Kakisyltetøj med æble, kanel og stjerneanis
![Kakisyltetøj med æble, kanel og stjerneanis](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/12/kaki-aeblesyltetoej_1200x800.jpg)
Dette kakisyltetøj med æble er en sød og dejlig krydret vintersyltetøj. Sommeren bugner jo af frugter og bær, som kan syltes, men der er frugter, som kaki og æble, som netop er i sæson i løbet af efteråret og vinteren. Det giver mulighed for at koge syltetøj af sæsonens frugter også i vinterhalvåret.
Syltetøjet er krydret med kanel og stjerneanis, som går rigtig godt i spænd med både æble og kakifrugt. Det krydrede kaki-æblesyltetøj er lækkert at bruge på fx yoghurt, chiagrød og pandekager. Vil du have mindre krydret syltetøj, kan du erstatte kanel og stjerneanis med vanilje.
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/12/kaki-aeblesyltetoej-kanel-stjerneanis_1200x800.jpg)
Syltetøj uden tilsætningsstoffer
Dette syltetøj er uden tilsætningsstoffer. For det første behøver du ikke at tilsætte geleringsmiddel til syltetøj med æble. Det revne æble sørger nemlig for, at syltetøjet får en tyk konsistens. Det gælder især, hvis du bruger æbler, som ikke er meget modne.
Derudover er denne opskrift på syltetøj med lige dele frugt og sukker. Det betyder, at syltetøjet er langtidsholdbart, selv om der ikke er tilsat konserveringsmiddel. Det kræver, at du sørger for at holde hænder, køkkenbord og glas rene. Se her, hvordan jeg gør, når jeg rengør og skolder glas til syltetøj uden tilsætningsstoffer. Regner du med at bruge syltetøjet hurtigt, kan du godt nøjes med halv mængde sukker.
Du kan også koge syltetøj af kakifrugt i mikroovn. Det bliver superlækkert, da kakifrugten bevarer lidt bid, når den koges kort tid i mikroovnen. Det er dog kun smart, hvis du vil koge en lille portion kakisyltetøj.
Har du flere kakifrugter, du skal have brugt, kan du finde flere opskrifter med kaki og læse om den smukke orange frugt. Er det æbler, du har overskud af, kan du måske finde inspiration her: Søde opskrifter med æbler – syltetøj, kager og dessert
Kakisyltetøj med æble, kanel og stjerneanis
Ingredienser
- 300 g kakifrugt
- 200 æble
- 1 økologisk citron (saft og skal)
- 500 g sukker
- 2 stjerneanis
- 1 tsk. kanel
Sådan gør du
- Skær kaki i små tern og riv æblet. Jeg beholder skrællen på både kakifrugt og æble.
- Put frugten i en gryde med sukker, kanel, stjerneanis og skal og saft fra citronen .
- Kog syltetøjet i ca. 15 min til det har den ønskede konsistens.
- Fisk stjerneanis op af syltetøjet og hæld på skoldede glas.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Se andre opskrifter på syltetøj
- Marmelade af æbleskræller
- Kakisyltetøj med æble, kanel og stjerneanis
- Applecurd – karamelliseret æblesmør – opskrift i airfryer
![](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2024/12/kaki-aeble-syltetoej_800x1200.jpg)