Avocadoen > Chi­a­grød med skyr og peanutbutter

Chi­a­grød med skyr og peanutbutter

Chiagrød med peanutbutter, jordbær og kokosflager

At putte peanut­but­ter i chi­a­grød med skyr er det bed­ste, jeg har fun­det på til min mor­gen­mad længe. Hold da op kom­bi­na­tio­nen af chi­a­grød med peanut­but­ter, kokos­flager banan og æble eller jord­bær smager godt. Denne chi­a­grød med skyr smager så godt, at man næsten ikke kan tro, at det er en sund mor­gen­mad. Den er strøget lige til top på min top-10 over bed­ste morgenmad. 

En por­tion inde­hold­er 380 kalo­ri­er og 29 g pro­tein. Du kan se den fulde energibereg­n­ing og tips efter opskriften. 

Chi­a­grød med skyr og peanutbutter

Hold da op denne kom­bi­na­tion af chi­a­grød med peanut­but­ter, kokos­flager banan og jord­bær er god. Chi­a­grø­den er lavet på skyr, og du får 29 g pro­tein i en portion
Forb. tid2 min­ut­ter
Tilb. tid4 timer
Anret­ning5 min­ut­ter
Sam­let tid4 timer 7 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Chi­a­grød

  • 200 g skyr
  • 1 spsk. chi­afrø 10 g
  • 1 knsp. vanil­jepul­ver

Top­ping

  • ½ banan
  • 2 jord­bær (store) eller ¼ æble
  • 1 spsk. peanut­but­ter
  • 1 spsk. kokos­flager

Sådan gør du

  • Rør ingre­di­enserne til chi­a­grø­den sammen.
  • Lad grø­den stå i kølesk­a­bet min­i­mum 4 timer.
  • Skær bana­nen i små stykker eller mos den og bland den i chiagrøden.
  • Top med peanut­but­ter, jord­bær eller æble i små tern og kokos.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Jeg bruger skyr til chi­a­grø­den for at få en mæt­tende og pro­tein­holdig mor­gen­mad. Chi­afrø, skyr og peanut­but­ter er alle ingre­di­enser med højt pro­teinind­hold. Chi­a­grød med skyr bliv­er ret tyk – det kan jeg godt lide. Hvis du vil have den knap så fast, kan du erstat­te halvde­len af skyren med mælk – eller A38. Det kan jeg godt selv lide. Det reduc­er­er dog pro­teinind­hold­et en smule.

Til mor­gen­mad bruger jeg skyr naturel. For en sund dessert-chi­a­grød, kan du godt bruge vanil­jeskyr. Det smager van­vit­tig godt, men er meget sødt efter min mening; for sødt til min mor­gen i hvert fald – det er ikke for­di, jeg ikke har en sød tand. 

Chi­a­grød med højt proteinindhold

Jeg top­per chi­a­grø­den med banan, jord­bær og kokos­flager. Det fulden­der sma­gen med noget sødt, syrligt og knasende og giv­er også lidt ekstra kost­fi­bre. Æble er også godt, hvis det er uden for jordbærsæsonen.

Nu er jeg ofte glubende sul­ten om mor­ge­nen, da jeg som regel træn­er inden mor­gen­mad. Denne por­tion er måske lige i overkan­ten, hvis du har knap så meget appetit på mor­gen­mad. Hvis du vil jus­tere opskriften lidt ned, kan du fx bruge 135 g skyr + 2 tsk. chi­afrø til en person.

Energibereg­n­ing chi­a­grød med skyr (0,2%), peanut­but­ter, banan, æble og kokos 

Næringsind­holdpr. 100 gPr. por­tion (306 g)
Ener­gi, kcal123376
Fedt, g5,115,7
her­af mæt­tede fedt­syr­er, g1,64,9
Kul­hy­drat, g8,526,1
her­af sukker­arter, g6,118,7
Kost­fi­bre, g2,57,7
Pro­tein, g9,529

Kilde: Dekla­ra­tions­bereg­neren. Jeg udreg­n­er næringsind­hold­et efter bed­ste evne. Der kan være unø­jagtighed­er i data eller fejl i min udreg­n­ing, så næringsan­givelsen er med forbehold.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften