Haydari med grillet peberfrugt
Haydari er en tyrkisk dip, som jeg her har lavet med masser af grillet peberfrugt, yoghurt og feta. Jeg har aldrig været i Tyrkiet, så jeg ved ikke, hvordan den skal smage originalt, men denne dip med peberfrugt smager i hvert fald fantastisk. Haydari kan bruges som dip til grøntsager eller kød og i stedet for dressing på madpandekager eller lignende retter. Egentlig kan den fungere som en slags humus uden stivelse.
Haydari er en virkelig lækker dip med masser af smag. Feta og yoghurt gør den blød og cremet. Jeg bruger græsk yoghurt, for det har jeg altid i køleskabet, men du kan bruge, hvad du har, så længe den ikke er med frugt og sukker.
De opskrifter, jeg har stødt på, har været med rå hvidløg, og det er jeg ikke så vild med. Så her bager jeg hvidløget først. Det gør hvidløget mere mildt i smagen.
Du skal bruge 2 grillede peberfrugter, som du allernemmest kan grille i airfryer. Har du ikke sådan en maskine, kan du sagtens bage peberfrugterne i ovnen. Det er bare meget nemmere i airfryer. Jeg angiver bagetid og temperatur herunder, men du kan også se hele opskriften på grillet peberfrugt her.
Jeg putter hvidløget ind i airfryeren sammen peberfrugterne. Hvidløget skal ikke have helt så lang tid som peberfrugterne, så fisk det ud efter 10 minutter, og grill peberfrugten færdig.
Brug fx haydari til selleribøffer.
Haydari med grillet peberfrugt
Equipment
- Foodprocessor
- Airfryer (min er en Ninja 400 – man kan også bruge en ovn)
Ingredienser
- 2 peberfrugter ca. 300 g
- 100 g feta
- 50 g yoghurt
- 1 spsk. citron ca. 1/4 citron
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. paprika
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. chilisovs fx tabasco eller Sriracha eller 1/2 tsk. chiliflager
- 2 spsk. tomapure
- Salt og peber
Sådan gør du
- Grill hvidløg og peberfrugter i 10 minutter i airfryer ved 220 grader (max crisp hedder programmet på min airfryer).
- Tag hvidløget ud, og grill peberfrugterne 5 minutter mere. Hold øje med dem – airfryere er forskellige.
- Læg peberfrugterne i en lufttæt beholder.
- Pil skrællen af peberfrugterne og put dem i foodprocessoren.
- Tryk hvidløget ud af skallen og put det i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser.
- Blend til massen er ensartet.
Se nyeste opskrifter på dip og dressing
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.