Salat med bagt peberfrugt og avocado
Denne frokostsalat med bagte peberfrugter og avocado lavede jeg som madpakke. Det er en alt i en salatbowle, hvor det hele blandes sammen, så man kun behøver at have én bøtte med.
Da jeg ikke spiser brød, kan det nogle gange være lidt besværligt med madpakken. Ofte har jeg rester med, som jeg varmer i mikroovn, men det kan godt tage lidt for lang tid at varme og spise, hvis det er en af de travle dage. Salaten kan bare tages frem fra køleskabet og spises, som den er.
I salaten har jeg brugt, hvad jeg lige havde i huset, nemlig spidskål, tun, gulerødder, avocado og bagt peberfrugt fra dagen før. Peberfrugterne havde jeg lavet i airfryer, og det kan virkelig anbefales. Det tager ingen tid.
Du kan selvfølgelig variere salaten ud fra, hvad køleskabet gemmer på. For mig skal der helst være noget mættende protein i madpakken. Det kan fx være tun, æg eller kylling. Avocado og grillet peberfrugt passer godt med alle tre dele.
Om morgenen er der ikke så meget tid – jeg har i hvert fald ikke så meget tid – så madpakken skal være hurtig at lave. Jeg snitter derfor et helt spidskål ad gangen og putter i køleskabet, og så er det nemt at tage til sin salat. Her kan du se, hvordan jeg synes, det er nemmest at snitte et spidskål. Der skal heller ikke være 47 forskellige grøntsager, som skal snittes, så frokostsalat skal for mig også være ret simpel. Havde jeg haft feta i køleskabet, ville jeg nok have tilføjet det. Det er altid godt og mættende i salat.
Alt i en bøtte frokostsalat
Jeg elsker avocado i salat, mest fordi jeg er vild med smagen, men også fordi det mætter så godt. Problemet med avocado, som man ikke spiser med det samme, er som bekendt, at de bliver brune. Dette problem har jeg fundet en god løsning på til madpakken. Jeg vender avocadoen i dressingen, inden jeg lægger den i bøtten. Det har også den fordel, at jeg kan have dressing i min salatbowle uden at det gør spidskålen blød. Og jeg slipper for at have en ekstra bøtte med til dressing. Når jeg spiser salaten til frokost, vender jeg lige det hele lidt sammen.
Til salaten bruger jeg olie/eddike-dressing. Det er min go-to-dressing, som jeg altid har i køleskabet. Jeg blander en større portion, og så har jeg, så jeg hurtigt kan sætte en salat på bordet. Du finder opskriften på olie/eddike-dressing her.
Frokostsalat med bagt peberfrugt og avocado
Ingredienser
- Et par håndfulde spidskål
- ½ bagt peberfrugt
- 1 gulerod
- 1 avocado
- 1 lille dåse tun
- 2 spsk. dressing eller mere efter smag – se link ovenfor.
Sådan gør du
- Skær avocado i tern og vend dem i dressingen.
- Skær tynde strimler af guleroden med en kartoffelskræller.
- Afdryp tunen.
- Læg alle ingredienserne adskilt i bøtten.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.