Fin citronkage med makronbund og citroncreme – glutenfri

Opskriften er opdateret 14. april med mere præcise og nemme anvisninger til citroncremen.
Citronkage er en af mine yndlingskager, og gul er min farve. Da min fødselsdag har det med at falde i påsken, passer det perfekt med at bage en fin lysegul påskelagkage til mine gæster.
Denne påskekage er en nem glutenfri kage af makronbunde med birkes. Birkes giver bundene en dejlig sprød konsistens og en smag, så man skulle tro, at de var bagt med chokolade eller andet lækkert. Bryder du dig ikke om birkes og den knasende fornemmelse, kan du erstatte med en tilsvarende mængde mandler hakket til mel.
Kagen er lagt sammen med en dejlig frisk citroncreme. Cremen kan også lave med limequat, de saftige små citrusfrugter. Citronkagen her er pyntet med påskeæg. Skal du ikke bruge kagen som påskekage, kan du pynte med fx stedmoderblomster og mynte eller skriver af limequat. Du kan følge denne opskrift på tørrede kandiserede citrus, hvor du erstatter med limequat .
Nem citronkage med makronbund og citroncreme – glutenfri
Equipment
- Minihakker
Ingredienser
Citroncreme:
- 3 æg
- ½ dl citronsaft eller saft fra limequat + skallen ca. 2 økologiske citroner eller 6 økologiske limequat.
- 1 dl piskefløde
- ½ vaniljestang
- 100 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse*
- 1,5 dl piskefløde Skal bruges ved samlingen af kagen.
Bunde:
- 2 æg
- 150 g sukker
- 150 g mandler hakket til mandelmel
- 50 g birkes kan erstattes af tilsvarende mængde mandler, som hakkes med de øvrige mandler.
Pynt
- Påskeæg
- Stedmoderblomster
- Eller skiver af limequat evt kandiserede (se link under opskriften)
Sådan gør du
Citroncreme
- Riv skallen fint af citrusfrugterne og sæt til side.
- Pres saften af citrusfrugterne. Der skal være ca 1/2 dl.
- Skrab kornene ud af vaniljetangen.
- Rør majsstivelse ud i fløden og hæld det samme med æg, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en mellemstor gryde.
- Pisk det sammen, tænd så for gryden.
- Varm cremen op, mens du rører, til cremen tykner. Brug en dejskraber, så du ikke pisker for meget luft i cremen.
- Sigt cremen over i en skål og tilsæt citronskal og ‑saft.
- Tryk lidt film ned over cremen eller drys lidt sukker over og sæt i køleskabet.
Bunde
- Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
- Hak mandlerne til groft mandelmel i en minihakker.
- Pisk æg og sukker let og luftigt.
- Vend mandler og birkes i dejen.
- Brug en tallerken, skål eller lignende til at tegne 2 cirkler på 22–23 cm på to stykker bagepapir.
- Fordel dejen i de to cirkler.
- Bag ved 165 grader i varmluft 14–15 minutter. Makronbundene skal være jævnt lysebrune.
- Lad bundende køle af, før du vender dem med bunden op og forsigtigt trækker bagepapiret af.
Samling
- Pisk 1 1/2 dl piskefløde.
- Vend lidt flødeskum i cremen og bland dernæst cremen i resten af flødeskummet.
- Sæt en kagebund på et fad og fordel halvdelen af cremen over.
- Læg den anden bund på, og fordel resten af cremen på den.
- Pynt med påskeæg og stedmoderblomster eller tørrede kandiserede skiver af limequat.
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Find inspiration til andre glutenfri kager
