Jordbærkage uden mel (glutenfri)

Denne glutenfri jordbærkage er uden mel og uden andre former for stivelse, men det bemærker man på ingen måde. Jordbærkage er en af sommerens allerbedste kager, og denne er i en liga for sig selv med marcipanbund, chokolade og creme af mascarpone og abrikossyltetøj. Så absolut en luksuskage til en særlig lejlighed som studenterfest eller sankthansaften.
Mazarinbunden er bagt med marcipan, hvor melet er erstattet af mandler malet til mandelmel. Man skal ikke lade sig skræmme af, at opskriften har så mange elementer. Kagen er ret nem at bage og samle. Som med alle kager uden mel kan den godt være lidt skrøbelig, så den skal være helt kold, før man tager den ud af formen.
Jeg koger abrikossyltetøjet i mikroovnen, men det kan selvfølgelig også bare koges i en gryde. Her finder du opskriften på abrikossyltetøj. Føler du ikke for at lave syltetøj til mascarponecremen, kan det erstattes af lime- eller citronskal. Fint hakket mynte eller basilikum smager også godt – men anderledes end traditionel jordbærkage.
Jordbærkage uden mel
Equipment
- Springform på 22 cm
Ingredienser
Mazarinbund
- 125 g rørsukker
- 150 g marcipan
- 125 g smør blødt
- 3 æg
- 65 g mandler malet til mel
Chokoladeovertræk
- 80 g chokolade 50–60%
- 20 g. smør
Mascarponecreme
- 1 vaniljestang
- 250 g mascarpone
- ¼ l piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 5 spsk. abrikossyltetøj (kan erstattes af citron- eller limeskal)
Pynt
- 500 g jordbær (eller så mange du kan få plads til på kagen – jo flere jo bedre)
- Ribsgele 1 spsk.
- Spiselige blomster som jordbær- eller hyldeblomster eller grønne urter som basilikum mynte eller citronmelisse.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Bund
- Riv marcipan groft, og pisk det sammen med sukker til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
- Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
- Mal mandlerne helt fint, men pas på ikke at male for længe, så melet kommer til at klumpe.
- Sigt mandelmelet i dejen og vend det rundt i dejen.
- Smør springformen og hæld dejen i.
- Bag kagen ved 170 grader i 30 min. Lad den blive helt kold, før du tager den ud af formen.
Chokoladeovertræk
- Hak chokoladen fint
- Smelt smørret over vandbad og tilsæt chokoladen.
- Rør til det er blandet.
- Fordel chokoladen over bunden med en dejskraber.
- Lad chokoladen størkne på bunden.
Creme
- Pisk ingredienserne til mascarponecremen sammen. Pisk kun til den lige er blevet tyk. Vend abrikossyltetøjet i.
Jordbær
- Skyl jordbærrene og nip dem. Sørg for, at de er helt tørre.
Samling
- Fordel cremen på mazarinbunden.
- Læg jordbærrene på kagen.
- Smelt ribsgeleen i mikroovn eller over vandbad til den lige akkurat er smeltet, ca. 20–25 sekunder.
- Pensl jordbærrene med ribsgeleen.
- Pynt kagen til sidst med blomster eller grønne blade (eller begge dele).
Noter
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Er du på udkig efter andre melfri kager, kan jeg anbefale dig banankage eller brownie med et lag karamel i midten.

Nem at lave og smager vidunderligt!
Fantastisk at høre, at du kunne lide kagen 😀