Avocadoen > Hjemmelavet koldskål med ymer og limequat

Hjem­melavet kold­skål med ymer og limequat

Koldskål med ymer og limequat

Denne kold­skål får sin cremede, luftige kon­sis­tens fra ymer og sin syrlighed fra kærnemælk og lime­quat. Lime­quat er en cit­rusfrugt, som min­der om cit­ron, men den er lidt mere bit­ter­sød i sma­gen. Du kan sagtens erstat­te saften fra lime­quat med cit­ron­saft. Så får du blot en mere tra­di­tionel koldskål.

Med ymer i kold­skålen, synes jeg slet ikke, at det er nød­vendigt at putte æg i. Når ymeren piskes sam­men med kærnemælk og cit­russaft, får den en let og lækker luftig konsistens.

For mig er kold­skål ikke aftens­mad, men dessert. Til gengæld er det en dessert, man hur­tigt kan piske sam­men på en hverdagsaften. Vi får det typisk en dag, hvor der måske står rester på menu­en, og vi måske ikke er sikre på, at der er helt nok.

Det kan godt svare sig at lave sin kold­skål selv. Hjem­melavet kold­skål smager så meget bedre, end det man køber, synes jeg. Når man selv bland­er det, kan man jo vælge lige akku­rat hvor sødt eller syrligt, man vil have det. Så smag på det og tilsæt mere sukker eller cit­russaft efter smag.

Måske kunne du også tænke dig at prøve min lyseg­rønne avo­cadokold­skål. Den er super­lækker og frisk.

Hjem­melavet kold­skål med ymer og limequat

Hjem­melavet kold­skål med kærnemælk, ymer og lime­quat. Serv­er med man­delk­nas, der smager af kam­mer­junkere, men er helt uden mel.
Forb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Dessert
Køkken: Dan­sk
Diæt: Gluten­fri
Serv­ings: 4 per­son­er
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Hånd­mix­er eller piskeris
  • Air­fry­er (eller ovn eller pande)
  • Mini­hakker

Ingre­di­enser

Kold­skål

  • ½ l kærnemælk
  • ½ l ymer
  • 1 vanil­jes­tang kornene der­fra
  • 1 lime­quat saften der­fra
  • 6 spsk. sukker

Man­delk­nas

  • 100 g man­dler
  • 2 tsk. hon­ning
  • 1 tsk. vanil­je
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  • Pisk ingre­di­enserne til kold­skålen sammen.
  • Hak man­dlerne groft.
  • Rist dem i air­fry­er 8 min ved 150 grad­er (jeg bruger et pro­gram, der hed­der bake).
  • Ryst man­dlerne undervejs.
  • Tag 1/4 af man­dlerne fra (ca. 25 g) og kør dem til groft man­delmel i en mini­hakker. (dette trin kan undlades)
  • De resterende man­dler for­bliv­er i air­fry­eren og blandes med hon­ning, vanil­jepul­ver og salt.
  • Rist videre i 5 min ved 150 grader
  • Rør i blandin­gen undervejs.
  • Bland de hon­ningrist­ede man­dler med man­delmelet. (spring over, hvis du sprang over trin 5).
  • Pynt med små fine skiv­er af lime­quat. De kan spis­es hele. 

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften