Avocadoen > Ingefær-iste

Inge­fær-iste

Ingefær-iste med lime og mynte

Inge­fær kan bruges til at lave en dejlig frisk iste. Inge­fær-iste er stærk, men virke­lig lækker og for­frisk­ende. Med rør­sukker, lime og mynte bliv­er denne drik en kryd­sning mellem iste og vir­gin mojito.

Når jeg kom­mer hjem på en varm som­merdag, har jeg tit lyst til noget koldt og læsk­ende at drikke. Her er inge­fær-iste med mass­er af istern­inger lige den friske og opkvikkende drik, jeg higer efter. Det er næsten som om, man får et skud ener­gi af sådan et glas inge­fær-iste. Jeg laver til to dage ad gan­gen og sæt­ter halvde­len i kølesk­a­bet i et glas med låg. 

Købe-iste er ofte meget sødt. Forde­len ved hjem­melavet iste er, at man selv bestem­mer, hvor sødt det skal være. Man kan sagtens und­lade sukker. Så bliv­er sma­gen syrlig på samme måde som dan­skvand. Jeg synes dog, at sød­ning i inge­fær-te mild­ner den stærke smag en smule, så hvis man synes, inge­fær er stærkt, skal man nok put­ter sukker i. Her har jeg brugt rør­sukker. Har du ikke rør­sukker i huset, tager du bare almin­deligt sukker.

I stedet for lime kan man også bruge lime­quat (de små snackc­itroner) eller almin­delig cit­ron. Det bliv­er også en fin drik med de små gule cit­russtykker i isteen.

Jeg synes, det er nemmest at skære skrællen af den friske inge­fær med en kniv. Hvis den er økol­o­gisk, kan man også nøjes med at skrubbe den, men skrællen kan godt give lidt små par­tik­ler i teen, så jeg fore­trækker at skrælle den.

Har du mere lyst til varm inge­fær-te, så prøv denne inge­fær-te med hon­ning.

Inge­fær-iste

Inge­fær-iste er stærk, men meget lækker og for­frisk­ende. Med rør­sukker, cit­rus og mynte bliv­er denne drik en kryd­sning mellem aro­ma­tisk iste og vir­gin mojito. 
Forb. tid10 min­ut­ter
Køletid1 time
Sam­let tid1 time 10 min­ut­ter
Ret: Drinks
Antal: 2 glas
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 50 g inge­fær ca. 5 cm
  • 5 dl vand
  • 2 squeeze lime eller cit­ron­saft eller saften fra ½ limequat
  • 1 spsk. rør­sukker (kan ude­lades for en mere stærk og syrlig drik)
  • mynte
  • Istern­inger

Sådan gør du

  • Skræl inge­færen og skær den i tyn­de skriv­er eller små tern.
  • Hæld vand over og kog i 5 minutter
  • Tilsæt sukkeret i og rør rundt, til det er opløst. 
  • Hæld teen gen­nem en fin sigte.
  • Sæt i kølesk­a­bet til det er koldt.
  • Fordel teen i to glas og tilsæt cit­russaft og mass­er af is.
  • Pynt med lime­quat og mynte.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Ingefær-iste med lime og mynte.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften