Avocadoen > Enebærgryde med kylling

Enebær­gryde med kylling

Enebærgryde med kylling

Enebær­gryde er en rigtig 80’er-klassiker, som du her får i en mod­erne ver­sion med kylling. Jeg har spicet sovsen lidt op med sen­nep, cit­ron og per­sille til pynt. Jeg har val­gt at erstat­te svinekød med kylling, som jeg synes blive meget mere mørt. Jeg server­er enebær­gry­den med blomkålsmos i stedet for kartof­fel­mos, men det bestem­mer du jo selv.

Opskriften på enebær­gryde stam­mer oprindeligt fra koge­bo­gen Karo­lines Køkken 2, som blev uddelt til alle hus­stande i 1983. Og tænk, denne bog har over­lev­eret på reolen i så mange år, først hos min mands foræl­dre og siden hos os. Bogen er godt slidt, og netop på siden med enebær­gryde er der godt med spor efter hyp­pig brug. Jeg havde helt glemt denne gry­deret, men den er fak­tisk ret lækker og nem at lave.

Det er lidt skægt og nos­tal­gisk at kigge i sådan en koge­bog fra 80’erne. Der var ikke mange grøntsager i maden den gang, og til fire per­son­er er der bereg­net et helt kilo kød. Det synes jeg måske er lige i overkan­ten. Kylling med flødes­ovs og blomkålsmos er ret hvid mad, så du kan ser­vere enebær­gry­den med en farverig salat som gulerodssalat eller brasil­ian­sk salat til. Eller omfavn det lyse look og serv­er med denne spid­skålssalat med sel­l­eri, estragon og pære.  

Du find­er opskriften på blomkålsmos her.

Enebær­gryde med kylling

Enebær­gryde er en rigtig 80’er-klassiker, som er både nem og hur­tig. Her i en mod­erniseret ver­sion med kylling, sen­nep og cit­ron i sovsen og per­sille som drys. 
Forb. tid20 min­ut­ter
Tilb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Gry­deret, Hovedret
Køkken: Dan­sk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 650 g kylling
  • 2 dl fløde
  • ½ lille bæger creme fraiche 38% 1,25 dl
  • 4 knuste enebær
  • 1 tsk ros­marin
  • 1 tsk sen­nep
  • Lidt cit­ron­saft
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Pynt

  • Per­sille

Sådan gør du

  • Skær kyllin­gen i strim­ler og brun dem i smør på en pande. Kry­dr kyllingestykkerne med salt og peber imens. 
  • Knus enebær og ros­marin i en morter og hæld kry­d­derierne ned til kyllingen.
  • Tilsæt sen­nep, cit­ron­saft, fløde og creme fraiche, salt og peber.
  • Put låg på pan­den og lad kyllin­gen sim­re i pan­den i ca. 20 minutter.
  • Smag til med cit­ron­saft, salt og peber.
  • Serv­er med blomkålsmos og salat.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften