Chiagrød med skyr og peanutbutter

At blande peanutbutter i chiagrød med skyr er det bedste, jeg har fundet på længe. Hold da op kombinationen af chiagrød med peanutbutter, kokosflager banan og enten æble eller jordbær smager godt. Chiagrød med skyr og peanutbutter og frugt smager så godt, at man næsten ikke kan tro, at det er en sund morgenmad. Den er strøget lige til top på min top-10 over bedste idéer til morgenmad.
Der er ikke bare dobbelt op, men tripple op på protein i denne morgenmad. En portion indeholder 29 g protein. Du kan se den fulde energiberegning og andre tips efter opskriften.
Chiagrød med skyr og peanutbutter
Ingredienser
Chiagrød
- 200 g skyr
- 1 spsk. chiafrø 10 g
- 1 knsp. vaniljepulver
Topping
- ½ banan
- 2 jordbær (store) eller ¼ æble
- 1 spsk. peanutbutter
- 1 spsk. kokosflager
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til chiagrøden sammen.
- Lad grøden stå i køleskabet minimum 4 timer.
- Skær bananen i små stykker eller mos den og bland den i chiagrøden.
- Top med peanutbutter, jordbær eller æble i små tern og kokos.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Jeg bruger skyr til chiagrøden for at få en mættende og proteinholdig morgenmad. Chiafrø, skyr og peanutbutter er alle ingredienser med højt proteinindhold. Chiagrød med skyr bliver ret tyk – det kan jeg godt lide. Hvis du vil have den knap så fast, kan du erstatte halvdelen af skyren med mælk – eller A38. Det kan jeg godt selv lide. Det reducerer dog proteinindholdet en smule.
Til morgenmad bruger jeg skyr naturel. For en sund dessert-chiagrød, kan du godt bruge vaniljeskyr. Det smager vanvittig godt, men er meget sødt efter min mening; for sødt til min morgen i hvert fald – det er ikke fordi, jeg ikke har en sød tand.
Chiagrød med højt proteinindhold
Jeg topper chiagrøden med banan, jordbær og kokosflager. Det fuldender smagen med noget sødt, syrligt og knasende og giver også lidt ekstra kostfibre. Æble er også godt, hvis det er uden for jordbærsæsonen.
Nu er jeg ofte glubende sulten om morgenen, da jeg som regel træner inden morgenmad. Denne portion er måske lige i overkanten, hvis du har knap så meget appetit på morgenmad. Hvis du vil justere opskriften lidt ned, kan du fx bruge 135 g skyr + 2 tsk. chiafrø til en person.
Energiberegning chiagrød med skyr (0,2%), peanutbutter, banan, æble og kokos
Næringsindhold | pr. 100 g | Pr. portion (306 g) |
Energi, kcal | 123 | 376 |
Fedt, g | 5,1 | 15,7 |
heraf mættede fedtsyrer, g | 1,6 | 4,9 |
Kulhydrat, g | 8,5 | 26,1 |
heraf sukkerarter, g | 6,1 | 18,7 |
Kostfibre, g | 2,5 | 7,7 |
Protein, g | 9,5 | 29 |
Kilde: Deklarationsberegneren. Næringsangivelserne er med forbehold. Jeg udregner næringsindholdet efter bedste evne, men der kan være unøjagtigheder i data eller fejl i min udregning, og man kan ikke altid være helt præcis. Fx varierer vægten af et æg, eller forskellige slags oste har forskelligt fedtindhold.