Avocadoen > Gulerodssalat med ristede mandler, citrus og dressing med kanel og vanilje

Gulerodssalat med rist­ede man­dler, cit­rus og dress­ing med kanel og vanilje

Gulerodssalat med kanel og vanilje

Denne gulerodssalat er så lækker, at den næsten fun­ger­er som en slags dessert. Alt­så det vil nok skuffe nogle, hvis man kalder den en dessert, men gulerodssalat med kanel og vanil­je er så dessertagtig, at vi ikke spis­er den til maden, men efter maden. Vi sæt­ter ekstra skåle på bor­det, så salat­en ikke behøver at blive sovset ind i maden.

Råkost­salat­en er lavet med revne gulerød­der, rist­ede man­dler, lime­quat i tern og en dress­ing af olie, cit­russaft, kanel og vanil­je. Er du ikke til, at det er for syrligt, så tilsæt en teske­fuld sukker (jeg synes, den er fin uden).

Som alter­na­tiv til lime­quat, som er lidt syrlig/bitter, kan du også vælge at bruge rosin­er, man­darin, appelsin eller granatæblek­ern­er. Bruger du appelsin­er, er det lækrest at filetere appelsin­bå­dene. Det gør man ved at skære top og bund af appelsi­nen og skære skrællen af siderne med en skarp kniv. Herefter kan man skære appelsin­bå­dene ud ved at skære ind langs lamellerne.

Gulerodssalat med kanel og vanilje

Denne gulerodssalat er så lækker at den – næsten – er en dessert. Den er lavet med revne gulerød­der og æbler, rist­ede man­dler, lime­quat i tern og en dress­ing af olie, cit­russaft, kanel og vanilje.
Forb. tid20 min­ut­ter
Sam­let tid20 min­ut­ter
Ret: Salat
Diæt: Veg­an­sk, Vegetarisk
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Rive­jern eller foodprocessor

Ingre­di­enser

  • 700 g gulerød­der
  • 2 spsk. man­dler
  • ½ cit­ron (1 hel, hvis den er lille) eller 1 lime­quat ‑saften derfra
  • 1 spsk. olie efter eget valg
  • 2 lime­quat eller en hån­druld rosiner/bådene fra 2 mandariner/bådene fra 1 appelsin eller granatæblekerner
  • ½ tsk kanel
  • 1 knsp. vanil­je
  • 1 tsk. sukker evt.

Sådan gør du

  • Rør mari­naden sam­men af cit­russaft, olie, kanel og vanilje
  • Riv gulerød­der fordel hur­tigt mari­naden over.
  • Tilsæt cit­rusfrugt eller granatæblekerner.
  • Rist man­dlerne i air­fry­er ved 150 grad­er i 5 min­ut­ter. Air­fryere er forskel­lige, så hold øje med man­dlerne. Har du ikke en air­fry­er, kan du også riste man­dlerne let på en tør pande. Hak dem groft og drys dem over salat­en lige inden servering.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften