Avocadoen > Dessert med appelsin: appelsinkage med appelsinis

Dessert med appelsin: appelsink­age med appelsinis

Denne dessert med appelsin har appelsin både indeni, uden­på og ved side­naf. Lav desserten om vin­teren, når appelsin­erne er aller­mest søde og saftige. Eller lav den resten af året – den smager fortryl­lende alligevel. 

Desserten består af man­del-appelsink­age med appelsin­syl­tetøj og man­delmel. Kagen pyntes med tørrede kan­dis­erede appelsin­skiv­er og over­hældes med appelsin­sirup. Der­til serveres appelsi­nis, som er lavet med vanil­je-appelsinkaramel og fløde.

Du kan bruge både almin­delige appelsin­er og røde appelsin­er. Du kan også bruge andre cit­rusfrugter som cit­roner eller lime­quat. Men køb økol­o­giske cit­rusfrugter, da skallen skal bruges. 

Alle delene til appelsin­desserten kan for­bere­des på forhånd, så du blot skal sam­le den, når gæsterne er der. Find alle appelsinop­skrifterne sam­let herunder:

1
Tørrede kandiserede appelsinskiver
Tørrede appelsin­skiv­er til pynt – og lækker appelsinsirup
Opskrift på gylden appelsin­sirup og flotte tørrede kan­dis­erede appelsin­skiv­er – eller brug cit­ron eller lime­quat. Nem spiselig pynt til drinks, is eller kager.
Gå til opskriften på appelsin­skiv­er og appelsinsirup
2
Appelsinmarmelade og røde appelsiner (blodappelsiner)
Appelsin­marme­lade – hur­tig opskrift i mikroovn
Appelsin­marme­lade kan koges nemt og hur­tigt i mikroovn, hvis appelsin­erne hakkes fint inden. Dejlig til mor­gen­mad eller i en lækker karamel­lis­eret appelsinkage.
Gå til opskriften på appelsin­marme­lade i mikroovn
3
Appelsinkage med kandiserede appelsinskiver og appelsinsirup
Man­del-appelsink­age med appelsin­marme­lade (gluten­fri)
Appelsink­age af appelsin­marme­lade og man­del. Den er sød og let karamel­lis­eret med et hint af bit­ter­hed fra appelsin. Søb den i appelsin­sirup, og lykken er gjort.
Gå til opskriften på appelsinkage
4
Appelsinis med lidt appelsinskal
Appelsi­nis – sød og cremet med et stre­jf af appelsinskal
Appelsi­nis med appelsinkaramel er en sød og cremet flødeis med appelsin og vanil­je. Appelsinisen laves af kon­denseret mælk og appelsin­sirup helt uden ismaskine. 
Gå til opskriften på appelsinis

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Når du skal lave dessert med appelsin: 

Dagen før:

  1. Beg­y­nd med at lave tørrede kan­dis­erede appelsin­skiv­er og appelsin­sirup. Du skal bruge sirup­pen til appelsinisen. Gem appelsin­skal fra de appelsin­er du press­er til appelsin­sirup­pen. Appelsin­skallen skal bruges til både isen og kagen. 
  2. Lav appelsin­syl­tetøj. Det skal nå at køle af, inden du tilsæt­ter det til kagen. 
  3. Bag kagen og sæt den i køleskabet. 
  4. Kog appelsinkaramel til isen. Det skal køle af, inden du bland­er det i flødeskum­met til isen. Sæt isen i fryseren.

På dagen:

  1. Tag kagen ud af for­men og anret den på et fad.

Lige inden servering:

  1. Pynt kagen med appelsinskiverne.
  2. Over­hæld kagen med appelsinsirup.
  3. Serv­er kagen med appelsi­nis til. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *