Okonomiyaki uden mel
![Japansk kålpandekage med striber af japansk mayonnaise og Okonomiyakisovs](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/12/okonomiyaki_japansk_kaalpandekage.jpg)
Opskrift på japansk kålpandekage uden mel
Her får du opskriften på en okonomiyaki uden mel. Okonomiyaki, som er en japansk kålpandekage, laves normalt med hvedemel, men du kan godt erstatte almindeligt mel med mandelmel i en kålpandekage. Denne opskrift er med spidskål, men du kan også bruge andre kåltyper. Pandekagen bliver rigtig fin, hvis man blander rød og grøn spidskål. Jeg kan selv bedst lide spidskål, men fintsnittet hvidkål eller rødkål kan også sagtens bruges. Du kan også tilføje andre grøntsager i helt små stykker. Det er en god måde at få brugt en rest grøntsager.
Normalt skærer jeg et helt spidskålshovede ad gangen. Så er det meget hurtigere, når man skal lave salat, eller blot ønsker lidt spidskål som tilbehør.
Server okonomiyakien med okonomiyakisovs og japansk maoyonnaise. De to sovse er vigtige for at Derudover hører der sushi-ingefær, sesamfrø og forårsløg til.
Når man skal stege en okonomiyaki uden mel i dejen, kan det godt virke som om, at spidskålen slet ikke kommer til at kunne hænge sammen som en pandekage. Men du skal blot have lidt tålmodighed. Efter lidt tid på panden gør ægget, at spidskålen begynder at hænge sammen. Så med lidt tålmodighed kan du sagtens vende okonomiyakien ved at lade den glide ud på en flad tallerken eller et låg og vende den tilbage på panden.
Normalt ville man nok servere en okonomiyaki med friske forårsløg, men jeg er ikke fan af rå løg, så her er kålpandekagen vist med avocado.
Okonomiyaki uden hvedemel
Ingredienser
Pandekage
- 200 g spidskål (eller anden form for kål – hvidkål er også fint)
- 2 spsk mandelmel
- 1 tsk. loppefrøskaller
- 2 forårsløg fint hakket
- 2 tsk soya
- 2 Æg
- Salt og peber
- Olie til stegning
Okonomiyakisovs
- 2 spsk ketchup
- ½ spsk. Worcestershire sauce engelsk sovs
Japansk mayonnaise
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk riseddike (eller anden lys eddike)
Øvrigt tilbehør
- Syltede sushiingefær
- Skiver af forårsløg
Sådan gør du
- Snit spidskål og forårsløg fint.
- Bland æg, soya, mandelmel, lommefrøskaller, salt og peber.
- Tilsæt forårsløg og spidskål og bland det hele godt sammen.
- Fordel blandingen på en pande med olie. Det virker som om, pandekagen ikke hænger sammen, men det kommer.
- Steg pandekagen ved middel varme ca. 5 minutter på den ene side. Skub pandekagen ud på et grydelåg eller tallerken, så du kan vende den tilbage på panden. Steger pandekagen færdig ca. 5 minutter på den anden side. Pas på ikke at steg ved for høj varme, så pandekagen bliver for mørk, før den er færdig indeni.
- Server med okonomiyakisovs, japansk maoyonnaise, sushi-ingefær og forårsløg.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den nederst på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .
Du finder også Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden.
Find inspiration til frokost og aftensmad
![Okonomiaki (japansk kålpandekage med okonomiyakisovs og japansk maoyonnaise](https://www.avocadoen.dk/wp-content/uploads/2023/12/Okonomiyaki-uden-mel.jpg)