Avocadoen > Jordbærkage uden mel (glutenfri)

Jord­bærk­age uden mel (gluten­fri)

Jordbærkage uden mel med chokolade og mascarponecreme

Denne gluten­fri jord­bærk­age er uden mel og uden andre for­mer for stivelse, men det bemærk­er man på ingen måde. Jord­bærk­age er en af som­merens allerbed­ste kager, og denne er i en liga for sig selv med mar­ci­pan­bund, choko­lade og creme af mas­car­pone og abrikos­syl­tetøj. Så abso­lut en luk­susk­age til en særlig lej­lighed som stu­den­ter­fest eller sankthansaften.

Mazarin­bun­den er bagt med mar­ci­pan, hvor melet er erstat­tet af man­dler malet til man­delmel. Man skal ikke lade sig skræmme af, at opskriften har så mange ele­menter. Kagen er ret nem at bage og sam­le. Som med alle kager uden mel kan den godt være lidt skrø­be­lig, så den skal være helt kold, før man tager den ud af formen.

Jeg koger abrikos­syl­tetø­jet i mikroov­nen, men det kan selvføl­gelig også bare koges i en gryde. Her find­er du opskriften på abrikos­syl­tetøj. Føler du ikke for at lave syl­tetøj til mas­car­ponecre­men, kan det erstattes af lime- eller cit­ron­skal. Fint hakket mynte eller basi­likum smager også godt – men anderledes end tra­di­tionel jordbærkage.

Jordbærkage uden mel med chokolade og mascarponecreme
Udskriv
5 fra 1 stemme

Jord­bærk­age uden mel

Lækker gluten­fri jord­bærk­age i luk­susver­sion med mar­ci­pan­bund (hjem­melavet mazarin­bund), choko­lade, mas­car­ponecreme og abrikos­syl­tetøj. Som­merens bed­ste kage.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tilb. tid30 min­ut­ter
Sam­ling15 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 15 min­ut­ter
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Dan­sk
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 10 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Spring­form på 22 cm

Ingre­di­enser

Mazarin­bund

  • 125 g rør­sukker
  • 150 g mar­ci­pan
  • 125 g smør blødt
  • 3 æg
  • 65 g man­dler malet til mel

Choko­ladeovertræk

  • 80 g choko­lade 50–60%
  • 20 g. smør

Mas­car­ponecreme

  • 1 vanil­jes­tang
  • 250 g mas­car­pone
  • ¼ l piske­fløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 5 spsk. abrikos­syl­tetøj (kan erstattes af cit­ron- eller limeskal)

Pynt

  • 500 g jord­bær (eller så mange du kan få plads til på kagen – jo flere jo bedre)
  • Rib­s­gele 1 spsk.
  • Spiselige blom­ster som jord­bær- eller hylde­blom­ster eller grønne urter som basi­likum mynte eller citronmelisse.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grad­er varmluft.

Bund

  • Riv mar­ci­pan groft, og pisk det sam­men med sukker til en grynet masse. Det er nemmest med en elpisker.
  • Tilsæt det bløde smør og pisk til massen er jævn. Tilsæt æggene et æg ad gangen.
  • Mal man­dlerne helt fint, men pas på ikke at male for længe, så melet kom­mer til at klumpe.
  • Sigt man­delmelet i dejen og vend det rundt i dejen.
  • Smør spring­for­men og hæld dejen i. 
  • Bag kagen ved 170 grad­er i 30 min. Lad den blive helt kold, før du tager den ud af formen.

Choko­ladeovertræk

  • Hak choko­laden fint
  • Smelt smør­ret over vand­bad og tilsæt chokoladen.
  • Rør til det er blandet.
  • Fordel choko­laden over bun­den med en dejskraber.
  • Lad choko­laden størkne på bunden.

Creme

  • Pisk ingre­di­enserne til mas­car­ponecre­men sam­men. Pisk kun til den lige er blevet tyk. Vend abrikos­syl­tetø­jet i. 

Jord­bær

  • Skyl jord­bær­rene og nip dem. Sørg for, at de er helt tørre.

Sam­ling

  • Fordel cre­men på mazarinbunden.
  • Læg jord­bær­rene på kagen.
  • Smelt rib­s­geleen i mikroovn eller over vand­bad til den lige akku­rat er smeltet, ca. 20–25 sekunder.
  • Pensl jord­bær­rene med ribsgeleen.
  • Pynt kagen til sidst med blom­ster eller grønne blade (eller begge dele).

Not­er

Brug denne nemme opskrift på abrikos­syl­tetøj: Abrikos­syl­tetøj i mikroovn

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Er du på udkig efter andre mel­fri kager, kan jeg anbe­fale dig banank­age eller brown­ie med et lag karamel i midten.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften