Avocadoen > Kokosbrud – sprøde glutenfri kokoskager med hindbær

Kokos­brud – sprøde gluten­fri kokosk­ager med hindbær

Kokoskager med chokolade og tørret hindbær

Med disse kokos­brud er det lykkedes at lave sprøde gluten­fri småk­ager uden mel eller andre for­mer for korn. De nemme kokosk­ager er pyn­tet med choko­lade og fry­setør­ret hind­bær. Opskriften min­der om harlekink­ager, som også er med kokos, men de smager meget anderledes pga. choko­laden og de fry­setørrede hind­bær, som giv­er et rigtig lækkert syrligt mod­spil til de søde kager. 

Det er egentlig ikke så nemt at lave småk­ager uden mel, da de er svære at få sprøde. Her får du småk­ager, som er sprøde uden­på med en lille smule chewi­ness i midten fra kokos­melet. Kokos­brud er ikke kun gluten­fri, men også uden smør eller olie, dvs. de inde­hold­er kun det naturlige fedtind­hold fra kokos, æg og chokolade.

Småk­agerne bages i en brade­pande og skæres ud, når de bagt og pyn­tet med choko­lade og hind­bær. Kokosk­agerne bliv­er bedst, når man ram­mer den rette bagetid, hvor de er sprøde uden at blive hårde. I min ovn er det 14 min­ut­ter, men du må selvføl­gelig prøve dig frem. De skal have en jævn lyse­brun farve, når du tager dem ud af ovnen. Det ser ret lækkert ud, hvis man skær­er eller brækker dem ud i rustikke stykker, men du kan også skære dem ud i firkan­ter, hvis det pass­er dig bedre.

Kokos er et godt alter­na­tiv til at bage med hvedemel, så jeg har en del opskrifter med kokos­mel. Her kan du se alle Avo­ca­doens opskrifter med kokos.

Kokos­brud – sprøde gluten­fri kokosk­ager med tør­ret hindbær

Kokos­brud er sprøde gluten­fri kokosk­ager med vanil­je, pyn­tet med choko­lade og fry­setør­ret hind­bær, som giv­er et lækkert syrligt mod­spil til de søde kager. 
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid14 min­ut­ter
Øvrig tid1 time
Sam­let tid1 time 19 min­ut­ter
Ret: Bagværk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 24 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Brade­pande 20x30

Ingre­di­enser

  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g kokos
  • ½ tsk. vanil­jepul­ver*
  • 115 g halvmørk choko­lade
  • Fry­setør­ret hind­bær Alter­na­tivt kan du bruge lidt revet skal fra en økoappelsin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Pisk æg, sukker og vanil­je til det er lyst og luftigt.
  • Vend kokos­mel i.
  • Bred dejen ud i en firkant på 20×30 cm på et stykke bagepapir.
  • Bag i almin­delig ovn ved 180 grad­er i 10–12 minutter.
  • Når bun­den er afkølet vendes den om, og bagepa­piret trækkes for­sigtigt af.
  • Smelt choko­laden og smør det på bunden.
  • Drys med det samme med fry­setør­ret hindbær.
  • Skær eller bræk ud i passende stykker.

Tips til at lave kokoskagerne

  1. Kokos­mel kan også hed­de revet kokos og groft kokos­mel – du kan sagtens bruge begge dele. Du kan ikke bruge kokos­fiber­mel – det er noget andet.
  2. Vend kagen om, så bun­den kom­mer øverst og top­pen ned­er­st, før du smør­er choko­lade på. Bun­den er mere jævn, og top­pen klistr­er min­dre, så det er nem­mere, når de vender omvendt.
  3. Hvis du und­lad­er choko­ladeovertræk er dette bil­lige småk­ager. I stedet for choko­lade kan du nøjes med at drysse med lidt krym­mel eller frisk kokos, lige når de kom­mer ud af ovnen (du skal så ikke vende kagen om).

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Se nyeste opskrifter på kager uden mel

*Hvis kagerne skal være gluten­fri, så husk at sørge for, at dit krym­mel eller vanil­jepul­ver er glutenfrit.

Kokosbrud er kager uden mel

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften