Avocadoen > Okonomiyaki uden mel

Okonomiya­ki uden mel

Japansk kålpandekage med striber af japansk mayonnaise og Okonomiyakisovs

Opskrift på japan­sk kål­pan­dek­age uden mel

Her får du opskriften på en okonomiya­ki uden mel. Okonomiya­ki, som er en japan­sk kål­pan­dek­age, laves nor­malt med hvedemel, men du kan godt erstat­te almin­deligt mel med man­delmel i en kål­pan­dek­age. Denne opskrift er med spid­skål, men du kan også bruge andre kål­typer. Pan­dek­a­gen bliv­er rigtig fin, hvis man bland­er rød og grøn spid­skål. Jeg kan selv bedst lide spid­skål, men fintsnit­tet hvid­kål eller rød­kål kan også sagtens bruges. Du kan også til­fø­je andre grøntsager i helt små stykker. Det er en god måde at få brugt en rest grøntsager.

Nor­malt skær­er jeg et helt spid­skål­shovede ad gan­gen. Så er det meget hur­tigere, når man skal lave salat, eller blot ønsker lidt spid­skål som tilbehør.

Serv­er okonomiyakien med okonomiyak­isovs og japan­sk maoy­on­naise. De to sovse er vigtige for at Deru­dover hør­er der sushi-inge­fær, sesam­frø og forårsløg til.

Når man skal stege en okonomiya­ki uden mel i dejen, kan det godt virke som om, at spid­skålen slet ikke kom­mer til at kunne hænge sam­men som en pan­dek­age. Men du skal blot have lidt tålmodighed. Efter lidt tid på pan­den gør ægget, at spid­skålen beg­y­n­der at hænge sam­men. Så med lidt tålmodighed kan du sagtens vende okonomiyakien ved at lade den glide ud på en flad tallerken eller et låg og vende den tilbage på panden.

Nor­malt ville man nok ser­vere en okonomiya­ki med friske forårsløg, men jeg er ikke fan af rå løg, så her er kål­pan­dek­a­gen vist med avocado.

Okonomiya­ki uden hvedemel

Japan­sk kål­pan­dek­age uden hvedemel. Kål­pan­dek­age er et veg­e­tarisk måltid, der smager og mæt­ter rigtig godt. Serv­er med okonomiyak­isovs og japan­sk mayonnaise.
Forb. tid5 min­ut­ter
Tilb. tid10 min­ut­ter
Sam­let tid15 min­ut­ter
Ret: Frokost
Køkken: Japan­sk
Diæt: Gluten­fri, Lavt lak­to­seind­hold, Vegetarisk
Antal: 1 per­son
For­fat­ter: Avocadoen.dk

Ingre­di­enser

Pan­dek­age

  • 200 g spid­skål (eller anden form for kål – hvid­kål er også fint)
  • 2 spsk man­delmel
  • 1 tsk. loppe­frøskaller
  • 2 forårsløg fint hakket
  • 2 tsk soya
  • 2 Æg
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Okonomiyak­isovs

  • 2 spsk ketchup
  • ½ spsk. Worces­ter­shire sauce engel­sk sovs

Japan­sk mayonnaise

  • 2 spsk may­on­naise
  • 1 tsk rised­dike (eller anden lys eddike)

Øvrigt tilbe­hør

  • Sylt­ede sushiingefær
  • Skiv­er af forårsløg

Sådan gør du

  • Snit spid­skål og forårsløg fint.
  • Bland æg, soya, man­delmel, lom­me­frøskaller, salt og peber.
  • Tilsæt forårsløg og spid­skål og bland det hele godt sammen.
  • Fordel blandin­gen på en pande med olie. Det virk­er som om, pan­dek­a­gen ikke hænger sam­men, men det kommer. 
  • Steg pan­dek­a­gen ved mid­del varme ca. 5 min­ut­ter på den ene side. Skub pan­dek­a­gen ud på et gry­delåg eller tallerken, så du kan vende den tilbage på pan­den. Ste­ger pan­dek­a­gen færdig ca. 5 min­ut­ter på den anden side. Pas på ikke at steg ved for høj varme, så pan­dek­a­gen bliv­er for mørk, før den er færdig indeni. 
  • Serv­er med okonomiyak­isovs, japan­sk maoy­on­naise, sushi-inge­fær og forårsløg.

Tak for­di du kig­ger for­bi her på Avo­ca­doen ❤️. Hvis du kan lide opskriften, må du meget gerne anmelde den ned­er­st på siden ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ .

Du find­er også Avo­ca­doen på Face­book, Insta­gram, Pin­ter­est og YouTube. Har du lyst, kan du tilmelde dig Avo­ca­doens nyheds­brev 🥑. Jeg sender en mail med opskrifter ca. en gang om måneden. 

Okonomiaki (japansk kålpandekage med okonomiyakisovs og japansk maoyonnaise

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften