Avocadoen > Chiapandekager uden mel – med hytteost, avocado og blåbær

Chi­a­pan­dek­ager uden mel – med hyt­teost, avo­ca­do og blåbær

Chiapandekager med hytteost, citron avocado og blåbær

Chi­a­pan­dek­ager er Avo­ca­doens anden opskrift på pan­dek­ager uden mel. Her har jeg forsøgt at lave pan­dek­agerne lidt mere faste og mæt­tende ved at tilsætte chi­afrø til dejen. De er bereg­net som en god og sund mor­gen­mad, der kan holde én kørende til langt op ad dagen. De har stort ind­hold af pro­tein, da der både er æg og hyt­teost i. Hvis du bruger fløde eller kokos­mælk i stedet for mælk er disse pan­dek­ager ret lave på kul­hy­drater, så de kan fun­gere som lowcarb-pandekager.

Da disse chi­a­pan­dek­ager er uden mel eller gryn, er de også gluten­fri og uden stivelse. Chi­afrø giv­er en god lidt sprødere kon­sis­tens til pan­dek­agerne, som pan­dek­ager uden mel eller gryn ellers ikke har. Det kan jeg godt lide. 

Pan­dek­ager uden mel og gryn er lidt sværere at stege end almin­delige pan­dek­ager. Det han­dler om at være tålmodig og først forsøge at vende dem, når de er fint lyse­brune på under­si­den. Ellers risik­er­er man, at de smul­dr­er. Man skal selvføl­gelig heller ikke vente for længe, så de bliv­er for mørke. Det han­dler om at finde lige det rette gyldne øje­b­lik, hvor de er klar til at blive vendt. 

Stabel af pandekager med chiafrø og uden mel.

Serv­er fx chi­a­pan­dek­agerne med avo­ca­do, blåbær og skyr, græsk yoghurt eller hyt­teost (hvis der er noget tilbage, når man har lavet dejen). Så er der alt­så lagt en god bund, da pan­derk­agerne er ret mæt­tende. Jeg laver pan­dek­agerne i week­enden, hvor vi som regel spis­er sen mor­gen­mad og springer frokosten over. 

Du kan også erstat­te avo­ca­do med syl­tetøj og få en lidt sødere server­ing. Jeg synes egentlig alle slags syl­tetøj pass­er til chi­a­pan­dek­agerne, men skal jeg anbe­fale noget, så tror jeg, det skal være mit lyn­hur­tige kak­i­syl­tetøj, sol­bær­syl­tetøj i mikroovn eller æble­syl­tetøj med vanil­je.

Chi­a­pan­dek­ager uden mel – med hyt­teost, avo­ca­do og blåbær

Chi­a­pan­dek­ager uden mel er sunde pan­dek­ager med hyt­teost. Da der ikke er mel eller gryn i, er de gluten­fri og uden stivelse. Nyd dem med avo­ca­do og blåbær.
Forb. tid10 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad
Diæt: Gluten­fri
Antal: 8 pan­dek­ager
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mini­hakker

Ingre­di­enser

  • 250 g hyt­teost
  • 100 g man­dler
  • 1 dl mælk brug fløde eller kokos­mælk for en low carb-version
  • 4 æg
  • 1 knsp. karde­momme
  • 1 knsp. vanil­jepul­ver
  • ¼ tsk salt
  • 4 spsk. olie
  • 2,5 spsk. chi­afrø
  • 1 cit­ron – kun skallen

Sådan gør du

  • Mal man­dlerne til mel i en minihakker.
  • Er din mini­hakker stor nok, tilsæt­ter du hyt­teosten og (kokos)mælken og flø­den og blender videre til det er jævnt (ellers put­ter du hyt­teosten i et blender­glas eller skål og blender separat.
  • Pisk æggene sam­men med krydderierne. 
  • Bland æggene og hyt­teost­b­landin­gen sam­men til det er helt bland­et og tilsæt olie, chi­afrø og fin­trevet citronskal.
  • Lad dejen hvile 5–10 min­ut­ter, før du ste­ger pandekagerne.
  • Steg pan­dek­agerne på en pande med slip-let-belægning.

Måske kunne du også tænke dig at prøve denne opskrift på lette og luftige pan­dek­ager uden mel.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften