Chiapandekager uden mel – med hytteost, avocado og blåbær
Chiapandekager er Avocadoens anden opskrift på pandekager uden mel. Her har jeg forsøgt at lave pandekagerne lidt mere faste og mættende ved at tilsætte chiafrø til dejen. De er beregnet som en god og sund morgenmad, der kan holde én kørende til langt op ad dagen. De har stort indhold af protein, da der både er æg og hytteost i. Hvis du bruger fløde eller kokosmælk i stedet for mælk er disse pandekager ret lave på kulhydrater, så de kan fungere som lowcarb-pandekager.
Da disse chiapandekager er uden mel eller gryn, er de også glutenfri og uden stivelse. Chiafrø giver en god lidt sprødere konsistens til pandekagerne, som pandekager uden mel eller gryn ellers ikke har. Det kan jeg godt lide.
Pandekager uden mel og gryn er lidt sværere at stege end almindelige pandekager. Det handler om at være tålmodig og først forsøge at vende dem, når de er fint lysebrune på undersiden. Ellers risikerer man, at de smuldrer. Man skal selvfølgelig heller ikke vente for længe, så de bliver for mørke. Det handler om at finde lige det rette gyldne øjeblik, hvor de er klar til at blive vendt.
Server fx chiapandekagerne med avocado, blåbær og skyr, græsk yoghurt eller hytteost (hvis der er noget tilbage, når man har lavet dejen). Så er der altså lagt en god bund, da panderkagerne er ret mættende. Jeg laver pandekagerne i weekenden, hvor vi som regel spiser sen morgenmad og springer frokosten over.
Du kan også erstatte avocado med syltetøj og få en lidt sødere servering. Jeg synes egentlig alle slags syltetøj passer til chiapandekagerne, men skal jeg anbefale noget, så tror jeg, det skal være mit lynhurtige kakisyltetøj, solbærsyltetøj i mikroovn eller æblesyltetøj med vanilje.
Chiapandekager uden mel – med hytteost, avocado og blåbær
Equipment
- Minihakker
Ingredienser
- 250 g hytteost
- 100 g mandler
- 1 dl mælk brug fløde eller kokosmælk for en low carb-version
- 4 æg
- 1 knsp. kardemomme
- 1 knsp. vaniljepulver
- ¼ tsk salt
- 4 spsk. olie
- 2,5 spsk. chiafrø
- 1 citron – kun skallen
Sådan gør du
- Mal mandlerne til mel i en minihakker.
- Er din minihakker stor nok, tilsætter du hytteosten og (kokos)mælken og fløden og blender videre til det er jævnt (ellers putter du hytteosten i et blenderglas eller skål og blender separat.
- Pisk æggene sammen med krydderierne.
- Bland æggene og hytteostblandingen sammen til det er helt blandet og tilsæt olie, chiafrø og fintrevet citronskal.
- Lad dejen hvile 5–10 minutter, før du steger pandekagerne.
- Steg pandekagerne på en pande med slip-let-belægning.
Måske kunne du også tænke dig at prøve denne opskrift på lette og luftige pandekager uden mel.
Andre opskrifter på morgenmad og sunde desserter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Husk at du også kan besøge Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.