Omelet med ost
![Omelet med ost](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/10/omelet_med_ost_1000x667.jpg)
Omelet er en genial frokost eller morgenmad, og det er en af de retter jeg oftest laver, hvis jeg er hjemme til frokost. Som tilbehør bruger jeg, hvad jeg har i køleskabet af grøntsager eller andre rester, som jeg varmer på panden ved siden af omeletten. Retten er vegetarisk – med mindre selvfølgelig, at du putter skinke, pølse eller andet kød på panden.
Denne opskrift giver en virkelig cremet og lækker omelet. Hemmeligheden er fløde og ost 😋. Ønsker du at spare på fedtet, eller har du ikke fløde i huset, kan den sagtens erstattes af mælk. Osten kan selvfølgelig også udelades, men den er altså prikken over i’et efter min mening.
Omelet med ost
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spsk fløde eller mælk
- Salt og peber
- Smør til stegning
- Ost i skiver
- Grøntsager som cherrytomater forårsløg eller peberfrugt
- Salat og avocado til servering
Sådan gør du
- Opvarm en llille pande langsomt, til den er varm.
- Imens piskes æg, fløde og salt og peber sammen.
- Når panden er varm tilsættes smør til panden. Når smøret er bruset af, tilsættes æggeblanden til panden
- Steg til omeletten begynder at størkme på oversiden.
- Nu fordeles osteskiverne på den ene halvdel af omeletten, og den anden halvdel af omeletten foldes ind over delen med ost på, så den bliver til en halvmåne.
- På den halvdel af panden, der nu er fri, steges grøntager eller andet tilbehør.
- Når omeletten har fået et parminutter mere, og osten er smeltet, tages omeletten af panden. Grøntsagerne steges og det hele anrettes på tallerkenen med salat ved siden af.