Græskarlasagne med kylling
![Græskarlasagne med kylling](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/01/graeskarlasagne_kylling_ovn.jpg)
Denne græskarlasagne er meget anderledes end traditionel lasagne, både i krydring og i forhold til de mere grundlæggende ingredienser. Originalopskriften fandt jeg i Alt for damerne, hvor det er Louisa Lorang, der står bag. Hvis du vil tjekke hendes opskrift, så findes den her: Lowcarb-lasagne med kylling.
Det er en genial opskrift på lasagne uden almindelige lasagneplader, og smagssammensætningen er helt unik. Lasagnen krydres med oregano, chili, koriander og lime. Jeg bruger tørret koriander, da frisk koriander er et krydderi, der deler vandene. Nogle mennesker – også jeg selv – kan opleve frisk koriander som lidt sæbeagtig i smagen. Tørret koriander smager helt anderledes. Det kan sådan set ikke sammenlignes med den friske, men jeg synes, tørret koriander giver en god lidt speciel krydring til retten.
Dette er en lasagne uden tomat, hvilket jo egentlig er ret usædvanligt. Skiver af græskar udgør lasagnepladerne, så denne lasagne er glutenfri, helt uden mel og stort set uden stivelse. Du vil blive overrasket over, hvor godt den smager.
Jeg bager græskarskiverne i ovnen. På den måde får man trukket den nøddeagtige smag frem i græskaret, og hele lasagnen bliver endnu mere smagsfuld. Jeg bruger hakket kyllingekød, men du kan vælge den slags hakket kød, der passer dig. Har du god tid, kan du også bruge kyllingebryster, som skæres i små stykker.
Græskarlasagne kan laves med både hokkaido og butternut squash
Jeg har lavet lasagnen både med hokkaido græskar og butternut squash. Begge dele smager fantastisk! Hokkaido er dog lidt sværere at få regulære skiver ud af. Man kan så vælge at skære squashen i skiver i stedet for at rive den, og bage den på samme måde som græskaret. Hverken butternut squash eller hokkaido er helt fri for stivelse, men det er minimalt sammenlignet med lagsagneplader på hvedemel. Og så har disse lasagneplader så meget mere smag.
Græskarlasagne er ikke en hurtig ret, da der skal skæres en del, før man kan gå i gang. Til gengæld skal du ikke lave mornaysovs til denne opskrift, så der vinder du lidt tid.
Er der nogen i familien (børn), som har brug for flere kulhydrater, end der er i denne ret, kan du jo servere flutes til.
Græskarlasagne med kylling
Ingredienser
- 1–2 butternut squash eller hokkaidogræskar (alt efter størrelse)
- 600 g hakket kyllingekød
- 1–2 løg groft hakket
- 2 fed hvidløg knust eller presset
- 1 squash revet
- 2 gulerødder revet
- ½ spsk oregano tørret
- 1 tsk koriander tørret
- ¼ – ½ tsk. chiliflager tørrede
- 250 g mascarpone (1 bøtte)
- 200 g lagret havarti (eller anden revet ost) revet
- 1 lime saften fra den
- salt
- peber
- Olie til stegning
Servering
- Syltede jalapenos
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Skræl butternut squash – bruger du hokkaidogræskar, er det ikke nødvendigt at skrælle.
- Skær så tynde skiver, du kan, af græskaret. Bruger du butternut squash, skærer du oppefra, indtil du når til kernerne. Halver resten af græskaret, skrab kernerne ud og skær resten af græskaret i skiver. Bruger du hokkaidogræskar, er det nemmeste at halvere hokkaidoen, tage kernerne ud, og derefter skære hver halvdel i skiver.
- Læg ca. 3/4 af græskarskiverne på to bageplader – udvælg de største og mest regulære skiver. Hvis du har en oliespray kan du nu spraye skiverne med et tyndt lag olie. Ellers kan du bruge en bagepensel til at pensle olie på græskarskiverne. Giv dem også lidt salt.
- Bag græskarskiverne i ovnen i 10–15 minutter til de er møre. Tag dem ud og skru ovnen ned til 190 grader.
- Resten af græskaret skæres i små stykker. Hvis du alligevel bruger en foodprocessor til at rive gulerødder og squash, kan du også bruge den til at hakke eller rive græskaret groft.
- Steg løgene i lidt olie i en gryde. skru ned for gryden og tilsæt hvidløg. Lad løgene simre ved svag varme, mens du svitser græskarternene i lidt olie på en pande ved siden af ved god varme. Tilsæt den revet squash og gulerod og lad stege et par minutter. Hæld det hele i gryden og rør rundt.
- Giv panden lidt olie igen og brun kyllingen. Tilsæt oregano, koriander, chiliflager, salt og peber, og lad krydderierne brune lidt med.
- Hæld kyllingen over i gryden og tilsæt mascarpone, limesaft og salt.
- Lad gryden simre ca. 10 minutter og smag til med salt og peber.
- Saml lasagnen. Start med græskarskiver, så et lag af kyllingeblandingen og så revet ost. Gentag med græskar – kylling – ost – til det hele er brugt. Øverst skal være med et lag kylling dække af ost.
- Sæt lasagnen i ovnen og bag tre kvarter
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Find inspiration til aftensmaden:
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![Græskarlsagne med hokkaidogræskar og kylling](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/01/Graeskarlasagne-800x1200.jpg)