Gulerodssalat med ristede mandler, citrus og dressing med kanel og vanilje
Denne gulerodssalat er så lækker, at den næsten fungerer som en slags dessert. Altså det vil nok skuffe nogle, hvis man kalder den en dessert, men gulerodssalat med kanel og vanilje er så dessertagtig, at vi ikke spiser den til maden, men efter maden. Vi sætter ekstra skåle på bordet, så salaten ikke behøver at blive sovset ind i maden.
Råkostsalaten er lavet med revne gulerødder, ristede mandler, limequat i tern og en dressing af olie, citrussaft, kanel og vanilje. Er du ikke til, at det er for syrligt, så tilsæt en teskefuld sukker (jeg synes, den er fin uden).
Som alternativ til limequat, som er lidt syrlig/bitter, kan du også vælge at bruge rosiner, mandarin, appelsin eller granatæblekerner. Bruger du appelsiner, er det lækrest at filetere appelsinbådene. Det gør man ved at skære top og bund af appelsinen og skære skrællen af siderne med en skarp kniv. Herefter kan man skære appelsinbådene ud ved at skære ind langs lamellerne.
Gulerodssalat med kanel og vanilje
Equipment
- Rivejern eller foodprocessor
Ingredienser
- 700 g gulerødder
- 2 spsk. mandler
- ½ citron (1 hel, hvis den er lille) eller 1 limequat ‑saften derfra
- 1 spsk. olie efter eget valg
- 2 limequat eller en håndruld rosiner/bådene fra 2 mandariner/bådene fra 1 appelsin eller granatæblekerner
- ½ tsk kanel
- 1 knsp. vanilje
- 1 tsk. sukker evt.
Sådan gør du
- Rør marinaden sammen af citrussaft, olie, kanel og vanilje
- Riv gulerødder fordel hurtigt marinaden over.
- Tilsæt citrusfrugt eller granatæblekerner.
- Rist mandlerne i airfryer ved 150 grader i 5 minutter. Airfryere er forskellige, så hold øje med mandlerne. Har du ikke en airfryer, kan du også riste mandlerne let på en tør pande. Hak dem groft og drys dem over salaten lige inden servering.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.