Avocadoen > Hindbærsyltetøj i mikroovn

Hind­bær­syl­tetøj i mikroovn

Hindbærsyltetøj med stikkelsbær kogt i mikroovn

Her får du opskriften på virke­lig dejlig hind­bær­syl­tetøj, som kan laves i mikroovn. Vil du hellere koge syl­tetø­jet (eller marme­laden) på nor­mal vis, kan du sagtens det. Men jeg synes, at syl­tetøj bliv­er super­godt, når det koges i mikroov­nen, og det er hur­tigt. Jeg har en hel sam­ling af opskrifter på syl­tetøj i mikrovn.

Jeg har tilsat stikkels­bær til hind­bær­syl­tetø­jet. Stikkels­bær kan sagtens erstattes af flere hind­bær, men stikkels­bær­rene fremhæver hind­bærs­ma­gen på allerbed­ste vis. Desu­den er der meget pek­tin i stikkels­bær – især dem, der er knap modne – så de hjælper med at stive hind­bær­syl­tetø­jet. Jeg nip­per ikke stikkels­bær, med min­dre der er kom­met meget stilk med. De visne blom­ster bemærk­er man ikke i syltetøjet.

Jeg tilsæt­ter 1/2 stang vanil­je, hvor jeg har brugt kornene, for det er rigeligt med vanil­jes­mag i en brugt vanil­jes­tang til en lille por­tion syl­tetøj. Der sid­der altid vanil­jeko­rn og smag tilbage, som man får ud, når vanil­jes­tangen koges. De brugte vanil­jestænger opbe­var­er jeg i et glas med sukker, til jeg skal bruge dem. Det er win win, for så har man altid vanil­je­sukker på lager. 

Hind­bær­syl­tetøj i mikroovn

Opskrift på en dejlig hindbærsyltetøj/marmelade i mikroovn. Jeg har tilsat stikkels­bær, som fremhæver hind­bærs­ma­gen og tykn­er syl­tetø­jet. De kan dog undlades.
Forb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Syl­tetøj
Køkken: Dan­sk
Antal: 1 lille glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Mikroovn

Ingre­di­enser

  • 50 g hind­bær
  • 50 stikkels­bær kan erstattes af hindbær
  • 50 sukker 100 g, hvis det skal være langtidsholdbart
  • ½ vanil­jes­tang brugt

Sådan gør du

  • Put sukker i en skål eller et kogeægte glas, der tåler mikroovn.
  • Skær stikkels­bær fint og put i skålen. 
  • Put hind­bær og vanil­je i skålen.
  • Kog i to min­ut­ter ved fuld effekt.
  • Kog 5 min­ut­ter ved lav effekt.
  • Husk at røre flere gange under­ve­js. Især i starten.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Tips til at koge syl­tetøj og marme­lade i mikroovn:

Man skal bruge en skål eller et glas, som tåler kogn­ing, fx et syl­te­glas eller henkogn­ings­glas. Det er smart at bruge et glas med låg. Så kan man bare kan sætte låg på glas­set og putte det i køleskab efter afkøling. På den måde spar­er man opvask.

Sæt glas­set i mikroov­nen og kog ved fuld effekt (min mikroovn er på 900 W) i 2 min­ut­ter, til syl­tetø­jet er kom­met i kog. Rør rundt efter det første min­ut. Pas på – glas­set bliv­er meget varmt. Jeg lad­er det stå i mikroov­nen, når jeg rør­er rundt. Vær meget for­sigtig, når du tager glas­set ud af mikroovnen. 

Nu koges syl­tetø­jet færdigt ved lav effekt, ca 180 W, til det har en passende kon­sis­tens. Det tager ca. 5 min­ut­ter. Se her, hvor­dan du bedøm­mer, om syl­tetø­jet er færdigt. Mikroovne er forskel­lige, så hold øje med syl­tetø­jet og juster mikroov­nens effekt, hvis syl­tetø­jet enten går af kog eller koger for vildt. Rør rundt ca. hver min­ut i starten til sukkeret er opløst. Frem­gangsmå­den for sol­bær, stikkels­bær og ribs er lidt anderledes. Følg opskriften på sol­bær­syl­tetøj, hvis du ønsker at koge disse bær til syltetøj. 

Opskriften er på 100 g frugt, men man kan godt koge op til 300–400 g frugt. Bruger du mere bær eller frugt, kan det bedre svare sig at koge syl­tetø­jet i en gryde. Hvis du bruger mere frugt, skal sukker­mæng­den også øges, så der altid er mindst halvt så meget sukker som frugt.

I mod­sæt­ning til, når man koger i gryde, skal koge­ti­den for­længes, når man koger i mikroovn. Hvis du fx laver en por­tion med 150 g frugt og 75 g sukker, skal du måske koge 3 min­ut­ter ved fuld effekt og 7 min­ut­ter ved lav effekt. Her må du prøve dig lidt frem. Syl­tetø­jet skal boble over hele over­fladen, før du skruer ned for effekten.

Med disse små por­tion­er, skal man fylde i små syl­tetøjs­glas. Jeg bruger en lille sovs­eske til at få syl­tetø­jet ned i glassene.

Se alle mine opskrifter på syl­tetøj og marme­lade i mikroovn.

Hold­barhed og opbe­var­ing af syl­tetøj og marme­lade i mikroovn

Da der kun er halvt så meget sukker som frugt eller bær i denne opskrift, skal syl­tetø­jet opbe­vares i køleskab og spis­es hur­tigt. Det gør dog ikke så meget, da por­tio­nen er lille. I køleskab hold­er syl­tetø­jet sig fint et par uger eller lige­frem måned­er, hvis man er omhyggelig med hygiejnen.

Hvis man vil lave langtid­sh­old­bart syl­tetøj, skal man bruge lige så meget sukker som frugt, når der ikke er tilsat kon­server­ingsmi­dler. Her kan du læse mere om syl­tetøj og marme­lade uden tilsæt­ningsstof­fer, og hvor­dan man rengør glas til syltetøj.

Lad dig inspirere