Avocadoen > Opskrift på glutenfri tortilla med mandelmel

Opskrift på gluten­fri tor­tilla med mandelmel

Bløde glutenfri tortillapandekager af mandelmel

Denne opskrift på tor­tilla er med man­delmel og der­for gluten­fri. Jeg har længe forsøgt at finde den bed­ste opskrift på gluten­fri tor­tilla­pan­dek­ager, og nu synes jeg endelig, det er lykkedes at skabe den. De min­der rigtig meget om købe-tor­tillas udseen­det, og så er de bløde og elastiske, selv om de er lavet på mandelmel.

Jeg bruger færdigkøbt man­delmel, da det er svært at få blendet man­dlerne fint nok til, at der ikke kom­mer små stykker man­dler i pan­dek­agerne. Kan du kværne man­dlerne helt fint, kan du sagtens bruge hele man­dler, som du selv laver til mel. Jeg har tilsat lidt olie til dejen for at gøre den mere blød og smidig. Olien kan godt und­lades, hvis du ønsker det. 

Tor­tillaerne kan bruges til denne kebabin­spir­eret kylling (laves i air­fry­er), grøntsager, salat og avo­cadocreme.

Hvor­for skal man bage tor­tilla fra grunden? 

Det skal man dels for­di hjem­melavede tor­tillas smager bedre og er min­dre tørre end dem man køber. Og dels for­di man undgår en masse unød­vendi­ge tilsæt­ningsstof­fer ved at bage dem selv som fugtigheds­be­varende mid­del, fortykn­ingsmid­del, glukos­esirup, emul­ga­tor, kon­server­ingsmid­del og surhed­sreg­ulerende mid­del (alt sam­men fun­det på ingre­di­enslis­ten for købe-tortillas).

Hvor­for skal man bage tor­tillas af mandelmel? 

Det skal man, hvis man undgår gluten i maden, eller hvis man ønsker en sun­dere tor­tilla. Disse tor­tilla­pan­dek­ager har nem­lig flere fibre i sig og færre kul­hy­drater end tra­di­tionelle. Jeg har udreg­net næringsværdierne i pan­dek­agerne, som du kan se under opskriften. 

Hvor­dan kan man lave helt runde tortillas?

Her får du mit trick til at få de gluten­fri tor­tillaer til at ligne dem, man køber. De bliv­er nem­lig ikke fint runde helt af sig selv, når man ruller dem ud med kagerullen. Hem­me­lighe­den er at skære kan­terne til efter en tallerken. Ellers ville pan­dek­agerne være vældigt flossede i kan­ten, og det ser alt­så ikke så lækkert ud, som når de er pænt runde. Den dej, man skær­er fra, rulles ud og laves også til pan­dek­ager, så der er intet, der går til spilde.

Opskrift på gluten­fri tor­tilla med mandelmel

Opskrift på per­fekt runde hjem­melavede tor­tilla med man­delmel. De er gluten­fri og med færre kul­hy­drater og flere fibre end tra­di­tionelle tortillas. 
Tilb. tid40 min­ut­ter
Sam­let tid40 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad
Køkken: Mexikan­sk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 8 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Hånd­mix­er
  • Tallerken eller skål på 18 cm i diameter

Ingre­di­enser

  • 150 g man­delmel
  • 8 spsk. loppe­frøskaller psyl­li­um husk ca. 50 g
  • 1 tsk. bagepul­ver*
  • ¾ tsk. salt fint
  • 4 ægge­hvider
  • 100 ml kogende vand
  • 2 spsk. olie

Sådan gør du

  • Bland man­delmel, loppe­frøskaller, bagepul­ver og salt i en skål.
  • Tilsæt ægge­hvider og olie, og rør, indtil dejen er samlet.
  • Hæld kogende vand i lidt ad gan­gen, mens du pisker med en hånd­mikser, til dejen bliv­er smidig (den må ikke være klistret). Juster med lidt vand, hvis den er for tør, eller ekstra husk, hvis den er for fugtig.
  • Del dejen i 6 kugler af 70 g (ja, den er god nok – de to sid­ste pan­dek­ager laves af det dej, man får til overs, når man skær­er pan­dek­agerne til).
  • Rul hver kugle fladt ud mellem et stykke bagepa­pir i bun­den og et stykke film en opklip­pet plas­tik­pose øverst. Rul ud til cir­ka 20 cm.
  • Læg en tallerken på 18 cm i diam­e­ter oven på pan­dek­a­gen og skær rundt, så kan­terne bliv­er fine. Det du skær­er fra de første 6 pan­dek­ager, er nok til at lave de sid­ste to pandekager.
  • Steg pan­dek­agerne på en tør pande. De skal have ca. et halvt min­ut på hver side – eller til de er let gyldne.

Not­er

* Brug gluten­frit bagepul­ver, hvis tor­tillaerne skal være helt fri for gluten. 

Næringsind­hold gluten­fri tor­tilla med mandelmel

Næringsind­holdpr. 100 g
Ener­gi, kcal274
Fedt, g22,1
- her­af mæt­tede fedt­syr­er, g2,0
Kul­hy­drat, g3,4
- her­af sukker­arter, g2,3
Kost­fi­bre, g12,1
Pro­tein, g10,9

Kilde: Dekla­ra­tions­bereg­neren. Jeg udreg­n­er næringsind­hold­et efter bed­ste evne. Der kan være unø­jagtighed­er i data eller fejl i min udreg­n­ing, så næringsan­givelsen er med forbehold.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften