Avocadoen > Che­r­i­moya-sor­bet – is af che­r­i­moya, lime og sukker

Che­r­i­moya-sor­bet – is af che­r­i­moya, lime og sukker

Cherimoya-sorbet med lime

Che­r­i­moya-sor­bet min­der mig så meget om kæm­pelæske både i smag og kon­sis­tens. Du ved, den hvide soda­vand­sis, der smager af lemon­ade. Sor­bet af che­r­i­moya og lime har den samme lækre søde og let syrlige bal­ance og en smeltende blød cremethed. 

Che­r­i­moya er en ekso­tisk frugt, der i sig selv er meget sød og cremet. Frugten er der­for virke­lig god i sor­bet. Che­r­i­moya-lime-sor­bet er nok min yndling­sop­skrift med che­r­i­moya, men alle opskrifter med che­r­i­moya er meget lækre, søde og cremede. Eneste hage er, at det tager lidt tid at befri den for dens kern­er. Men det er alt­så alt besværet værd. Che­r­i­moya smager vildt godt. 

Jeg køber che­r­i­moy­aer hos en online frugthandler, da de ikke fås i de super­marked­er, hvor jeg han­dler. Forhåbentlig bliv­er den snart mere almin­delig i Dan­mark, for jeg synes, den er så lækker. Hvis du har fået fat i che­r­i­moya-frugter, kan jeg ud over denne sor­betis også anbe­fale smooth­ie med che­r­i­moya og appelsin eller ekso­tisk chi­a­grød med kokos­mælk og chi­amoya. Jeg har sam­let alle de lækre opskrifter med che­r­i­moya her.

Opskrift på cremet veg­an­sk is

Denne opskrift på che­r­i­moya-sor­bet er veg­an­sk. Sor­bet er som udgangspunk uden mælk eller fløde, men ofte tilsættes ægge­h­vide til sor­bet. Det har jeg und­ladt her, da che­r­i­moya er så cremet i sig selv. Glem også alt om glukos­esirup. Isen bliv­er helt god uden. Denne sor­bet består alt­så blot af 3 ingre­di­enser: che­r­i­moya, lime og sukker. Intet andet. Ingen tilsætningsstoffer. 

Det er ret nemt at lave sor­bet. Man starter med at koge en sukker­lage. Her har jeg lavet lagen lidt min­dre sød, end man tra­di­tionelt gør, da che­r­i­moya er så sød i sig selv. Når lagen er kølet af, blandes den med blendet che­r­i­moya og lime­saft. Og så er isen klar til at blive frosset.

Hvor­dan laver man sor­bet uden ismaskine?

Har du en ismask­ine, smider du selvføl­gelig isen i den. Men man kan sagtens lave sor­bet uden ismask­ine, så den bliv­er blød og lækker. Brug en gaffel til at skrabe isen af kan­terne og bun­den og piske ismassen sam­men. Jeg rør­er i isen 1–2 gange i timen, til den er fast. Det tager ikke lang tid, men kræver tålmodighed, og at man bliv­er hjemme ved fry­seren i 5–8 timer. Jeg ple­jer at sætte et ur, så jeg ikke glem­mer at røre i isen. 

Det tager ca. 8 timer (afhængigt af beholderen), før sor­beten er så frossen, at den kan spis­es. Her er den stadig blød og smelter hur­tigt. Vil man have den mere fast, så den kan kugles, må man fryse end­nu læn­gere tid. Er den blevet helt frossen, kan det være en god idé at tage den ud af fry­seren lidt før, man skal spise den. 

Che­r­i­moya-sor­bet – is af che­r­i­moya, lime og sukker

Che­r­i­moya-sor­bet min­der mig om kæm­pelæske, den hvide soda­vand­sis, der smager af lemon­ade. Che­r­i­moya-lime-sor­bet er cremet veg­an­sk is uden tilsætningsstoffer.
Forb. tid10 min­ut­ter
Fry­setid8 timer
Sam­let tid8 timer 10 min­ut­ter
Ret: Dessert
Diæt: Veg­an­sk
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 400 g che­r­i­moya ca. 3 cherimoyaer
  • 8 spsk lime­saft ca 4 lime

Sådan gør du

  • Kog vand og sukker sam­men til sukkeret er opløst.
  • Lad sukker­la­gen køle af i køleskabet.
  • Imens befris frugtkødet af cherimoyaerne.
  • Læg en che­r­i­moya på den flade side og skær skrællen af.
  • Tilsidst skæres skrællen af bunden.
  • Skær frugten i skiv­er og læg frugtkødet i en dyb tallerken.
  • Mos med en gam­mel og sørg for at fjerne alle de sorte kerner.
  • Blend che­r­i­moya med saften fra lime og bland sukker­la­gen i.
  • Hæld i en flad behold­er med låg, og sæt i fryseren.
  • Rør i ismassen 1–2 gange i timen de første 3–4 timer. Sørg for at skrabe ismassen af kan­ter og bund og pisk det ind i ismasen.
  • Frys minu­mum 8 timer.
  • Hvis sor­beten er helt frossen, så husk at tage den ud af fry­seren nogle min­ut­ter, før du skal bruge den.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Cherimoya-sorbet med cherimoyafrugt og lime

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften