Avocadoen > Haydari med grillet peberfrugt

Hay­dari med gril­let peberfrugt

Haydari med grillet peberfrugt og feta

Hay­dari er en tyrkisk dip, som jeg her har lavet med mass­er af gril­let peber­frugt, yoghurt og feta. Jeg har aldrig været i Tyrki­et, så jeg ved ikke, hvor­dan den skal smage orig­inalt, men denne dip med peber­frugt smager i hvert fald fan­tastisk. Hay­dari kan bruges som dip til grøntsager eller kød og i stedet for dress­ing på mad­pan­dek­ager eller lig­nende ret­ter. Egentlig kan den fun­gere som en slags humus uden stivelse. 

Hay­dari er en virke­lig lækker dip med mass­er af smag. Feta og yoghurt gør den blød og cremet. Jeg bruger græsk yoghurt, for det har jeg altid i kølesk­a­bet, men du kan bruge, hvad du har, så længe den ikke er med frugt og sukker.

De opskrifter, jeg har stødt på, har været med rå hvidløg, og det er jeg ikke så vild med. Så her bager jeg hvidløget først. Det gør hvidløget mere mildt i smagen.

Du skal bruge 2 grillede peber­frugter, som du allernemmest kan grille i air­fry­er. Har du ikke sådan en mask­ine, kan du sagtens bage peber­frugterne i ovnen. Det er bare meget nem­mere i air­fry­er. Jeg angiv­er bagetid og tem­per­atur herun­der, men du kan også se hele opskriften på gril­let peber­frugt her.

Jeg put­ter hvidløget ind i air­fry­eren sam­men peber­frugterne. Hvidløget skal ikke have helt så lang tid som peber­frugterne, så fisk det ud efter 10 min­ut­ter, og grill peber­frugten færdig.

Brug fx hay­dari til sel­l­eribøf­fer.

Hay­dari med gril­let peberfrugt

Tyrkisk inspir­eret dip med gril­let peber­frugt, yoghurt og feta. Dip­pen er smagt til med bagt hvidløg, papri­ka og chili.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid25 min­ut­ter
Hviletid30 min­ut­ter
Sam­let tid1 time
Ret: Dress­ing og dip
Køkken: Tyrkisk
Diæt: Veg­e­tarisk
Antal: 1 por­tion
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Food­proces­sor
  • Air­fry­er (min er en Nin­ja 400 – man kan også bruge en ovn)

Ingre­di­enser

  • 2 peber­frugter ca. 300 g
  • 100 g feta
  • 50 g yoghurt
  • 1 spsk. cit­ron ca. 1/4 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. papri­ka
  • 2 spsk. oliveno­lie
  • 1 tsk. chilisovs fx tabas­co eller Sriracha eller 1/2 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. toma­pure
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Grill hvidløg og peber­frugter i 10 min­ut­ter i air­fry­er ved 220 grad­er (max crisp hed­der pro­gram­met på min airfryer). 
  • Tag hvidløget ud, og grill peber­frugterne 5 min­ut­ter mere. Hold øje med dem – air­fryere er forskellige.
  • Læg peber­frugterne i en luft­tæt beholder.
  • Pil skrællen af peber­frugterne og put dem i foodprocessoren.
  • Tryk hvidløget ud af skallen og put det i food­proces­soren sam­men med de øvrige ingredienser.
  • Blend til massen er ensartet.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Haydari med grillet peberfrugt, feta og yoghurt

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften