Eksotisk chiagrød med skyr, kokosmælk og cherimoya-frugt

Når chiagrød laves med skyr og kokosmælk og blandes med cherimoya-frugt bliver den næsten en dessert. Chiagrød hedder pudding – buding – på engelsk, og det giver ekstra god mening, når man tilsætter cherimoya. Chiagrøden bliver nemlig dejligt cremet og lækker med en sød og mild smag.
Eksotiske frugter er ofte søde, og det gælder også cherimoya, der smager lidt af både banan, ananas, pære og vanilje. Jeg plejer at beskrive den som smagen af en københavnerstang. Frugten har både den hvide cremede konsistens som af vaniljeis og den mere aromatiske smag som ananas.
Kokossmagen i denne chiagrød er ikke overdøvende, fordi kokosmælken er blandet med skyr. Kokos og ananas er en velkendt smagskombination, og den virker altså også med cherimoya. Når det blandes med skyr, bliver chiagrøden mere proteinholdig og knap så fed. Ønsker du en vegansk chiagrød kan den laves udelukkende på kokosmælk.
Lidt limequat i tern (eller lemon snacks, som de også kaldes), er et godt match med cherimoya, fordi frugten er så sød i smagen. Er limequat en tand for syrlig for dig, kan du bruge appelsin eller mandarin i stedet for. Og så tilføjer jeg også en kiwi i tern. Gule kiwier er mere saftige, bløde og søde end de grønne kiwier, og jeg vælger altid de gule kiwier frem for de grønne, når de er sæson. Kan man ikke få gul kiwi, er grøn kiwi også fin at bruge.
Sådan spiser man cherimoya
Hvis du har fået fat på en cherimoyafrugt, så er chiagrød en lækker måde at bruge den. Her kan den for alvor komme til at forsøde din morgenmad. Men der er andre lælkre opskrifter med cherimoya, som smoothie med cherimoya og appelsin og lassi med avocado og cherimoya.
Når jeg bruger cherimoya i chiagrød, starter jeg med at skrælle frugten. Så halverer jeg den og fjerner den brune streng, der går ud fra stilken. Dernæst skærer jeg den i tynde skriver. Så er det nemmere at finde alle de sorte kerner. De er ikke spiselige. Man kan evt. mose frugtkødet lidt med en gaffel, så man er sikker på at have fanget dem alle.
Cherimoya gør chiagrøden ualmindeligt cremet, sød og lækker. Lav den en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af morgenmaden eller som en sund dessert. Kan du ikke få cherimoya kan du bruge banan i stedet for.
Derfor skal du smage chiagrød med cherimoya:
- Lækker morgenmad, der får dig til at tænke på smagen af en københavnerstang.
- Chiagrøden er sød og cremet uden tilsat sukker.
- Cherimoyaen kommer rigtigt til sin ret, når den blandes med kokosmælk og skyr.
- Chiagrød med skyr og kokosmælk kan også være en lækker sund dessert.
Eksotisk chiagrød med skyr og kokosmælk og cherimoya eller banan
Ingredienser
- ¼ vaniljepulver
- 2 spsk Chiafrø
- 2 dl kokosmælk
- 200 g skyr kan erstattes af A38, yoghurt naturel eller et andet mælkeprodukt
- 1 Cherimoya kan erstattes af banan
- 1–2 limequat/lemon snacks kan erstattes af mandarin eller appelsin
- 1 gul kiwi kan erstattes af grøn kiwi
- 1 spsk kokosflager eller andre nødder
Sådan gør du
Dagen før:
- Rør vaniljepulver og chiafrø sammen i en skål med låg, og tilsæt kokosmælk og skyr. Bland det godt.
- Lad det stå i køleskabet mindst 4 timer eller natten over.
Næste dag:
- Skræl cherimoyaen, fjern den den brune streng og kernerne.
- Skær cherimoyaen i skiver og mos den let med en gaffel.
- Skræl kiwien og skær den i tern. Skær limequat i tern med skrællen på. Sørg for at fjerne alle citruskernerne.
- Anret chiagrøden i to glas og top med cherimoyamos, kiwi, limequat og kokosflager.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede forbi Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
