Avocadoen > Marineret kyllingefilet i airfryer

Marineret kyllinge­filet i airfryer

Marineret kyllingefilet tilberedt i airfryer

Det er virke­lig smart at lave marineret kyllinge­filet i air­fry­er. Kyllinge­filet – eller kyllingein­der­filet, som jeg har brugt her – bliv­er lækker og mør i air­fry­er. Og så er det meget hur­tigt at tilberede kylling i airfryer. 

Kyllingein­der­fileter som disse, der er ret små, skal bare have 12 min­ut­ter i air­fry­er. Du kan også bruge kyllinge­brys­ter, som du skær­er i strim­ler, før du læg­ger dem i mari­naden. Hvis det er små kyllingestykker, skal du måske end­da nøjes med at give dem 10 minutter.

Hur­tig marineret kylling

Du får det bed­ste resul­tat, hvis kyllin­gen er marineret i forve­jen. Denne mari­nade til kyllinge­filet er hur­tig at lave og kyllin­gen behøver ikke at trække så længe for at den bliv­er lækker og mør. Et kvarter er nok, men lad den gerne trække læn­gere, hvis du har tid. Så det er fak­tisk hur­tig mad, hvis man bruger kyllingein­der­filet, der ikke skal skæres ud først. 

Jeg har brugt kebab-inspir­erede kry­d­derier til at marinere kyllin­gen i. Det giv­er en slags kyllingeke­bab. Spis kyllin­gen som kebab fx med tzatzi­ki, hay­dari eller avo­cadodip og hjem­melavede tor­tillas.

Marineret kylling i airfryer

Sådan laver du marineret kylling i air­fry­er. Få opskriften på en kebab-inspir­eret mari­nade til kyllin­gen og lav lækker og mør kylling på 10–12 i din airfryer. 
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid12 min­ut­ter
Tid til mariner­ing15 min­ut­ter
Sam­let tid32 min­ut­ter
Ret: Aftens­mad, Fastfood
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Air­fry­er

Ingre­di­enser

  • 600 g kyllinge­filet

Mari­nade:

  • ½ dl oliveno­lie
  • 1 spsk. soya
  • 1 tsk. spid­skom­men
  • 1 tsk. korian­der
  • 2 tsk papri­ka
  • 1 knsp. kanel
  • 1 knsp. chiliflager
  • 1 tsk. hvidløgspul­ver
  • 2 tsk. cit­ron­saft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland ingre­di­enserne til mari­naden og vend kyllin­gen deri. Hvis du bruger kyllinge­brys­ter, så skær dem i min­dre strim­ler først.
  • Mariner kyllin­gen så længe, du har tid til. Min­i­mum et kvarter, men gerne længere.
  • Læg kyllingestykkerne i et lag i air­fry­er­skuf­fen. Giv først kyllin­gen 7 min­ut­ter ved 200 grad­er, og vend derefter kyllinge­fileterne om. Giv dem fem min­ut­ter mere og vur­der, om de er færdi­ge. Air­fry­ers er forskel­lige – sørg altid for, at din kylling er gennemstegt.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften