Mathildes opskrift på iskaffe

Mathildes opskrift på iskaffe er ret enkel, og en iskaffe, man aldrig bliver træt af. Mathilde laver denne iskaffe næsten hver morgen, sommer og vinter. Kold kaffe er næsten endnu mere opkvikkende og forfriskende end varm kaffe, og så smager iskaffe jo altså også dejligt. Iskaffe er på en eller anden måde mere mild end varm kaffe.
Og så skal man jo heller ikke kimse af den visuelle effekt, når man laver iskaffe på denne måde, hvor man først blender mælk, fløde og isterninger og derefter overhælder isen med et kaffeshot. Jeg bliver øjeblikkeligt fanget ind af forvandlingen i glasset, når man hælder den mørke kaffe over isen, og den langsomt fordeler sig og farver mælken smukt lysebrun.

Frappe eller iskaffe
Mathilde laver både iskaffen på espresso og på instant kaffe. Iskaffe på instantkaffe kaldes også for frappe og er lidt hurtigere at lave, mens rigtig iskaffe laves på espressoshot. Begge dele er godt. Mathilde tilføjer sukrin gold. Det er en slags sukkerfri brun farin, som hun synes er et must. Jeg synes, iskaffe er bedst uden sukker. Men you do you, som man siger.
Mathildes opskrift på iskaffe
Equipment
- Stavblender eller blender
Ingredienser
- 1 dl mælk
- ¼ dl fløde
- 4 + 4 isterninger – gerne flere
- 1 dobbelt espressoshot eller 2 tsk. instant kaffe rørt op i 1/2 dl koldt vand pr. glas
- Evt. 2 tsk. brun farin eller Sukrin Gold
Sådan gør du
- Blend 4 isterninger med mælk og fløde og evt. sødning.
- Tilsæt kaffe og resten af isterningerne.
Video
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube, og du må endelig kigge forbi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Andre opskrifter på iskaffe

Iskaffe
Iskaffe med masser af isterninger er superlækkert og opkvikkende på en varm sommerdag. Her får du forskellige opskrifter på iskaffe både med og uden sukker.
