Avocadoen > Gul mojito med limequat

Gul moji­to med limequat

Gul mojito med limequat

Gul moji­to er en rigtig som­mer­drink, og der er ikke noget bedre end at få en moji­to, når solen og var­men er på ter­rassen. Vi har altid krukker i haven med mynte, så der er til drinks om som­meren. Myn­ten bred­er sig hur­tigt, så der­for får den ikke lov at gro frit i haven. 

Tra­di­tionelt laves moji­to med lime, og det er en af mine favorit­drinks. Her har jeg givet den tra­di­tionelle moji­to et twist. Denne opskrift, som jeg har val­gt at kalde gul moji­to, er med lime­quat. Du kan selvføl­gelig bare vælge at bruge lime i stedet for. Lime og mynte går virke­lig godt sam­men. Det gælder uanset, om det er en drink med eller uden alko­hol. Æbeltoft Gård­bryg­geri laver fx en soda­vand med lime, mynte og rør­sukker, som jeg altid skal smage, når vi er i Ebeltoft.

Lime­quat er en meget saftig cit­rusfrugt. Kender du ikke den lille gule frugt, kan du læse om lime­quat her, hvor jeg også har sam­let forskel­lige opskrifter med lime­quat.

Jeg kan godt lide at lave min moji­to med mass­er af knust is. Så hold­er den sig iskold længe. Det kræver, at du har mange istern­inger i fry­seren. Jeg bruger en lille miniblender til at knuse isen, men du kan også pakke istern­ingerne ind i et viskestykke og slå dem i stykker med en kagerulle.

Gul moji­to med limequat

Gul moji er en tra­di­tionel moji­to lavet med de små cit­rusfrugter lime­quat. Du kan også bruge almin­delig lime. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Drinks
Køkken: Cuban­sk
Antal: 1 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 8 istern­inger
  • 1 lime­quat (eller lime)
  • 2 stilke mynte bladene der­fra
  • 2 tsk. rør­sukker
  • 5 cl rom

Pynt

  • En stilk mynte
  • 1 lime­quat
  • 6 istern­inger

Sådan gør du

  • Knus de 8 istern­inger og hæld dem i glasset.
  • Skær lime­quat i kvarte og mos dem med en mud­dler sam­men med myn­te­blade og sukker.
  • Hæld det hele i glas­set, tilsæt rom og rør rundt.
  • Pynt med mynte, lime­quat og hele isterninger.
  • Serv­er med sugerør.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften