Avocadoen > Chiagrød med hytteost og kakifrugt – morgenmad eller sund dessert

Chi­a­grød med hyt­teost og kak­ifrugt – mor­gen­mad eller sund dessert

Chiagrød med hytteost og kakifrugt.

Chi­a­grød med hyt­teost og kak­ifrugt er sød, cremet og sam­tidig mæt­tende mor­gen­mad – eller en sund dessert. Det afhænger af, om du bruger frisk eller syl­tet kak­ifrugt på chiagrøden.

Til mor­gen­mad ville jeg vælge frisk kak­ifrugt. Behold skrællen på kak­ifrugten. Den har en dejlig lidt nød­deagtig smag, og så er det lidt bid i, som sam­men med pekan­nød­der giv­er kon­trast til den bløde cremede grød. Chi­a­grø­den smages til med vanil­je og, så skal den også lige have et drys kanel, som er virke­lig godt til chi­a­grø­den og kak­ifrugten. Så har du en meget lækker og mæt­tende morgenmad. 

Chi­a­grød med hyt­teost er mor­gen­mad, der kan holde sul­ten væk langt op ad dagen. Chi­afrø er både fiber­rige og inde­hold­er også en del pro­tein, så når man bland­er chi­afrø med hyt­teost, får man dobbelt op på pro­tein. Der er fak­tisk mere pro­tein i hyt­teost end i skyr, som jo ellers er kendt for at inde­holde meget protein.

Jeg fores­lår kokos­mælk til opskriften; det synes jeg er bedst. Man kan også bruge almin­delig mælk eller A38. Man­delmælk, som mange bruger, synes jeg har for lidt smag – man­delmælk består trods alt også kun er 2–3% man­dler (resten er vand).

Chiagrød med frisk kakifrugt

Sund dessert med syl­tet kakifrugt

Du kan også for­van­dle chi­a­grø­den til en sund dessert med syl­tet kak­ifrugt. Her laver jeg en dobbelt por­tion kak­i­syl­tetøj i mikroov­nen. Det gylden­gule kak­ifrugt­syl­tetøj får næsten sirup­sagtig kon­sis­tens i mikoov­nen og pass­er helt per­fekt til chi­a­grø­den. Syl­tet kak­ifrugt lægges i bun­den af små glas, og så fyldes op med chi­a­grød og lidt mere af kak­i­syl­tetø­jet. Til sidst toppes med kanel og pekan­nød­der til en sund og mæt­tende dessert. Der er lidt sukker i de sylt­ede kak­ifrugter, men ellers er det kokos­mælken, der sørg­er for, at desserten bliv­er sød og cremet. 

Hyt­teost er jo ikke egentlig ost, men et mildt mælke­pro­dukt, der kan bruges både i det søde og salte køkken. Jeg har egentlig aldrig brugt hyt­teost i chi­a­grød før, og blev over­ras­ket over, hvor godt chi­a­grø­den smager med hyt­teost. Jeg synes fak­tisk, at hyt­teosten er bedre i chi­a­grø­den end både skyr og græsk yoghurt. Og så er hyt­teost mager, så den er med til at gøre chi­a­grø­den mere let. Du kan vælge at blende den for at få en mere cremet ver­sion af chi­a­grø­den, men du behøver ikke.

Her find­er du mere inspi­ra­tion til, hvor­dan man kan bruge kak­ifrugt.

Chiagrød med hytteost, kanel, pekannødder og syltet kakifrugt

Chi­a­grød med hyt­teost og kakifrugt

Spis denne chi­a­grød med hyt­teost med frisk kak­ifrugt som en lækker mor­gen­mad eller med syl­tet kak­ifrugt som en sund dessert. Toppes med pekan­nød­der og kanel. 
Forb. tid5 min­ut­ter
Trækketid4 timer
Ret: Dessert, mellem­måltid, Morgenmad
Diæt: Gluten­fri
Antal: 6 por­tion­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1 dåse kokos­mælk
  • 400 g hyt­teost
  • 3–4 spsk chi­afrø
  • 1 tsk. vanil­jepul­ver
  • 1 spsk. kanel
  • 1 hånd­fuld pekan­nød­der hakkede – eller andre nødder

Som mor­gen­mad

  • 2 kak­ifrugter skåret i små tern

Som sund dessert

  • 1 por­tion kak­i­syl­tetøj

Sådan gør du

  • Rør kokos­mælk, vanil­je og chi­afrø sam­men. Det skal trække mindst fire timer, men gerne nat­ten over i køleskabet. 
  • Rør eller pisk hyt­teost sam­men med chi­a­grø­den. Du kan evt. blende hyt­teosten først. 
  • Put halvde­len af kak­ifrugten i 6 glas.
  • Fordel chi­a­grø­den i glassene og drys kanel over.
  • Fordel resten af kak­ifrugten over chiagrøden. 
  • Drys med hakkede pekannødder.

Not­er

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften