Dessert med appelsin: appelsinkage med appelsinis

Denne dessert med appelsin har appelsin både indeni, udenpå og ved sidenaf. Lav desserten om vinteren, når appelsinerne er allermest søde og saftige. Eller lav den resten af året – den smager fortryllende alligevel.
Desserten består af mandel-appelsinkage med appelsinsyltetøj og mandelmel. Kagen pyntes med tørrede kandiserede appelsinskiver og overhældes med appelsinsirup. Dertil serveres appelsinis, som er lavet med vanilje-appelsinkaramel og fløde.
Du kan bruge både almindelige appelsiner og røde appelsiner. Du kan også bruge andre citrusfrugter som citroner eller limequat. Men køb økologiske citrusfrugter, da skallen skal bruges.
Alle delene til appelsindesserten kan forberedes på forhånd, så du blot skal samle den, når gæsterne er der. Find alle appelsinopskrifterne samlet herunder:
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Når du skal lave dessert med appelsin:
Dagen før:
- Begynd med at lave tørrede kandiserede appelsinskiver og appelsinsirup. Du skal bruge siruppen til appelsinisen. Gem appelsinskal fra de appelsiner du presser til appelsinsiruppen. Appelsinskallen skal bruges til både isen og kagen.
- Lav appelsinsyltetøj. Det skal nå at køle af, inden du tilsætter det til kagen.
- Bag kagen og sæt den i køleskabet.
- Kog appelsinkaramel til isen. Det skal køle af, inden du blander det i flødeskummet til isen. Sæt isen i fryseren.
På dagen:
- Tag kagen ud af formen og anret den på et fad.
Lige inden servering:
- Pynt kagen med appelsinskiverne.
- Overhæld kagen med appelsinsirup.
- Server kagen med appelsinis til.