Avocadoen > Mochaccino iskaffe med sød daddelmælk

Mochac­ci­no iskaffe med sød daddelmælk

Mochac­ci­no iskaffe er en slags kold cap­puc­ci­no med choko­lades­mag. Som en rigtig mochac­ci­no er denne lavet på espres­so, men dog er der ikke steamet mælk eller sukker i. I stedet laver jeg en sød kakao-dad­delmælk og hælder i iskaf­fen. Det er mælk kogt med kakao og dadler, og det smager sødt og lækkert med sød­men fra dadlerne. Ved at koge dadlerne bliv­er det nem­mere at blende dem, så kaf­fen bliv­er cremet og glat, selv om den er lavet med dadler.

Måske kender du mochac­ci­no under navnet columbine (som i harlekin og columbine). Det er i hvert fald sådan jeg stødte på kom­bi­na­tio­nen af kaffe og kakao første gang i tidernes mor­gen på Cafe Kloster­torvet i Aal­borg. Kloster­torvet har stadig den lækre kaffedrik på menuko­rtet, hvor man får serveret den varm med flødeskum. I denne kolde ver­sion, som jo så må være en is-columbine, har jeg und­ladt flødeskum, da jeg ikke bry­der mig om flødeskum på kolde drikke. Har du det anderledes, kunne du sagtens toppe din iskaffe med flødeskum.

Sådan får du mochac­ci­no iskaf­fen til at smage af chokolade

I opskriften får du mit tip til at lave en meget lækker kakao, der smager som om, der er choko­lade i. Hem­me­lighe­den er at varme kakaop­ul­veret op i lidt smør. Denne behan­dling trækker de bed­ste smagsstof­fer frem i kakaop­ul­veret, så kakaos­ma­gen bliv­er rund og rig. Det fun­ger­er rigtig godt i denne iskaffe uden sukker, men man kan også bruge trick­et til varm kakao. .

Der skal bruges ekstra mange istern­inger, da både dad­delmælk og espres­so skal køles ned. Jeg bereg­n­er der­for 8 istern­inger pr. glas. Ellers bliv­er kaf­fen ikke iskold, som en iskaffe skal være.

Sød iskaffe uden hvidt sukker

Denne iskaffe er naturligt sød uden hvidt sukker og kun­stige sødemi­dler, for­di den er sødet med dadler i stedet for raf­fineret sukker. Jeg synes ikke, den smager af dadler, men dadlerne bidrager med en sød let karamel­lis­eret smag, som pass­er rigtig godt til kaffe. 

Sukker er sukker, uanset om det er hvidt sukker eller frugt­sukker. Men dadlerne bidrager med lidt flere næringsstof­fer og fibre end raf­fineret sukker, så jeg synes, det er et lidt bedre valg for en sød iskaffe. Det bed­ste vil selvføl­gelig være helt at und­lade sukker. Vil du prøve opskriften på en iskaffe, der sagtens kan drikkes uden sukker, så prøv Mathildes iskaffe. Her er fløde med til at give kaf­fen en mere cremet og sød smag. 

Vanil­jepul­veret er også med til at fremhæve den søde smag. Du kan se her, hvor­dan du kan lave dit helt eget vanil­jepul­ver af vanil­jestænger uden sukker.

Mochac­ci­no iskaffe med sød daddelmælk

Mochac­ci­no iskaffe er en slags kold cap­puc­ci­no med choko­lades­mag. Denne kolde mochac­ci­no er lavet på espres­so og sød kakao-dad­delmælk, og er uden tilsat sukker.
Forb. tid10 min­ut­ter
Køletid20 min­ut­ter
Sam­let tid30 min­ut­ter
Ret: Drinks
Serv­ings: 2 glas
Author: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • Blender,

Ingre­di­enser

  • 2 tsk smør
  • 2 tsk kakaop­ul­ver
  • ¼ tsk. vanil­jepul­ver
  • 2 dobbelte espres­soshots kan erstattes af 4 tsk. instant kaffe rørt op i 3/4 dl koldt vand
  • 16 istern­inger

Sådan gør du

  • Tag stenene ud af dadlerne og hak eller klip dem fint
  • Smelt smøret i en lille gryde.
  • Tilsæt kakaop­ul­ver og varm det op til det er blevet en cremet masse.
  • Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring, og dernæst vanil­je og dadler.
  • Bring for­sigtigt dad­delmælken i kog under omrøring, og lad blandin­gen sim­re ved svag varme et par minutter.
  • Blend dadelmælken til den er glat. 
  • Lad dadelmælken køler af. Imens brygges 2 dobbelte espres­soshots. Lad kaf­fen lidt af.
  • Tilsæt den afkølede espres­so til dad­delmælken sam­men med halvde­len af istern­ingerne og blend.
  • Hæld i glas og serv­er med resten af isterningerne.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du har prøvet opskriften, må du meget gerne dele dine erfaringer ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube, og du må endelig kigge for­bi der også. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.

Se andre opskrifter på iskaffe

Mochaccino iskaffe med sød daddelmælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften