Marmelade af æbleskræller
Det lyder skørt, men marmelade af æbleskræller smager virkelig godt og er en genial måde at undgå madspild. Jeg lavede æbleis til denne æbleislage, og isen skulle være helt cremet og glat. Jeg valgte at skrælle æblerne, da jeg lavede æblemosen til isen. Derfor stod jeg med en masse æbleskræller, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre af. Det var her jeg fik idéen til at lave syltetøj af æbleskræller.
Da man som regel ikke har kilovis af æbleskræller til overs, er det oplagt at koge æbleskrælmarmeladen i mikroovnen. Jeg har angivet mængden af sukker ud fra 150 g æbleskræller, men det er blot som eksempel. Du tager de æbleskræller, du har, vejer dem af, og tilsætter halvt så meget sukker plus lidt citronsaft og vanilje.
Marmelade af æbleskræller
Equipment
- Mikroovn (kan også koges i gryde)
- Blender eller minihakker (alternativt kan du skære æbleskrællerne i små stykker, inden du koger syltetøjet)
Ingredienser
- 150 g æbleskræller
- 75 g sukker
- ½ økologisk citron (saft og skal)
- 1 stump tom vaniljestang
Sådan gør du
- Vej æbleskrællerne og put dem i en skål med halvt så meget sukker.
- Tilsæt, vaniljestang, citronsaft og skal.
- Bring i kog i mikroovnen ved fuld effekt i 2–3 minutter.
- Skru ned og kog videre ved lav effekt i 5 minutter.
- Husk at røre nogle gange, mens du koger.
- Lad marmeladen køle lidt af og blend, til der ikke længere er store stykker æbleskræl.
- Sæt marmeladen tilbage i mikroovnen og bring det i kog.
- Hæld på et et lille glas.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Se andre opskrifter på syltetøj ogmarmelade
Holdbarhed og opbevaring af syltetøj og marmelade i mikroovn
Da der kun er halvt så meget sukker som frugt eller bær i denne opskrift, skal syltetøjet opbevares i køleskab og spises hurtigt. Det gør dog ikke så meget, da portionen er lille. I køleskab holder syltetøjet sig fint et par uger eller ligefrem måneder, hvis man er omhyggelig med hygiejnen.
Hvis man vil lave langtidsholdbart syltetøj, skal man bruge lige så meget sukker som frugt, når der ikke er tilsat konserveringsmidler. Her kan du læse mere om syltetøj og marmelade uden tilsætningsstoffer, og hvordan man rengør glas til syltetøj.