Avocadoen > Minikokosmakroner med hvid chokolade – opskrift i ovn og airfryer

Minikokos­makro­ner med hvid choko­lade – opskrift i ovn og airfryer

Minikokosmakroner med hvid chokolade og krymmel

Lækre minikokos­makro­ner, der er sprøde uden på og karamel­lis­erede indeni. Det er måske mere præ­cist at kalde disse små kager for kon­fek­tk­ager, da de de små kokos­makro­ner er så søde og let chewy – og ikke mindst er overtrukket med hvid chokolade.

Jeg har eksper­i­menteret meget længe for at komme frem til en opskrift på kokos­makro­ner til både air­fry­er og ovn. Det lykkedes desværre ikke, så herun­der får du to vari­anter – en til aifry­er og en til ovn.

Opskriften på kokos­makro­ner i ovn skal blandes over vand­bad og giv­er saftige kokos­makro­ner med en fin jævn lyser­brun farve. Du kan sagtens ser­vere dem som de er uden at overtrække dem med choko­lade, da de er fine i sig selv.

Opskriften på kokos­makro­ner i air­fry­er giv­er lette og luftige kokos­makro­ner – en slags kysk­ager med kokos. Æg og sukker piskes i 5 min­ut­ter, før kokos­mel vendes i. Da de bliv­er så luftige, skal man kun bruge halvt så meget dej til samme antal makroner. 

Du kan sagtens vælge at bruge mørk choko­lade i stedet hvid choko­lade. Men jeg synes nu, at hvid choko­lade, kokos og vanil­je pass­er så godt sam­men. Væl­ger du hvid choko­lade, så kan jeg anbe­fale at drysse med hind­bærstøv. Put lidt fry­setør­ret hind­bær i en pose og brug en kagerulle eller kød­ham­mer til at slå hind­bærstykkerne til at pul­veris­ere hind­bærstykkerne. Får du choko­lade tilovers, kan du bruge det til knas på vejen (rocky road-kon­fekt).

De små kokostoppe er jo alt­så i min­istør­relse, hvilket gør dem veleg­nede til et kage­bord eller kage­ta­pas. Jeg bruger en måleteske til at sætte dem på bage­pladen. De ser meget små ud, inden de er bagt, men de hæver lidt op under bagningen. 

Små kokosmakroner med hvid chokolade og hindbærstøv.

Forskel­lige frem­gangsmåder til at bage kokosmakroner

Nogle gange får man de flotteste kokos­makro­ner, der behold­er for­men under bagnin­gen. Andre gange fly­der kokos­makro­nerne ud, så man knap nok kan se top­pen. Det er fak­tisk ikke lykkedes mig at finde den sten­sikre metode til at undgå, at kokos­makro­ner fly­der ud. Men herun­der beskriv­er jeg mine erfaringer, og hvor­dan jeg bedst undgår flade kokosmakroner:

  1. De flotteste, bedst og mest chewy kokos­makro­ner: Smelt dejen sam­men over vand­bad. Dvs. du hænger en skål, der tåler varme, over lidt vand i en gryde (uden at skålen rør­er van­det), og varmer for­sigtigt massen op til den hænger sam­men. Dette giv­er flotte saftige kokos­makro­ner. Disse kokos­makro­ner bliv­er bedst i ovn. De kan godt bages i air­fry­er, men de bliv­er ikke helt så pæne og jævne. 
  2. De lette og luftige kokos­makro­ner: Du pisker sukker og ægge­hvider ca. 5 min­ut­ter. Denne ver­sion min­der om en slags kysk­ager med kokos. Med denne opskrift undgår du bedst, at kokos­makro­nerne fly­der ud. Det er der­for også denne, der egn­er sig bedst til air­fry­er. Disse kan godt bages i ovn, men jeg synes, de bliv­er mere saftige i airfryer. 
  3. Den nemmeste metode, hvor du undgår at få ægge­blom­mer til overs: Du erstat­ter de to ægge­hvider med et helt æg, springer vand­badet over og bland­er ingre­di­enserne (uden at piske) – og krydser fin­gre for, at kokos­makro­nerne ikke fly­der ud. Det kan gå godt, men det kan også gå galt. Hvis det sker, så forlig dig med flade kokos­makro­ner – sma­gen fejler ikke noget. Men de bliv­er mere som småk­ager og min­dre chewy.

Er du på udkig efter en opskrift uden æg, så har jeg også denne opskrift på kokostoppe med kon­denseret mælk, som fak­tisk også kan laves i air­fry­er. Er du vild med kokos, så se Avo­ca­doens andre opskrifter med kokos.

De små kager kan fx pyntes med krym­mel, tør­ret hind­bær eller lakrid­srod­spul­ver. Her kan du vælge efter smag og anled­ning. De smager også super­godt uden choko­lade. Hvis du und­lad­er choko­lade er minikokos­makro­ner bil­lige kager. 

Minikokos­makro­ner med hvid chokolade

Minikokos­makro­ner med hvid choko­lade. De små kager er per­fek­te til kage­ta­pas eller bare for­di… Pynt minik­agerne med fx krym­mel, guld­støv eller lakridspulver. 
Forb. tid20 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Køling og pynt1 time 20 min­ut­ter
Sam­let tid1 time 50 min­ut­ter
Ret: Bagværk
Diæt: Gluten­fri
Antal: 30 stk.
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Minikokos­makro­ner opskrift i ovn

  • 100 g sukker
  • 100 g kokos
  • ½ tsk. Vanil­je*
  • 2 ægge­hvider

Minikokos­makro­ner opskrift i Airfryer

  • 1 ægge­h­vide
  • 50 g sukker
  • ¼ tsk vanil­jepul­ver
  • 50 g kokos

Forslag til pynt

  • 120 g hvid choko­lade
  • Krym­mel*
  • Hylde­blom­ster
  • Tør­ret hindbær
  • Lakrid­srod­spul­ver
  • Guld- eller sølvstøv*
  • Finthakkede nød­der

Sådan gør du

Opskrift i ovn

  • Tænd ovnen på 190 grad­er almin­delig ovn.
  • Bland de tørre ingre­di­enser i en skål og tilsæt æggehviden.
  • Varm for­sigtigt dejen op over vand­bad, blot indtil ingre­di­enserne er smeltet sam­men. Massen skal ikke blive for varm . 
  • Brug en måleteske til at sætte miniku­gler på en bage­plade med bagepa­pir. De ser ret små ud nu, men de hæver lidt under bagningen. 
  • Form små toppe med lidt vand på fingrene.
  • Bag top­pene 10 min­ut­ter ved 190 grader.

Opskrift i airfryer

  • Pisk ægge­h­vide, sukker og vanil­je i 5 minutter.
  • Vend kokos­melet i.
  • Brug en måleteske til at sætte miniku­gler på et stykke bagepa­pir i air­fry­er­skuf­fen. Form små toppe med lidt vand på fingrene.
  • Bag 10–11 min­ut­ter i air­fry­er ved 160 grad­er (bun­dene skal være svagt lysebrune).
  • Lad de små kokos­makro­ner køle helt af, før du forsøger at løsne dem fra bagepa­piret. Hvis de fort­sat klistr­er fast, er det for­di, de er bagt for lidt i bunden. 

Pynt

  • Hak den hvide choko­lade og smelt den over vandbad.
  • Dyp top­pene i choko­laden og drys krym­mel over med det samme.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen 🥑. Husk at du også kan besøge Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev.

Ofte stillede spørgsmål til opskriften på minikokosmakroner

Hvilken slags kokos­mel skal man bruge til kokos­makro­ner?

Kokos­mel kan også hed­de revet kokos og groft kokos­mel – du kan sagtens bruge begge dele. Du kan ikke bruge kokosfibermel – det er noget andet. 

Hvor­dan for­mer man kokos­makro­ner, uden at dejen klistr­er?

Jeg synes, det er nemmest med lidt vand på fin­grene. Så klistr­er dejen ikke. 

Kan vari­ant 1 af små kokos­makro­ner bages i air­fry­er?

Den opskrift på kokos­makro­ner bliv­er bedst, når de bliv­er bagt i ovn. De kan godt bages i air­fry­er, men de bliv­er ikke helt så pæne. Hvis du vil bage dem i air­fry­er, så giv kokos­makro­nerne 9 min­ut­ter ved 160 grader.

Kan vari­ant 2 af de små kokos­makro­ner bages i ovn?

Jeg synes, de bliv­er bedst air­fry­er, men du kan godt bage dem i ovn. I så fald skal de have ca. 12 min­ut­ter ved 175 grader.

Hvor­dan smelter man bedst choko­laden?

Jeg synes, det er nemmest i vand­bad. Se her hvor­dan man smelter choko­lade i vand­bad.

Kan kokos­makro­ner fry­ses?

Kokos­makro­ner bliv­er nærmest kun bedre af en tur fry­seren, og det gælder også disse små kokostoppe. Men vent med at putte choko­lade på til bagefter. De er ikke hårde, når de kom­mer ud af fry­seren, så de kan fak­tisk spis­es med det samme, selv om de er frosne. De er der­for gode at have i fry­seren, til hvis man skulle få uvent­ede gæster, eller hvis man plud­selig skulle få en uimod­ståelig trang til kage eller sødt.

*Hvis kagerne skal være gluten­fri, så husk at sørge for, at dit krym­mel eller vanil­jepul­ver er glutenfrit.

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften