Avocadoen > Melonsalat

Mel­on­salat

Melonsalat med feta, balsamico, pinjekerner og mynte

Mel­on­salat med feta og mynte er en rigtig som­m­er­salat, der pass­er godt til grill­mad eller andre kødret­ter. En salat, der består af mel­on, er ret sød, så en en let syrlig dress­ing med bal­sam­i­co går rigtig godt til. Det salte mod­spil kom­mer fra feta, det knasende ele­ment fra rist­ede pin­jek­ern­er, og endelig friskhed fra mynte. En virke­lig lækker salat.

Jeg ris­ter pin­jek­ern­erne i air­fry­eren. Det er abso­lut det nemmeste, for på pan­den har de det med at brænde på, så snart jeg kig­ger væk. Hvis du er et mere tålmodigt men­neske, end jeg er, er det måske ikke et prob­lem, men det lykkes sjældent mig at blive stående foran pan­den, til de lige netop er færdige.

Hvis du har et mel­on­jern, så brug det til at lave små mel­onku­gler. Det ser virke­lig fint ud i salat­en. Ellers skær­er du bare mel­o­nen i små mundrette bid­der. Jeg bruger forskel­lige mel­on­er for at få farve på salat­en, fx vand­mel­on, can­taloupe- og hon­ning­mel­on, men du kan sagtens nøjes med en slags. 

Får du rester, kan de bruges til denne yoghurt med marineret mel­on. Over­sky­dende mel­on kan skæres i tern og fry­ses ned til smooth­ie. Frossen vand­mel­on kan også bruges til denne helt fan­tastiske vand­mel­on-slushice.

Mel­on­salat

Mel­on­salat er en som­m­er­salat, der pass­er godt til grill­mad. Salat­en er med bal­sam­i­co-dress­ing, feta og pin­jek­ern­er ris­tet i air­fry­er eller pande.
Forb. tid30 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Salat
Antal: 4 per­son­er
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

  • 700 g mel­on vægt uden skal og kerner
  • 75 g Ruco­la
  • 75 g Feta

Dress­ing

  • ½ spsk. Bal­sam­i­co
  • spsk. olie
  • ½ knsp. knust chili
  • Salt og Peber

Pynt

  • 20 g Pin­jek­ern­er
  • Mynte

Sådan gør du

  • Rist pin­jek­ern­erne i air­fry­er ved 150 grad­er i 10 minutter.
  • Bland ingre­di­enserne til dressin­gen, og smag til med salt og peber.
  • Skær mel­on i tern, eller lav kugler med et melonjern.
  • Læg ruco­la i bun­den af et fad, og plac­er mel­on­stykker ovenpå.
  • Smul­dr feta oven på melonkuglerne.
  • Fordel dressin­gen over, og pynt med de rist­ede pin­jek­ern­er og fin­tk­lip­pet mynte.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Melonsalat med feta, balsamico, pinjekerner og mynte

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften