Avocadoen > Nutellakuber – opskrift på nem konfekt

Nutel­laku­ber – opskrift på nem konfekt

Nutellakonfekt stablet oven på hinanden

Nutel­laku­ber er fuld­stændig him­mel­sk kon­fekt, der består af choko­lade, kon­denseret mælk og nutel­la, der smeltes sam­men og omgives af to lag choko­lade. Det min­der lidt om en hjem­melavet mars­bar, men sma­gen er så meget bedre og intens. Kon­sis­tensen blød og cremet. 

Nutel­laku­berne er nemme at lave. Fak­tisk vil jeg gå så langt som til at sige, at det er den bed­ste og sam­tidig meget nemme kon­fekt, jeg har forsøgt mig med. Jeg måtte frem­stille hele tre omgange af nutel­laku­berne her op til jul, da de forsvin­der på forun­derlig vis, så snart man vender ryggen til. Men det er ikke mærke­ligt. Kom­bi­na­tio­nen af et blødt lag med nutel­la, der smelter på tun­gen, og omgivet af to lag sprød choko­lade er fuld­stændig uimodståelig.

Til denne opskrift bruges en halv dåse kon­denseret mælk. Brug den anden halvdel til hjem­melavet fudge eller karameller i mikroovn med kon­denseret mælk. Hvis du vil lave noget andet end kon­fekt ud af resterne af den kon­denserede mælk, så gå til over­sigten over alle mine opskrifter med en halv dåse kon­denseret mælk.

Nutel­laku­ber kan laves med nougat i stedet for nutel­la, hvis du for eksem­pel har rester af nougat tilbage efter jul. Nutel­laku­ber med nougat er lige så nemme at lave og smager akku­rat lige så godt.

Nutel­laku­ber – opskrift på nem konfekt

Nutel­laku­ber er uimod­ståelig kon­fekt med choko­lade og nutel­la. Choko­ladestykkerne består af blødt fyld, der smelter på tun­gen, omgivet af to lag sprød chokolade.
Forb. tid30 min­ut­ter
Tid i kølesk­a­bet1 time
Sam­let tid1 time 30 min­ut­ter
Ret: Kon­fekt
Antal: 48 stk
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Equip­ment

  • 1 plas­tik­bøtte med låg 12 x 16 cmx

Ingre­di­enser

  • 75 + 75 g halvmørk choko­lade ca. 55%
  • 100 g lys choko­lade
  • 140 g nutel­la kan erstattes af nougat
  • 200 g kon­denseret mælk (1/2 dåse)

Sådan gør du

  • Hak den mørke choko­lade i ensart­ede stykker og smelt 50 g mørk choko­lade i vand­bad eller i mikroovn. Hæld den smelt­ede choko­lade over 25 g hakket mørk choko­lade i en anden skål og rør til choko­laden er smeltet.
  • Hæld choko­laden i en plas­tik­bøtte på ca. 16 x12 cm og bank den let ned i bor­det, så over­fladen er jævn.
  • Sæt bøt­ten i kølesk­a­bet, mens du tilbered­er nutel­lalaget. Husk at putte låget på bøt­ten, så kon­fek­ten ikke tager smag af stærke mad­var­er fra køleskabet.
  • Hak den lyse choko­lade og put den i en gryde sam­men med kon­denseret mælk og nutel­la. Rør i gry­den, mens ingre­di­enserne smelter sam­men. Det skal ikke koge.
  • Fordel nutellab­landin­gen over det størknede choko­lade­lag. Stil på køl indtil nutel­lalaget er størknet.
  • Nu skal du lave det øver­ste lag af nutel­laku­berne ved at smelte den anden halvdel af den halvmørke choko­lade på samme måde som første gang. Hæld choko­laden over nutel­lalaget og bank igen bøt­ten let ned i bor­det, så choko­laden bliv­er jævn. Stil i køleskabet.
  • Når det øver­ste lag choko­lade er størknet, skæres nutel­laku­berne ud i firkan­ter på 2 x 2 cm.
  • Opbe­vares på køl.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Nutellakuber konfekt med nutella og chokolade

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften