Avocadoen > Famous fudge – hjemmelavet fudge med chokolade og skumfiduser

Famous fudge – hjem­melavet fudge med choko­lade og skumfiduser

Fad med hjemmelavet fudge

Her får du en amerikan­sk opskrift på fudge, alt­så karameller, der er så bløde, at de smelter på tun­gen. Der er tale om choko­lade­fudge med skum­fiduser og pecan­nød­der, og de går under navnet “famous fudge”. 

Fudge er en slags karamel enten ren eller med forskel­ligt fyld, hvor denne opskrift på fudge alt­så er med skum­fiduser og pecan­nød­der. Der find­es flere his­to­ri­er om, hvor­dan opskriften på fudge blev til (blandt andet på Wikipedia). Men den bed­ste his­to­rie går på, at der var tale om en bager i slut­nin­gen af 1800-tal­let, som ville lave choko­ladekarameller. Ved en fejl fik han lavet den blødere vari­ant, som vi i dag kalder fudge. Navnet stam­mer fra bagerens udråb “fudge!” (alt­så noget i ret­ning af fusk), da det gik op for ham, at karamellerne ikke var, som han havde for­ven­tet. Fudge er jo så siden­hen gået hen og blevet en vældig pop­ulær konfekt.

Disse choko­ladekarameller er nemme at lave, og de smager super godt. Hvor­dan kan de andet, når ingre­di­enserne er choko­lade, skum­fiduser og kon­denseret mælk? 

Der skal bruges en halv dåse kon­denseret mælk til denne opskrift. Nu du er i gang med at lave kon­fekt, er det jo oplagt at bruge den anden halvdel af dåsen til lækre nutel­laku­ber eller karameller på 10 min­ut­ter, men der er lange mere inspi­ra­tion til at bruge en halv dåse kon­denseret mælk her.

Famous fudge – opskrift på hjem­melavet fudge

Famous fudge er en amerikan­sk opskrift på hjem­melavet fudge med choko­lade, kon­denseret mælk og skum­fiduser. Karamellerne er så bløde, at de smelter på tungen. 
Forb. tid20 min­ut­ter
Køletid2 timer
Sam­let tid2 timer 20 min­ut­ter
Ret: Kon­fekt
Køkken: Amerikan­sk
Antal: 64 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • brade­pande på ca. 20×20

Ingre­di­enser

  • 340 g sukker
  • 200 g kon­denseret mælk 1/2 dåse
  • 1 tsk. fly­dende vanil­jeek­strakt kan erstattes af vaniljepulver
  • 30 g smør
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g halvbit­ter choko­lade 45–55%
  • 50 g mini-skum­fiduser eller alm. skum­fiduser klip­pet i min­dre stykker
  • 1 dl hakkede pekan­nød­der kan ude­lades

Sådan gør du

  • Bek­læd brade­pan­den med bagepa­pir. For at få papiret til at ligge glat i for­men, klip­per jeg to stykker på 20 cen­time­ters bred­de, der er så lange, at de rager op over for­mens kan­ter, og læg­ger på hver sin led i for­men. Det gør det meget nem­mere at hive karamellen op af for­men igen, når den er størknet.
  • Bland sukker og kon­denseret mælk i en gryde.
  • Massen bringes i kog over medi­um varme mens der røres.
  • Kog massen i 5 min­ut­ter og tag gry­den af var­men. Pas på ikke at koge for længe – så bliv­er fud­gen grynet.
  • Rør skum­fiduser, choko­lade, pekan­nød­der, smør, salt og vanilleek­strakt i. Rør indtil skum­fiduserne er opløst.
  • Hæld massen i brade­pan­den og stil den på køl, til den er fast. Skær i stykker på 2,5 x 2,5 cm.
  • Opbe­vares på køl.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften