Avocadoen > Dressing til artiskokker – med krydderurter og sennep

Dress­ing til artiskokker – med kry­d­derurter og sennep

Sennepdressing med friske krydderurter

Denne dress­ing med kry­d­derurter og sen­nep stam­mer fra min mor­mor, som var halvt fran­sk. Ingre­di­enserne består af oliveno­lie, sen­nep lidt may­on­naise og en masse friske kry­d­derurter. I min mor­mors oprindelige opskrift er der ikke may­on­naise. Jeg synes dog, det er meget nem­mere at få dressin­gen til at hænge sam­men, når man tilsæt­ter lidt may­on­naise. Så skiller den ikke så let. 

Skulle det ske, at dressin­gen skiller, mens du tilsæt­ter olie, så fort­vivl ikke. Tilsæt lidt ekstra may­on­naise eller sen­nep og giv dressin­gen en tur med blender. Så sam­ler det sig fint igen.

Kry­d­derurterne er vigtige her, så denne dress­ing laver jeg kun om som­meren, når man kan købe kry­d­derurter med smag. Mange af de kry­d­derurter, man køber om vin­teren, smager over­hovedet ikke af noget. Prøv at tage en kvist dild fra super­markedets køle­hylde og smag på den med lukkede øjne. Du ville ikke kunne sige, om det var dild eller gulerodstop.

Dress­ing med kry­d­derurter og sen­nep er per­fekt til artiskokker, men kan også bruges som en lidt fyldig dress­ing til salat. Urt­e­dress­ing er også godt som som dyp­pelse til kød.

Dress­ing til artiskokker – med kry­d­derurter og sennep

Denne dress­ing med friske kry­d­derurter og sen­nep er per­fekt til artiskokker. Den kan også bruges som en lidt fyldig dress­ing til salat eller som dyp­pelse til kød. 
Forb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Dress­ing og dip
Køkken: Fran­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 3 spsk. dijon­sen­nep
  • 1 spsk. may­on­naise
  • 1,5 dl oliveno­lie
  • Friske hakkede kry­d­derurter som dild, estragon, purløg og persille
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Start med at blande sen­nep og may­on­naise i en skål.
  • Nu hælder du olien i en tynd stråle ned i skålen, mens du rør­er hur­tigt, så dressin­gen hele tiden er sam­let til en glat tyk masse.
  • Hvis dressin­gen skiller, så hold pause med olien og rør, til dressin­gen igen er samlet.
  • Kan du på et tid­spunkt ikke sam­le dressin­gen igen, så tilsæt lidt mere sen­nep eller may­oun­naise og rør godt, til den igen er glat og jævn.
  • Tilsæt de hakkede krudderurter
  • Smag til med salt og peber

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Dressing til artiskokker med sennep og krydderurter

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften