Famous fudge – hjemmelavet fudge med chokolade og skumfiduser
![Fad med hjemmelavet fudge](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/12/famous_fudge-1.jpg)
Her får du en amerikansk opskrift på fudge, altså karameller, der er så bløde, at de smelter på tungen. Der er tale om chokoladefudge med skumfiduser og pecannødder, og de går under navnet “famous fudge”.
Fudge er en slags karamel enten ren eller med forskelligt fyld, hvor denne opskrift på fudge altså er med skumfiduser og pecannødder. Der findes flere historier om, hvordan opskriften på fudge blev til (blandt andet på Wikipedia). Men den bedste historie går på, at der var tale om en bager i slutningen af 1800-tallet, som ville lave chokoladekarameller. Ved en fejl fik han lavet den blødere variant, som vi i dag kalder fudge. Navnet stammer fra bagerens udråb “fudge!” (altså noget i retning af fusk), da det gik op for ham, at karamellerne ikke var, som han havde forventet. Fudge er jo så sidenhen gået hen og blevet en vældig populær konfekt.
Disse chokoladekarameller er nemme at lave, og de smager super godt. Hvordan kan de andet, når ingredienserne er chokolade, skumfiduser og kondenseret mælk?
Der skal bruges en halv dåse kondenseret mælk til denne opskrift. Nu du er i gang med at lave konfekt, er det jo oplagt at bruge den anden halvdel af dåsen til lækre nutellakuber eller karameller på 10 minutter, men der er lange mere inspiration til at bruge en halv dåse kondenseret mælk her.
Famous fudge – opskrift på hjemmelavet fudge
Equipment
- bradepande på ca. 20×20
Ingredienser
- 340 g sukker
- 200 g kondenseret mælk 1/2 dåse
- 1 tsk. flydende vaniljeekstrakt kan erstattes af vaniljepulver
- 30 g smør
- ¼ tsk. salt
- 200 g halvbitter chokolade 45–55%
- 50 g mini-skumfiduser eller alm. skumfiduser klippet i mindre stykker
- 1 dl hakkede pekannødder kan udelades
Sådan gør du
- Beklæd bradepanden med bagepapir. For at få papiret til at ligge glat i formen, klipper jeg to stykker på 20 centimeters bredde, der er så lange, at de rager op over formens kanter, og lægger på hver sin led i formen. Det gør det meget nemmere at hive karamellen op af formen igen, når den er størknet.
- Bland sukker og kondenseret mælk i en gryde.
- Massen bringes i kog over medium varme mens der røres.
- Kog massen i 5 minutter og tag gryden af varmen. Pas på ikke at koge for længe – så bliver fudgen grynet.
- Rør skumfiduser, chokolade, pekannødder, smør, salt og vanilleekstrakt i. Rør indtil skumfiduserne er opløst.
- Hæld massen i bradepanden og stil den på køl, til den er fast. Skær i stykker på 2,5 x 2,5 cm.
- Opbevares på køl.
Se lige disse lækre opskrifter på konfekt
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/12/famous-fudge_800x1200-683x1024.jpg)