Enebærgryde med kylling
![Enebærgryde med kylling](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/04/enebaergryde_med_kylling.jpg)
Enebærgryde er en rigtig 80’er-klassiker, som du her får i en moderne version med kylling. Jeg har spicet sovsen lidt op med sennep, citron og persille til pynt. Jeg har valgt at erstatte svinekød med kylling, som jeg synes blive meget mere mørt. Jeg serverer enebærgryden med blomkålsmos i stedet for kartoffelmos, men det bestemmer du jo selv.
Opskriften på enebærgryde stammer oprindeligt fra kogebogen Karolines Køkken 2, som blev uddelt til alle husstande i 1983. Og tænk, denne bog har overleveret på reolen i så mange år, først hos min mands forældre og siden hos os. Bogen er godt slidt, og netop på siden med enebærgryde er der godt med spor efter hyppig brug. Jeg havde helt glemt denne gryderet, men den er faktisk ret lækker og nem at lave.
Det er lidt skægt og nostalgisk at kigge i sådan en kogebog fra 80’erne. Der var ikke mange grøntsager i maden den gang, og til fire personer er der beregnet et helt kilo kød. Det synes jeg måske er lige i overkanten. Kylling med flødesovs og blomkålsmos er ret hvid mad, så du kan servere enebærgryden med en farverig salat som gulerodssalat eller brasiliansk salat til. Eller omfavn det lyse look og server med denne spidskålssalat med selleri, estragon og pære.
Du finder opskriften på blomkålsmos her.
Enebærgryde med kylling
Ingredienser
- 650 g kylling
- 2 dl fløde
- ½ lille bæger creme fraiche 38% 1,25 dl
- 4 knuste enebær
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk sennep
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
- Smør til stegning
Pynt
- Persille
Sådan gør du
- Skær kyllingen i strimler og brun dem i smør på en pande. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber imens.
- Knus enebær og rosmarin i en morter og hæld krydderierne ned til kyllingen.
- Tilsæt sennep, citronsaft, fløde og creme fraiche, salt og peber.
- Put låg på panden og lad kyllingen simre i panden i ca. 20 minutter.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Server med blomkålsmos og salat.
Se nyeste opskrifter på aftensmad
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.