Avocadoen > Eksotisk chiagrød med skyr, kokosmælk og cherimoya-frugt

Ekso­tisk chi­a­grød med skyr, kokos­mælk og cherimoya-frugt

Chiagrød med cherimoya, gul kiwi, limequat og kokos

Når chi­a­grød laves med skyr og kokos­mælk og blandes med che­r­i­moya-frugt bliv­er den næsten en dessert. Chi­a­grød hed­der pud­ding – bud­ing – på engel­sk, og det giv­er ekstra god mening, når man tilsæt­ter che­r­i­moya. Chi­a­grø­den bliv­er nem­lig dejligt cremet og lækker med en sød og mild smag. 

Ekso­tiske frugter er ofte søde, og det gælder også che­r­i­moya, der smager lidt af både banan, ananas, pære og vanil­je. Jeg ple­jer at beskrive den som sma­gen af en køben­havn­er­stang. Frugten har både den hvide cremede kon­sis­tens som af vanil­jeis og  den mere aro­ma­tiske smag som ananas. 

Kokoss­ma­gen i denne chi­a­grød er ikke overdøvende, for­di kokos­mælken er bland­et med skyr. Kokos og ananas er en velk­endt smagskom­bi­na­tion, og den virk­er alt­så også med che­r­i­moya. Når det blandes med skyr, bliv­er chi­a­grø­den mere pro­tein­holdig og knap så fed. Ønsker du en veg­an­sk chi­a­grød kan den laves udelukkende på kokosmælk.

Lidt lime­quat i tern (eller lemon snacks, som de også kaldes), er et godt match med che­r­i­moya, for­di frugten er så sød i sma­gen. Er lime­quat en tand for syrlig for dig, kan du bruge appelsin eller man­darin i stedet for. Og så til­fø­jer jeg også en kiwi i tern. Gule kiwier er mere  saftige, bløde og søde end de grønne kiwier, og jeg væl­ger altid de gule kiwier frem for de grønne, når de er sæson. Kan man ikke få gul kiwi, er grøn kiwi også fin at bruge. 

Sådan spis­er man cherimoya

Hvis du har fået fat på en che­r­i­moy­afrugt, så er chi­a­grød en lækker måde at bruge den. Her kan den for alvor komme til at forsøde din mor­gen­mad. Men der er andre lælkre opskrifter med che­r­i­moya, som smooth­ie med che­r­i­moya og appelsin og las­si med avo­ca­do og che­r­i­moya.

Når jeg bruger che­r­i­moya i chi­a­grød, starter jeg med at skrælle frugten. Så halver­er jeg den og fjern­er den brune streng, der går ud fra stilken. Dernæst skær­er jeg den i tyn­de skriv­er. Så er det nem­mere at finde alle de sorte kern­er. De er ikke spiselige. Man kan evt. mose frugtkødet lidt med en gaffel, så man er sikker på at have fanget dem alle. 

Che­r­i­moya gør chi­a­grø­den ual­min­deligt cremet, sød og lækker. Lav den en dag, hvor du vil gøre lidt ekstra ud af mor­gen­maden eller som en sund dessert. Kan du ikke få che­r­i­moya kan du bruge banan i stedet for.

Der­for skal du smage chi­a­grød med cherimoya:

  • Lækker mor­gen­mad, der får dig til at tænke på sma­gen af en københavnerstang.
  • Chi­a­grø­den er sød og cremet uden tilsat sukker.
  • Che­r­i­moy­aen kom­mer rigtigt til sin ret, når den blandes med kokos­mælk og skyr.
  • Chi­a­grød med skyr og kokos­mælk kan også være en lækker sund dessert.

Ekso­tisk chi­a­grød med skyr og kokos­mælk og che­r­i­moya eller banan

Chi­a­grød med skyr, kokos­mælk og che­r­i­moya er en sød og ekso­tisk chi­a­grød – ekstra lækker mor­gen­mad eller sund dessert med smag, der min­der om københavnerstang.
Tilb. tid20 min­ut­ter
Trækketid4 timer
Sam­let tid4 timer 20 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Serv­ings: 2 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • ¼ vanil­jepul­ver
  • 2 spsk Chi­afrø
  • 2 dl kokos­mælk
  • 200 g skyr kan erstattes af A38, yoghurt naturel eller et andet mælkeprodukt
  • 1 Che­r­i­moya kan erstattes af banan
  • 1–2 limequat/lemon snacks kan erstattes af man­darin eller appelsin
  • 1 gul kiwi kan erstattes af grøn kiwi
  • 1 spsk kokos­flager eller andre nødder

Sådan gør du

Dagen før:

  • Rør vanil­jepul­ver og chi­afrø sam­men i en skål med låg, og tilsæt kokos­mælk og skyr. Bland det godt.
  • Lad det stå i kølesk­a­bet mindst 4 timer eller nat­ten over.

Næste dag:

  • Skræl che­r­i­moy­aen, fjern den den brune streng og kernerne.
  • Skær che­r­i­moy­aen i skiv­er og mos den let med en gaffel.
  • Skræl kiwien og skær den i tern. Skær lime­quat i tern med skrællen på. Sørg for at fjerne alle citruskernerne. 
  • Anret chi­a­grø­den i to glas og top med che­r­i­moy­amos, kiwi, lime­quat og kokosflager.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede for­bi Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Chiagrød med skyr, kokosmælk, cherimoya og gul kiwi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften