Avocadoen > Mathildes opskrift på iskaffe

Mathildes opskrift på iskaffe

Mathildes iskaffe

Mathildes opskrift på iskaffe er ret enkel, og en iskaffe, man aldrig bliv­er træt af. Mathilde laver denne iskaffe næsten hver mor­gen, som­mer og vin­ter. Kold kaffe er næsten end­nu mere opkvikkende og for­frisk­ende end varm kaffe, og så smager iskaffe jo alt­så også dejligt. Iskaffe er på en eller anden måde mere mild end varm kaffe. 

Og så skal man jo heller ikke kimse af den visuelle effekt, når man laver iskaffe på denne måde, hvor man først blender mælk, fløde og istern­inger og derefter over­hælder isen med et kaffeshot. Jeg bliv­er øje­b­likke­ligt fanget ind af for­van­dlin­gen i glas­set, når man hælder den mørke kaffe over isen, og den lang­somt fordel­er sig og farv­er mælken smukt lysebrun. 

Mathildes iskaffe blandes af espresso, mælk, fløde og masser af isterninger

Frappe eller iskaffe

Mathilde laver både iskaf­fen på espres­so og på instant kaffe. Iskaffe på instan­tkaffe kaldes også for frappe og er lidt hur­tigere at lave, mens rigtig iskaffe laves på espres­soshot. Begge dele er godt. Mathilde til­fø­jer sukrin gold. Det er en slags sukker­fri brun farin, som hun synes er et must. Jeg synes, iskaffe er bedst uden sukker. Men you do you, som man siger.

Mathildes opskrift på iskaffe

Mathildes opskrift på iskaffe er enkel og har den helt rette bal­ance mellem kaffe, mælk og fløde. Iskold og så god, at man aldrig bliv­er træt af den.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid5 min­ut­ter
Sam­let tid10 min­ut­ter
Ret: Drinks
Serv­ings: 1 glas
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Stavblender eller blender

Ingre­di­enser

  • 1 dl mælk
  • ¼ dl fløde
  • 4 + 4 istern­inger – gerne flere
  • 1 dobbelt espres­soshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1/2 dl koldt vand pr. glas
  • Evt. 2 tsk. brun farin eller Sukrin Gold

Sådan gør du

  • Blend 4 istern­inger med mælk og fløde og evt. sødning.
  • Tilsæt kaffe og resten af isterningerne.

Video

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Andre opskrifter på iskaffe

Iskaffe

Iskaffe

Iskaffe med mass­er af istern­inger er super­lækkert og opkvikkende på en varm som­merdag. Her får du forskel­lige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.

Mathildes opskrift på iskaffe med espresso, mælk og fløde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften