Avocadoen > Hjemmelavet Nutella-ish nøddecreme uden tilsætningsstoffer

Hjem­melavet Nutel­la-ish nød­decreme uden tilsætningsstoffer

Hjemmelavet nutella-ish nøddecreme af hassenødder

Det ville ikke være rigtigt at kalde denne opskrift på nød­decreme for hjem­melavet nutel­la, for den smager ikke præ­cis som den orig­i­nale Nutel­la. Men den smager ube­gri­beligt godt af has­sel­nød­der og nougat. Og så er den helt uden ultra­forar­be­jd­ede ingre­di­enser. Brug den som smørepålæg fx på dette sprøde knæk­brød, på pan­dek­ager, til din mor­gen­mad eller som fyld i kager. Jeg siger ikke, at du ikke må spise den med ske, men kun at det måske kan blive en dårlig vane.

Denne hjem­melavede nutel­la-ish nød­decreme er helt uden palme­olie og andre ultra­forar­be­jd­ede ingre­di­enser eller mærke­lige tilsæt­ningsstof­fer – i mod­sæt­ning til de købte varianter.

Plante­baseret has­sel­nød­decreme, naturligt gluten­fri og laktosefri

Denne opskrift på nød­desmør er plante­baseret og veg­an­sk, da den er uden mælk, æg og smør. Nød­decre­men består af has­sel­nød­der, cacaop­ul­ver, sukker og lidt salt og vanil­je og er naturligt uden gluten og lak­tose. Når jeg taler om nød­desmør, er det for­di has­sel­nød­derne får kon­sis­tens som peanut­but­ter, når man blender dem tilstrække­ligt længe.

Nutel­la var en nærmest uop­nåelig drøm, da jeg var barn. Jeg kendte ikke noget bedre at smøre på brødet, og jeg spiste gerne 4 kedelige rug­brøds­mad­der uden pålæg for at få en enkelt mad med nutel­la om freda­gen. Mine foræl­dre var måske lidt forud for deres tid, for de opfat­tede bestemt ikke Nutel­la som hverdags­mad hverken økonomisk eller ud fra et sundhedsperspektiv. 

Ægte Nutel­la inde­hold­er kun 13% has­sel­nød­der (kilde Nutel­la)! Resten er sukker, palme­olie, skum­memælk­spul­ver, fedtre­duc­eret kakao, emul­ga­tor (som binder ingre­di­enserne sam­men) og vanillin (vanil­jes­mag). Til sam­men­lign­ingbestår denne nød­decreme af 86% has­sel­nød­der. Jeg vil der­for vove den pås­tand, at den er et bedre valg. Nød­decre­men her har lidt flere kalo­ri­er, men langt min­dre sukker (kun en femt­edel) og dobbelt så meget pro­tein og fiber som det, man køber. Du kan se energibereg­ningerne efter opskriften.

Skal din nutel­la-ish nød­decreme være ekstra cremet?

Hjem­melavet nød­decreme bliv­er aldrig 100% glat som det købte, men du kan få den meget cremet ved at blende længe. Et andet trick er at bruge flormelis. Hvis du bruger almin­deligt sukker, vil nød­decre­men knase lidt, da sukkeret aldrig vil blive opløst i nød­desmør­ret. Det er jo en smagssag, men jeg synes det er lækkert med lidt knas­esukker. Fore­trækker du din nød­decreme så glat muligt, skal du bruge flormelis i stedet for sukker. Det gør den mere cremet.

Hjem­melavet Nutel­la-ish nød­decreme helt uden tilsætningsstoffer

Jeg vil ikke kalde denne opskrift for hjem­melavet Nutel­la, men nød­decre­men smager ube­gri­belig godt af has­sel­nød­der. Veg­an­sk, gluten­fri, lak­tose­fri, uden e‑numre.
Forb. tid25 min­ut­ter
Sam­let tid25 min­ut­ter
Ret: Mor­gen­mad, Sødt
Køkken: Ital­ien­sk
Diæt: Gluten­fri, Vegansk
Serv­ings: 1 glas
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er - kan også laves i ovn.
  • Food­proces­sor, blender eller en god mini­hakker Jeg vil anbe­fale en mask­ine, hvor knap­pen ikke skal holdes inde, da massen skal blendes op til 15 minutter.

Ingre­di­enser

  • 200 g has­sel­nød­der vægt før ristning
  • 1 ½ spsk kakaop­ul­ver ca. 12 g
  • 25 g sukker eller flormelis (for en mere glat konsistens)
  • ½ tsk vanil­jepul­ver
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Rist has­sel­nød­derne 5 min­ut­ter ved 140 grad­er i air­fry­er (eller 10 min­ut­ter ved 140 grad­er i almin­delig ovn) til hin­derne på has­sel­nød­derne er sprækket.
  • Brug et viskestykke til at gnubbe hin­derne af nødderne.
  • Put nød­derne i en food­proces­sor og blend nød­derne. Sørg for løbende at skubbe massen ned fra kan­terne. Du skal være tålmodig. Først bliv­er nød­derne til mel, så til en tyk grynet masse og tilsidst får de en cremet mere fly­dende kon­sis­tens. Det tager op til 15 min­ut­ter. Stop, når du synes kon­sis­tensen er god. 
  • Tilsæt de øvrige ingre­di­enser og blend, til det er blandet.

Video

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Næringsind­hold i hjem­melavet nutel­la-ish ver­sus købt Nutella

Hjemelavet nutel­la-ishNutel­la
Ener­gi (kcal)622539
Fedt (g)53,430.9
- her­af mæt­tet fedt (g)4,510.6 g
Kul­hy­drater (g)16,257.5 g
- her­af sukker (g) 11,256.3 g
Kost­fi­bre (g)9,34,5 g*
Pro­tein (g)14,66.3 g

Kilde: Dekla­ra­tions­bereg­neren. Næringsan­givelserne er med for­be­hold. Jeg udreg­n­er næringsind­hold­et efter bed­ste evne, men der kan være unø­jagtighed­er i data eller fejl i min udreg­n­ing, og man kan ikke altid være helt præ­cis. Fx vari­er­er vægten af et æg, eller forskel­lige slags oste har forskel­ligt fedtindhold.

*Fiberind­hold­et er ikke opgivet på nutel­la­glas­set, men er her fun­det på et tilsvarende smørepålæg med nødder.

Nutella-ish hasselnøddecreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften