Nutellakuber – opskrift på nem konfekt
![Nutellakonfekt stablet oven på hinanden](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/12/nutella_konfekt.jpg)
Nutellakuber er fuldstændig himmelsk konfekt, der består af chokolade, kondenseret mælk og nutella, der smeltes sammen og omgives af to lag chokolade. Det minder lidt om en hjemmelavet marsbar, men smagen er så meget bedre og intens. Konsistensen blød og cremet.
Nutellakuberne er nemme at lave. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at det er den bedste og samtidig meget nemme konfekt, jeg har forsøgt mig med. Jeg måtte fremstille hele tre omgange af nutellakuberne her op til jul, da de forsvinder på forunderlig vis, så snart man vender ryggen til. Men det er ikke mærkeligt. Kombinationen af et blødt lag med nutella, der smelter på tungen, og omgivet af to lag sprød chokolade er fuldstændig uimodståelig.
Til denne opskrift bruges en halv dåse kondenseret mælk. Brug den anden halvdel til hjemmelavet fudge eller karameller i mikroovn med kondenseret mælk. Hvis du vil lave noget andet end konfekt ud af resterne af den kondenserede mælk, så gå til oversigten over alle mine opskrifter med en halv dåse kondenseret mælk.
Nutellakuber kan laves med nougat i stedet for nutella, hvis du for eksempel har rester af nougat tilbage efter jul. Nutellakuber med nougat er lige så nemme at lave og smager akkurat lige så godt.
Nutellakuber – opskrift på nem konfekt
Equipment
- 1 plastikbøtte med låg 12 x 16 cmx
Ingredienser
- 75 + 75 g halvmørk chokolade ca. 55%
- 100 g lys chokolade
- 140 g nutella kan erstattes af nougat
- 200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
Sådan gør du
- Hak den mørke chokolade i ensartede stykker og smelt 50 g mørk chokolade i vandbad eller i mikroovn. Hæld den smeltede chokolade over 25 g hakket mørk chokolade i en anden skål og rør til chokoladen er smeltet.
- Hæld chokoladen i en plastikbøtte på ca. 16 x12 cm og bank den let ned i bordet, så overfladen er jævn.
- Sæt bøtten i køleskabet, mens du tilbereder nutellalaget. Husk at putte låget på bøtten, så konfekten ikke tager smag af stærke madvarer fra køleskabet.
- Hak den lyse chokolade og put den i en gryde sammen med kondenseret mælk og nutella. Rør i gryden, mens ingredienserne smelter sammen. Det skal ikke koge.
- Fordel nutellablandingen over det størknede chokoladelag. Stil på køl indtil nutellalaget er størknet.
- Nu skal du lave det øverste lag af nutellakuberne ved at smelte den anden halvdel af den halvmørke chokolade på samme måde som første gang. Hæld chokoladen over nutellalaget og bank igen bøtten let ned i bordet, så chokoladen bliver jævn. Stil i køleskabet.
- Når det øverste lag chokolade er størknet, skæres nutellakuberne ud i firkanter på 2 x 2 cm.
- Opbevares på køl.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
![Nutellakuber konfekt med nutella og chokolade](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/12/nutellakuber-nem-konfekt-800x1200-1-683x1024.jpg)