren. Jeg har nogle særlige stykker bagepapir med kant, som netop passer til min airfryerskuffe. De er smarte at bruge her. Men almindeligt bagepapir kan også bruges.
Blommetriflien lægges sammen med en creme, som består af piskefløde, creme fraiche og vaniljesukker. Når du har taget kornene fra vaniljestangen, så husk at gemme den tomme stang i en krukke med sukker. Den tomme vaniljestang kan bruges, når du koger syltetøj. Cremen er meget enkel og nem at lave, men smager virkelig godt sammen med blommekompot og nøddecrumble. Jeg har både prøvet med creme fraiche på 18% og 38%. Den på 38% er nemmest at piske, men det kan også godt lykkes med 18%.
Trifli med friske blommer
Det er bedst at lave blommetrifli af de søde danske blommer, som har fået lov at modne over en lang periode. De har meget mere smag end de udenlandske, som ofte er vandede og sure. Er du nødt til at købe blommer, kan du evt. smage blommekompotten til med lidt citronsaft og ekstra sukker. Så får den mere smag.
Jeg har tilsat lidt amaretto til blommekompotten. Amaretto passer rigtig godt til blommer, men kan sagtens udelades. Vil du krydre blommekompotten på anden vis, kan du komme en hel stjerneanis ned til blommerne, mens de bages. Jeg kan nu også rigtig godt lide den rene blommesmag.
Har du flere blommer tilovers, kan de koges til syltetøj på samme måde som blommekompotten. Hvis du vil have syltetøj, der kan holde helt til næste sommer, skal du tilsætte lige så meget sukker som blommer. Og så skal syltetøjet koge dobbelt så længe. Se opskriften på blommesyltetøj i airfryer.
Blommetrifli med nøddecrumble uden mel (i airfryer)
Equipment
- Airfryer
Ingredienser
Blommekompot
- 400 g blommer uden sten i kvarte
- 50 g rå rørsukker
- 2 spsk. amaretto (kan udelades eller erstattes af en hel stjerneanis)
Nøddecrumble
- 50 sukker
- 2 tsk. Vand
- 100 g blandede nødder groft hakket
Creme
- 100 g creme fraiche
- 100 g piskefløde
- 1 spsk. sukker
- ½ vaniljestang kornene
Sådan gør du
Blommekompot
- Bland ingredienserne i et ildfast fad, og bag i airfryer ved 170 grader i 30 min.
- Når blommekompotten er afkølet tilsættes amaretto.
Nøddecrumble
- Bland vand og sukker i en lille skål, og hæld det ud på et stykke bagepapir i airfryeren. Smelt sukkerblandingen i 3 minutter ved 150 grader.
- Tilsæt de grofthakkede nødder, og vend rundt, så nødderne er dækket af sukkermassen.
- Bag i 10 minutter ved 150 grader.
- Husk at røre en gang imellem.
Creme
- Bland piskefløde, creme fraiche, sukker og kornene fra vaniljestangen, og pisk til en let creme.
Samling
- Læg triflien sammen i et glas med lag af blommekompot, creme og nødder.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
![Blommetrifli med nøddecrumble](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/08/blommetrifli-800x1200.jpg)