Omelet med ost

Omelet er en genial frokost eller morgenmad, og det er en af de retter jeg oftest laver, hvis jeg er hjemme til frokost. Som tilbehør bruger jeg, hvad jeg har i køleskabet af grøntsager eller andre rester, som jeg varmer på panden ved siden af omeletten. Retten er vegetarisk – med mindre selvfølgelig, at du putter skinke, pølse eller andet kød på panden.
Denne opskrift giver en virkelig cremet og lækker omelet. Hemmeligheden er fløde og ost 😋. Ønsker du at spare på fedtet, eller har du ikke fløde i huset, kan den sagtens erstattes af mælk. Osten kan selvfølgelig også udelades, men den er altså prikken over i’et efter min mening.
Omelet med ost
En omelet er en genial frokost eller morgenmad også uden brød. Denne er med ost, som tilføjer lækker smag og gør omeletten cremet.
Servings: 1 person
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk fløde eller mælk
- Salt og peber
- Smør til stegning
- Ost i skiver
- Grøntsager som cherrytomater forårsløg eller peberfrugt
- Salat og avocado til servering
Sådan gør du
- Opvarm en llille pande langsomt, til den er varm.
- Imens piskes æg, fløde og salt og peber sammen.
- Når panden er varm tilsættes smør til panden. Når smøret er bruset af, tilsættes æggeblanden til panden
- Steg til omeletten begynder at størkme på oversiden.
- Nu fordeles osteskiverne på den ene halvdel af omeletten, og den anden halvdel af omeletten foldes ind over delen med ost på, så den bliver til en halvmåne.
- På den halvdel af panden, der nu er fri, steges grøntager eller andet tilbehør.
- Når omeletten har fået et parminutter mere, og osten er smeltet, tages omeletten af panden. Grøntsagerne steges og det hele anrettes på tallerkenen med salat ved siden af.