Avocadoen > Lakridsmandler i ovn

Lakrids­man­dler i ovn

Lakridsmandler - saltmandler med lakridspulver

Til disse salt­man­dler med lakrids, har jeg taget udgangspunkt i en gam­mel opskrift, jeg en gang fik af en kol­le­ga. De lykkes hver gang. Her skal man­dlerne ristes på pan­den i salt­vand, før de tør­res i ovn (eller air­fry­er) sam­men med lakrid­spul­ver. Vil du gerne lave lakrids­man­dler uden at skulle have pan­den i brug, kan du sagtens bruge min opskrift på salt­man­dler i air­fry­er, og så blot tørre dem i ovnen i stedet for i airfryer.

Er man til lakrids, så smager de her lakrids­man­dler farligt godt, og man skulle virke­lig ikke tro, at de stort set kun består af man­dler. Er man ikke til lakrids, kan man bare und­lade lakridspulver.

Lakrids­man­dler er langt sun­dere end slik. Jeg laver man­dlerne til min mor, som elsker lakrids, men som har dia­betes og der­for ikke spis­er slik. Er man på en keto diæt, er det dog stadig en snack, man skal spise i små mængder, da man­dler inde­hold­er kul­hy­drater (ca. 8 pr. 100 g).

Er du på udkig efter andre sunde snacks, er mit sprøde hjem­melavede knæk­brød også et godt bud.

Lakrids­man­dler

Lakrids­man­dler er virke­lig lækre, sunde, og så er de nemme at lave i air­fry­er eller ovn. Man­dlerne er ris­tet med havsalt og lakridspulver. 
Tilb. tid15 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Snack
Diæt: Dia­betesven­lig
Antal: 1 por­tion
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 100 g man­dler
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. lakrid­spul­ver

Sådan gør du

  • Put vand, salt og man­dler på en pande
  • Rist man­dler til van­det er næsten for­dam­pet. Man­dlerne skal stadig være fugtige.
  • Vend man­dlerne i 2 tsk. lakridspulver
  • Læg man­dlerne i et ild­fast fad, der pass­er i din air­fry­er (eller ovn) og giv dem 10 min­ut­ter ved 130 grader.
  • Vend lakrids­man­dlerne i 1 tsk. lakridspulver.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften