Opskrifter med cherimoya

Der er dukket en ny frugt op i frugtkassen: cherimoya. Siden du er havnet her, regner jeg med, at du gerne vil du vide, hvordan man spiser cherimoya. Eller måske er du på udkig efter opskrifter med cherimoya.
Frugten er ikke så almindelig i Danmark. Jeg køber dem kassevis gennem et online frugtfirma, der henter dem i Spanien om vinteren og foråret. Det kan varmt anbefales. Hvis du aldrig har smagt cherimoya har du noget godt i vente.
Hvordan smager cherimoyaer?
En moden cherimoyafrugt er blød og cremet og smager sødt og lækkert af banan, ananas, pære og vanilje – det hele på en gang. Jeg plejer at beskrive smagen som en københavnerstang. Frugten har både den hvide cremede konsistens og smag som af vaniljeis og den mere aromatiske smag som ananassorbet. Cherimoyaer skal være modne, når man spiser dem. En umoden cherimoya er hård og smager af klor.

Hvordan spiser man cherimoyafrugt?
Cherimoyafrugt er blød og lidt svært at have med at gøre, men det tager man gerne med, for at kunne nyde dens lækre cremede frugtkød. Det nemmeste er at halvere frugten og spise den med ske som en kiwi. Her skal man dog gå uden om kernerne, som ikke er spiselige.
Når jeg vil bruge cherimoya i en opskrift, starter jeg med at skrælle frugten. Så halverer jeg den og fjerner den brune streng, der går ud fra stilken. Dernæst skærer jeg den i tynde skriver. Så er det nemmere at finde alle de sorte kerner. Man kan evt. mose frugtkødet lidt med en gaffel, så man er sikker på at have fanget dem alle. Er frugten meget moden, synes jeg det, det nemmeste er at grave frugtkødet ud med en ske.
Tak fordi du kigger forbi her på Avocadoen 🥑. Jeg ville blive så glad, hvis du også kiggede forbi Avocadoen på Facebook, Instagram, Pinterest eller YouTube ❤️. Du kan også tilmelde dig Avocadoens nyhedsbrev.
