Avocadoen > Salat med bagt peberfrugt og avocado

Salat med bagt peber­frugt og avocado

Frokostsalat med grillet peberfrugt og avocado

Denne frokost­salat med bagte peber­frugter og avo­ca­do lavede jeg som mad­pakke. Det er en alt i en salat­bowle, hvor det hele blandes sam­men, så man kun behøver at have én bøtte med.

Da jeg ikke spis­er brød, kan det nogle gange være lidt besværligt med mad­pakken. Ofte har jeg rester med, som jeg varmer i mikroovn, men det kan godt tage lidt for lang tid at varme og spise, hvis det er en af de travle dage. Salat­en kan bare tages frem fra kølesk­a­bet og spis­es, som den er.

I salat­en har jeg brugt, hvad jeg lige havde i huset, nem­lig spid­skål, tun, gulerød­der, avo­ca­do og bagt peber­frugt fra dagen før. Peber­frugterne havde jeg lavet i air­fry­er, og det kan virke­lig anbe­fales. Det tager ingen tid. 

Du kan selvføl­gelig variere salat­en ud fra, hvad kølesk­a­bet gem­mer på. For mig skal der helst være noget mæt­tende pro­tein i mad­pakken. Det kan fx være tun, æg eller kylling. Avo­ca­do og gril­let peber­frugt pass­er godt med alle tre dele.

Om mor­ge­nen er der ikke så meget tid – jeg har i hvert fald ikke så meget tid – så mad­pakken skal være hur­tig at lave. Jeg snit­ter der­for et helt spid­skål ad gan­gen og put­ter i kølesk­a­bet, og så er det nemt at tage til sin salat. Her kan du se, hvor­dan jeg synes, det er nemmest at snitte et spid­skål. Der skal heller ikke være 47 forskel­lige grøntsager, som skal snittes, så frokost­salat skal for mig også være ret sim­pel. Havde jeg haft feta i kølesk­a­bet, ville jeg nok have til­fø­jet det. Det er altid godt og mæt­tende i salat.

Alt i en bøtte frokostsalat

Jeg elsker avo­ca­do i salat, mest for­di jeg er vild med sma­gen, men også for­di det mæt­ter så godt. Prob­lemet med avo­ca­do, som man ikke spis­er med det samme, er som bek­endt, at de bliv­er brune. Dette prob­lem har jeg fun­det en god løs­ning på til mad­pakken. Jeg vender avo­ca­doen i dressin­gen, inden jeg læg­ger den i bøt­ten. Det har også den fordel, at jeg kan have dress­ing i min salat­bowle uden at det gør spid­skålen blød. Og jeg slip­per for at have en ekstra bøtte med til dress­ing. Når jeg spis­er salat­en til frokost, vender jeg lige det hele lidt sammen.

Til salat­en bruger jeg olie/ed­dike-dress­ing. Det er min go-to-dress­ing, som jeg altid har i kølesk­a­bet. Jeg bland­er en større por­tion, og så har jeg, så jeg hur­tigt kan sætte en salat på bor­det. Du find­er opskriften på olie/ed­dike-dress­ing her.

Frokost­salat med bagt peber­frugt og avocado

Frokost­salat til en per­son med bagt peber­frugt, avo­ca­do og tun. Det er en alt i en salat­bowle, som lige er til at tage med i madpakken. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Frokost, Salat
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • Et par hånd­fulde spidskål
  • ½ bagt peber­frugt
  • 1 gulerod
  • 1 avo­ca­do
  • 1 lille dåse tun
  • 2 spsk. dress­ing eller mere efter smag – se link ovenfor.

Sådan gør du

  • Skær avo­ca­do i tern og vend dem i dressingen.
  • Skær tyn­de strim­ler af gulero­den med en kartoffelskræller.
  • Afdryp tunen.
  • Læg alle ingre­di­enserne adskilt i bøtten.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften