Avocadoen > Søde opskrifter med æbler – syltetøj, kager og dessert

Søde opskrifter med æbler – syl­tetøj, kager og dessert

Æbler er gode i syltetøj, kager, salater og desserter.

Er du på udkig efter nemme søde opskrifter med æbler? Man­gler du inspi­ra­tion til at få brugt dine æble, så de ikke går til spilde. Så er du kom­met til det rette sted. Æbler er en af mine yndlings­frugter, og jeg har mange æbletræer i haven af alle mulige sorter. De giv­er en del æbler, som jeg elsker at bruge til syl­tetøj, kager og dessert. Her har jeg sam­let mine bed­ste søde opskrifter med æbler til dig, så du kan lave de lækreste ting med dine æbler.

1
Islagkage med æbleis og marcipan
Islagk­age med æbleis og marcipan
Islagk­age med man­del­bund, æbleis og mar­ci­pan er et hit som dessert til gæster, da den laves på forhånd. Æbleisen bliv­er blød og cremet helt uden ismaskine.
Gå til opskriften
2
Kokosmakronkage med æblecreme
Kokos­makro­nk­age med æblecreme
Gå til opskriften
3
Applecurd - æblesmør med vanilje
Apple­curd – karamel­lis­eret æblesmør – opskrift i airfryer
Apple­curd er æble­marme­lade som får en lækker karamel­lis­eret smag i air­fry­eren. Apple­curd kan bruges som smørepålæg, på yoghurt eller som creme i kager.
Gå til opskriften
4
Gammeldagsæblekage med mandler og yoghurt
Sund æblek­age uden sukker og mel – dessertmorgenmad
Sund æblek­age uden sukker og mel, gluten­fri og uden stivelse. Opskriften er inspir­eret af gam­meldags æblek­age, men så sund, at jeg spis­er den til morgenmad.
Gå til opskriften
5
Æblesyltetøj med vanilje lavet i mikroovn
Æble­syl­tetøj i mikroovn
Æble­syl­tetøj er over­rask­ende lækkert, og det er supernemt at lave i mikroovn. Du skal bare bruge æbler, sukker og vanil­je, og det tager bare 10 min­ut­ter at koge i mikroovn.
Gå til opskriften
6
Aroniasyltetøj
Æble-aro­ni­a­syl­tetøj
Syl­tetøj af æble, aro­ni­abær og vanil­je smager helt fan­tastisk og har en sød og dyb aro­ma. Brug det fx på ost, vafler, pan­dek­ager eller gem det til jul og brug det som alter­na­tiv til kirsebærsovs.
Gå til opskriften

Lidt om rå æbler

Æbler består af ca. 15% tørstof – resten er vand. Kalo­rieind­hold­et i æbler er der­for ret lavt. 

Næringsværdier pr. 100 g æble (kilde Fri­da fooddata.dk):
Kalo­ri­er: 55 kcal
Pro­tein: 0,3 g
Kul­hy­drat 14 g
Her­af kost­fi­bre 2 g
Fedt 0,2

Æbler – og især umodne æbler – har et højt ind­holdt af pek­tin. Det er der­for, at syl­tetøj af knap modne æbler af sig selv bliv­er meget tykt og stift. Det udnyt­ter jeg fx i min opskrift på aro­ni­a­syl­tetøj med æbler.

Læs om andre råvarer

Lad dig inspirere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *