Avocadoen > Græskarlasagne med kylling

Græskar­lasagne med kylling

Græskarlasagne med kylling

Denne græskar­lasagne er meget anderledes end tra­di­tionel lasagne, både i kry­dring og i forhold til de mere grundlæggende ingre­di­enser. Orig­i­nalop­skriften fandt jeg i Alt for damerne, hvor det er Louisa Lorang, der står bag. Hvis du vil tjekke hen­des opskrift, så find­es den her: Low­carb-lasagne med kylling.

Det er en genial opskrift på lasagne uden almin­delige lasag­ne­plad­er, og smagssam­men­sæt­nin­gen er helt unik. Lasag­nen kry­dres med oregano, chili, korian­der og lime. Jeg bruger tør­ret korian­der, da frisk korian­der er et kry­d­deri, der del­er van­dene. Nogle men­nesker – også jeg selv – kan opleve frisk korian­der som lidt sæbeagtig i sma­gen. Tør­ret korian­der smager helt anderledes. Det kan sådan set ikke sam­men­lignes med den friske, men jeg synes, tør­ret korian­der giv­er en god lidt speciel kry­dring til retten.

Dette er en lasagne uden tomat, hvilket jo egentlig er ret usæd­van­ligt. Skiv­er af græskar udgør lasag­ne­pladerne, så denne lasagne er gluten­fri, helt uden mel og stort set uden stivelse. Du vil blive over­ras­ket over, hvor godt den smager. 

Jeg bager græskarskiverne i ovnen. På den måde får man trukket den nød­deagtige smag frem i græskaret, og hele lasag­nen bliv­er end­nu mere smags­fuld. Jeg bruger hakket kyllingekød, men du kan vælge den slags hakket kød, der pass­er dig. Har du god tid, kan du også bruge kyllinge­brys­ter, som skæres i små stykker.

Græskar­lasagne kan laves med både hokkai­do og but­ter­nut squash

Jeg har lavet lasag­nen både med hokkai­do græskar og but­ter­nut squash. Begge dele smager fan­tastisk! Hokkai­do er dog lidt sværere at få reg­ulære skiv­er ud af. Man kan så vælge at skære squashen i skiv­er i stedet for at rive den, og bage den på samme måde som græskaret. Hverken but­ter­nut squash eller hokkai­do er helt fri for stivelse, men det er min­i­malt sam­men­lignet med lagsag­ne­plad­er på hvedemel. Og så har disse lasag­ne­plad­er så meget mere smag.

Græskar­lasagne er ikke en hur­tig ret, da der skal skæres en del, før man kan gå i gang. Til gengæld skal du ikke lave mor­naysovs til denne opskrift, så der vin­der du lidt tid.

Er der nogen i fam­i­lien (børn), som har brug for flere kul­hy­drater, end der er i denne ret, kan du jo ser­vere flutes til. 

Græskar­lasagne med kylling

Denne opskrift på lasagne med kylling har bagte græskarskiv­er som plad­er mellem lagene. Den får sin cremede kon­sis­tens fra mascarpone.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Bagetid45 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 25 min­ut­ter
Ret: Hov­e­dret
Antal: 6
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 1–2 but­ter­nut squash eller hokkaido­græskar (alt efter størrelse)
  • 600 g hakket kyllingekød
  • 1–2 løg groft hakket
  • 2 fed hvidløg knust eller presset
  • 1 squash revet
  • 2 gulerød­der revet
  • ½ spsk oregano tør­ret
  • 1 tsk korian­der tør­ret
  • ¼ – ½ tsk. chiliflager tørrede
  • 250 g mas­car­pone (1 bøtte)
  • 200 g lagret havar­ti (eller anden revet ost) revet
  • 1 lime saften fra den
  • salt
  • peber
  • Olie til stegning

Server­ing

  • Sylt­ede jalapenos

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220 grad­er varmluft.
  • Skræl but­ter­nut squash – bruger du hokkaido­græskar, er det ikke nød­vendigt at skrælle.
  • Skær så tyn­de skiv­er, du kan, af græskaret. Bruger du but­ter­nut squash, skær­er du oppe­fra, indtil du når til kern­erne. Halver resten af græskaret, skrab kern­erne ud og skær resten af græskaret i skiv­er. Bruger du hokkaido­græskar, er det nemmeste at hal­vere hokkai­doen, tage kern­erne ud, og derefter skære hver halvdel i skiver.
  • Læg ca. 3/4 af græskarskiverne på to bage­plad­er – udvælg de største og mest reg­ulære skiv­er. Hvis du har en oliespray kan du nu spraye skiverne med et tyn­dt lag olie. Ellers kan du bruge en bagepensel til at pensle olie på græskarskiverne. Giv dem også lidt salt.
    Skiver af butternutsquash på en bageplade.
  • Bag græskarskiverne i ovnen i 10–15 min­ut­ter til de er møre. Tag dem ud og skru ovnen ned til 190 grader.
  • Resten af græskaret skæres i små stykker. Hvis du alligev­el bruger en food­proces­sor til at rive gulerød­der og squash, kan du også bruge den til at hakke eller rive græskaret groft.
  • Steg løgene i lidt olie i en gryde. skru ned for gry­den og tilsæt hvidløg. Lad løgene sim­re ved svag varme, mens du svitser græskarternene i lidt olie på en pande ved siden af ved god varme. Tilsæt den revet squash og gulerod og lad stege et par min­ut­ter. Hæld det hele i gry­den og rør rundt.
  • Giv pan­den lidt olie igen og brun kyllin­gen. Tilsæt oregano, korian­der, chiliflager, salt og peber, og lad kry­d­derierne brune lidt med.
  • Hæld kyllin­gen over i gry­den og tilsæt mas­car­pone, lime­saft og salt.
  • Lad gry­den sim­re ca. 10 min­ut­ter og smag til med salt og peber.
  • Saml lasag­nen. Start med græskarskiv­er, så et lag af kyllinge­b­landin­gen og så revet ost. Gen­tag med græskar – kylling – ost – til det hele er brugt. Øverst skal være med et lag kylling dække af ost. 
  • Sæt lasag­nen i ovnen og bag tre kvarter

Not­er

Serv­er med sylt­ede jalapenos.
Det er en ret fed lasagne, så den kan bruge en grov kål­salat, enten helt uden dress­ing, eller med en syrlig mari­nade som for eksem­pel denne vinai­grette dress­ing.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Græskarlsagne med hokkaidogræskar og kylling

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften